reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Cycowanie i butelkowanie - czyli karmienie naszych pociech

A powiedzcie dziewczyny, te z johnsona sa cienkie? Bo te z babydream wydają mi sie grube, ale nie porownywalam ich jakoś szczególnie wiec nie wiem.

reklama
Na canpola Bandytka bardzo narzekala. Ja raz kupie te z Baby dream ale pewnie beda porazka tak jak ich pampersy.
Pewnie zostane przy tych z Johnsona

ja miałam jedną paczkę canpola aloesowych i nie były aż takie złe, co prawda strasznie szerokie, że prawie wystawały ze stanika ale cieniutkie.
dobre jeszcze są z TT, pamiętam przy Natanielu dostałam kilka na próbę i przypadły mi do gustu ;)

Ja mialam ultra slim z TT I naprawdę super byly... Teraz kupilam tez cienkie z tesco I sa bardzo fajne...nie przeciekaja I wygodne. Moze nie tak cieniutkie hak TT ale spod bluzku nie widac. Tylko nie wiem czy w polskim tesco tez sa. Jesli tak to mogę polecic :)

Ja używam Jonsona i bardzo sobie chwale. Ze mnie dalej mleko leci jak minie wiecej niż 3 godziny od karmienia. Świetnie chłoną, są profilowane i nie widać ich pod stanikiem. Do grubych wkładek nie należą. No i nigdy mi nie przeciekły. Najgorsze są chyba Belli Mamma.... strasznie przeciekały....

pOWIEM tak ;D te z baby drem sa spoko jak komus nie leci mocno mleko bo nie sa jak dla mnei zbyt chlonne bo po nocy jak maly pil z jednej piersi to druga byla mokra od mleka i zimna bo wkladka malo chlonna ale dla mnei na dzien spoko bo maly ciagle w dzien je i mleko nawet nie ma szans wyciekac ale z johnsona sa śweitnie chlonne tez polecam :D

Dziewczyny msm pytanie tak troche z innej beczki...
Otorz wszedzie mozna znaleźć normy ile dziecko piwinno wypijac mleka mm I co ile...No wlasnie I czy z mlekiem z piersi jest tak samo? Przeciez wiadomo ze jak ktos karmi piersią to raczej nie kontroluje ile dziecko wypija bo to zależy jak efektywnie ssie itd. No ale ja karmie mlekiem z piersi ale z butelki bo moja mala nie umie efektywnie ssac I zasypiala zawsze po 3-5 min ssania piersi. Podaje wiec butelke ale teraz sie tak zastanawiam czy jesli karmie co 2.5 - 3.5 godz to czy powinnam podawać tule samo co mm? Np. zawsze 120ml?
Pytam dlatego ze moja mala mimo ze staram sie zawsze podac te 120ml to czeasem tyle wypije a czasem np. tylko 90 a ja potem schizuje ze ona za malo je...
Macie jakieś doświadczenia w tej kwestii lub pomysły?

reklama
Hm, ze mną jest coś chyba nie tak. 7 tygodni karmienia piersią i ja nadal nie potrzebuję wkładek laktacyjnych. Nie przeciekam.

Mówili też, że po porodzie strasznie wypadają włosy. Też nie zauważyłam.

Do góry