reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Cycowanie i butelkowanie - czyli karmienie naszych pociech

Ja też nie przeciekam, a włosy to słyszałam, ze zaczynają wypadać ok 3 miesiąca i jak sobie przypominam,to po urodzeniu Julii to właśnie w 3 miesiącu ściełam bo zaczęły wychodzić.

reklama
Ze co? Wlosy maja jeszcze wypasc. Ja polowe stracilam w pierwszym trymestrze ciazy. Garsciami mi wylazily. Fryzjerka to powiedziala, ze ona to by plakala. A jak jeszcze maja wypasc :(
ANBAS nie mam pojecia. Moja kolezanka karmi odciagnietym mleczkiem tylko i wylacznie. Moge podpytac ile jej synek wypijal

kupiłam te wkładki z babydream, na razie nie przeciekłam :p zobaczymy jak w nocy będzie (Gabi budzi się tylko raz więc w nocy mleko się leje na potęgę)

a no włosy zaczną wypadać tak ok 2 miesiące po porodzie :/ mi po pierwszej ciąży tak zaczęły wypadać i skończyły dopiero jak karmić przestałam... czyli jeszcze 4 miesiące wypadały garściami! a potem takie obrzydliwe odrosty sterczały we wszystkie strony blehhh

ja tez pamietam ze wypadaly bardzo, na razie u mnie spokoj

Anbas nie pomoge bo karmie bezposrednio z piersi

u mnie też bardzo wypadały po pierwszej ciąży:-(
Vinga i jak wkładki?u mnie one nie zdały egzaminu-za mało chłonne

Ja mam plan obciąć bo już zaczęły lecieć a że mam już dość długie do polowy pleców to będzię śmiesznie wyglądać jak się zrobią takie cienkie :(

Jeśli chodzi o wkladki to dla mnie bezapelacyjnie te Johnsona :)

Anbas, ja karmiłam odciąganym około miesiąca. Mały zjadał zwykle 100-120 ml co 2,5-3h, czasem zdarzało mu się mniej (80-90). Teraz nie wiem, ile je bo karmię tylko piersią.

A skąd wiesz, że mała się nie najada na piersi?

Malinka bo ona jej nie umie ssac :( ladnie lapie ale po trzech lykach puszcza jakby jej sie wyslizgiwala :( I probuje znow I trzy lyki I to samo I zaczyna sie denerwowac potem placz I juz jesc nie chce :( to raczej najedzona nie jest. I nie ma znaczenia czy zrobie przerwe I za chwile spróbuje znów albo czu zmienię piers. Zawsze to samo :( Nie umie jej uyrzymac w buzi poprostu :(

No I po tym wszystkim chyba mleka mniej mialam bo przeciez wytwarza sie tyle jakie zapotrzebowanie :( A teraz mimo ze sciagam co 3godz to tylko wyciagam ok 120 z obywdu naraz. I nie wiem czy to nie za malo. Chociaz mala ma I tak problem wypic tyle naraz co 3godz :( Jakby wcale glodu nie czula :(

A Powiedz mi jak ci sie udalo wrocic na piers?

Ostatnia edycja:
reklama
Anbas jesli macie taki problem to moze byc cos z wedzidelkiem ezyka c hyba (mowila mi o tym szwagierka ktora jest logopeda).... dziecko lapie piers ale przy probie ssania wypuszcza ... moze sprawdzcie u lekarza bo esli to jest problem to mozna go szybko zlikwidowac :) i dziec bedzie cyckal

Do góry