• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Cycowe mamy :)

Hmmm, może próbuj co kilka dni to się w końcu przełamie. W sumie to najlepiej by było żeby twój mąż podał mleczko a Kaj nie miał cię w zasięgu wzroku ;-)

A Maciek waży 5840g ;-(

E no tak widzę Kaj ponad 20 dni młodszy i ponad 7 kg. ale on się wcale w normach nie mieści. Tak żle i tak nie dobrze :-D

No A. mu dawaŁ ale ja siedziałam nie daleko. Może sprubuję wyjść z pokoju.

reklama
A moge wiedziec jaki to smoczek?
Smoczek do ssania ma z NUK'a od 0-6msc :)
ale teraz po 3 miesiacach musze go wymienic bo zaczyna sie psuć ;) element do ssania odkleja sie od tego plastiku ;)
no a smoczek przy butelce z canpola ma taki sam kształt i tylko dlatego wlasnie z tej butelki mala pije ;)

nawet te smoczki cycopodobne zawiodły..
a ja czasami wole podac jej z butelki bo z powodu tego ze zaczyna wszystko gryzc moje sutki tez na tym cierpia ..

Anoola dzieki za radę z tym nukiem, ja wlasnie zaczynam poszukiwania smoczka! Bo jak tak dalej bedzie sobie ssał kciuka to zgryz bedzie miał krzywy jak stara babcia! Avent opada, nigdy nie chcial go ssac. Wiec czas na nuka :-) Jutro się zaopatrzę zobaczymy czy się uda :)

wysłałam męża po nuka :)

Słuchajcie, czy jest sens kupować ten kubek niekapek po 4 m-cu, bo my sie co drugi dzień wciąż męczymy z zmuszaniem do ssania z butli (ciekawe czemu co drugi dzien jest dobrze...) i do tego maly nie chce jesc jak go karmi ktos inny niz ja :) Ja nie mam pojecia co mu sie w tej malej główce uroiło, ale cos trzeba z tym zrobic, bo teraz to juz nawet na zakupy nie mogę wyjść (musze czasem chwile odetchnąć sama :) ). Tylko boje sie ,ze z kubka to bedzie za szybko leciało i bedzie się dławił..

Aaa i kupilam sobie granulki ricinus, bo lactinatalu nie moglam nigdzie dostac i sa bardzo smaczne :P I chyba sa swietnym placebo, bo dzis udalo mi sie sciagnac 180 ml w 6 minut ;-) Wieczorami przed snem juz potrafi skubaniec zjesc nawet 240 ml odciągniętego , masakra... Gdzie on to miesci ? Przeciez to juz prawie szklanka mleka jest...

Może mu przejdzie ta niechęć do butelki...u nas w końcu załapał jak A mu przez tydzień wieczorem podawał!
Co do niekapków to nie doradzę bo Hania nigdy nie chciała z takiego pić..

Purchawka

Aaa i kupilam sobie granulki ricinus, bo lactinatalu nie moglam nigdzie dostac i sa bardzo smaczne :P I chyba sa swietnym placebo, bo dzis udalo mi sie sciagnac 180 ml w 6 minut ;-) Wieczorami przed snem juz potrafi skubaniec zjesc nawet 240 ml odciągniętego , masakra... Gdzie on to miesci ? Przeciez to juz prawie szklanka mleka jest...

dziewczyny zauwazyłam ze mam miej mleka mogłam kiedys scianac 120 ml na raz a teraz 50 ml to maks, czy to zblizajacy sie koniec laktacji czy moze lactinatalu pomoze i wroci mleko
a mam jeszcze jedno pytanko bo chce zaczac podawac małemu kaszkę i wczesniej myslałam zeby podac kaszke manne z mlekiem moim ale jak tak cieńko z moim mlekiem to mogę podac małemu gotową kaszkę manne z bobovity na mleku modyfikowanym jak nigdy nie pił takiego mleczka?

Ostatnia edycja:

Purchawko czy te 180ml odciagnelas z jednej piersi czy z dwoch?? A jaki uzywasz laktator jesli moge spytac??bo ja mam reczny z Lovi, ale nie polecam:no:Zreszta u mnie tez mleczko w piersiach chyba zaczyna zanikac. Co prawda ja od 2 m-ca dokarmiam tez modyfikowanym, no ale czuje po piersiach, ze laktacja jakby zanikala coraz bardziej:-(Tak sie zastanawialam czy sprobowac jeszcze kupic te granulki albo ten lactinatal.
Dziewczymy, ktore z was uzywaja tych preparatow, bardzo prosze o opinie pliss:tak:

reklama
Mężatko ja trochę używałam tych ricinus (coś tam;-)) 5 ale nie zauważyłam jakiejś znacznej poprawy:no:

Marta ja uważam (może się mylę i ktoś mnie poprawi) że na tym etapie laktacja już tak się dostosowała do dziecka że trudniej coś dodatkowo odciągnąć...le to wcale nie oznacza że laktacja zanika:tak:
A jak chcesz już podać kaszkę to spróbuj na modyfikowanym i obserwuj:tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry