reklama

Cycowe mamy :)

No ja dziś zaczynam dokarmianie raz dziennie, zobaczymy czy waga się poprawi... no i mam nadzieje, że zje bebilon, wczorajszy dzien dał mi nadzieję, że jak jest głodny to jednak zje :)

reklama
ale mówicie, żeby zacząć od kleiku, bo jest najdelikatniejszy. i jest podobno kleik od razu z modyfikowanym, że się tylko woda zalewa. ja narazie odciagam mleko na mój panieński i na wesele, więc nie wiem czy dam rade odciągnąć jneszcze na kleik.

Ja kaszkę używam Bebilonu, a kleiku żadnego. Można nie dawać kleiku ? Czy powinnam go jednak dawać na zmianę z kaszką? Bo pediatra powiedziała, żeby dawać kaszkę,ale może nie miała racji ?

Ja kaszkę używam Bebilonu, a kleiku żadnego. Można nie dawać kleiku ? Czy powinnam go jednak dawać na zmianę z kaszką? Bo pediatra powiedziała, żeby dawać kaszkę,ale może nie miała racji ?
Można nie podawać kleiku... chodzi o to, że niektóre dzieci mają bardziej wrażliwe brzuszki i w związku z tym, że kleik ma prostszy skład niż kaszka to zaleca się wprowadzanie nowych pokarmów od kleika ;-)
Dziewczyny, przypomnijcie mi zasady podawania warzyw/owoców plizzz
Kiedy, w jakiej ilości i po ilu dniach można podawać nowy produkt :-)

Ostatnia edycja:
Hot chocolate, hmm no jak dziecko ma skłonności do alergii to jeden nowy składnik na tydzień. Mój ma na coś alergię wciąż, ale i tak mu podaje nowe składniki, gorzej się nie robi po niczym. Cały czas uważam,że to kontaktówka, albo czekolada ;). W każdym razie (bo znów dygresje zrobiłam) ja robię tak :
napiszę schematycznie
poniedziałek było jabłuszko , po tygodniu marchewka z jabłkiem, po 3 dniach sama marchewka (i jabłko o innej porze), po kolejnych 3 dniach dałam troche bananka (i marchewka o innej porze), a dziś bananka z jabłuszkiem (i marchewka o innej porze) , za pare dni dam jabłuszko i marchewkę z ziemniaczkiem itd itp :) Nie wiem czy robię dobrze, ale nic się złego nie dzieje, kupy są super.

reklama
Dziewczyny, przypomnijcie mi zasady podawania warzywów/owoców plizzz
Kiedy, w jakiej ilości i po ilu dniach można podawać nowy produkt :-)

Na poczatek jabłuszko bo najrzadziej uczula:tak:
później marcheweczkę a później już wg upodobań i słoiczków jakie kupisz, ja dałam jabłuszko, marchewke później połaczyłam te dwa składniki i zamierzam za kilka dni podac np jabłuszko z gruszką;-)

Pierwszy raz podajemy małe porcje, kilka łyżeczek, a nowości wprowadzamy w odstepie kilkudniowym około 5-7 dni:tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry