reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwcowe kreski ❤️

• Starter tematu użytkowniczka 212
  • Rozpoczęty
@Avy
Ziemniaki z koperkiem, jajko sadzone.
Jako dodatek: kalafior w bułce tartej, mizeria lub szparagi z bułka i masełkiem.
Pierogi: ruskie, z truskawkami i śmietana.
Makaron/ kopytka/ gnocchi z sosem szpinakowo-pieczarkowym
Ziemniaki z kotlecikami z kalafiora.
Placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym.
To tak na szybko co przyszło mi do głowy.

reklama
@Avy
Jako dodatek: kalafior w bułce tartej, mizeria lub szparagi z bułka i masełkiem.
Ale jadłabym!

Ja dziś mam mega kulturalne popołudnie bo jeżdżę za moim wszechstronnie uzdolnionym 7letnim siostrzeńcem 😅 na jego występy artystyczne. Za chwilę będzie tańczył. Wcześniej śpiewał i tańczył z grupą dzieciaków i zaśpiewali m.in. jakąś piosenkę dla rodziców… oczywiście się poryczałam myśląc o tym, ze mi tak nikt nie zaśpiewa 🥺

@Avy
Oooo taki kalafior a'la nuggetsy! Wciągnęłabym :)

A jesteś pewna, że poszczą w piątki? Pytam, bo rodzina męża też jest wierzącą. I to z tych praktykujących, ale akurat postu nie zachowują 🤔 może bezpiecznie też byłoby podać coś mięsnego? Bo rzeczywiście pachnie wigilią 😅
Tak, znam ich bardzo dobrze, więc wiem, że poszczą. Oczywiście nie wszyscy, ale nie chcę nikogo urazić :)

@Avy
Rewelacja :)
Na te kotleciki z kalafiora poproszę przepis :)
Ziemniaki z koperkiem koniecznie! Dodatki czyli kalafior, mizeria, szparagi - kocham! - to się wpasowuje idealnie w moją koncepcję.
Ten sos szpinakowo-pieczarkowy mnie zaintrygował - super pomysł.
Ja myślałam o zupie krem np. ze szparagów i gołąbkach wegetariańskich.

Rewelacja :)
Na te kotleciki z kalafiora poproszę przepis :)
Ziemniaki z koperkiem koniecznie! Dodatki czyli kalafior, mizeria, szparagi - kocham! - to się wpasowuje idealnie w moją koncepcję.
Ten sos szpinakowo-pieczarkowy mnie zaintrygował - super pomysł.
Ja myślałam o zupie krem np. ze szparagów i gołąbkach wegetariańskich.
Ja zawsze inspiruje się przepisem z kwestia smaku lub Ania gotuje. Tutaj z kwestii: Link do: Kotlety z kalafiora . Dodałabym tylko spora ilość pietruszki.

Twój pomysł tez jest świetny! I jaki elegancki. Krem ze szparagów moim zdaniem jest przepyszny. Do gołąbków odrzuciłaby jeszcze sos, bo nie lubię suchych.
Ewentualnie chłodnik z botwinki, bo chyba wspomniałaś, że to piątek a ma być niemiłosierny upał w ten dzień.

reklama
Do góry