reklama
wroniasta
Fanka BB :)
witam nową Mamusię czerwcowąCześć Dziewczyny! Dołączam... 12 tc , za 2 dni 13 tc
Miło mi Was poznać!
Jutro PAPP-A, a za kilka dni USG genetyczne
To moja pierwsza ciąża, która była na dodatek niezłą niespodziankąMimo kompletnej zmiany planów, zaskoczenia, strachu... cieszę się i czerpię z tego dużo radości... panikuję codziennie czy 12sty tydzień nie będzie i dla mnie tragiczny, czy wszystko na pewno dobrze... Nigdy w życiu tak o siebie nie dbałam
Ciąża wcale nie jest dla mnie ucieleśnieniem szczęścia i rozkoszybo czuję się beznadziejnie
A mimo to chodzę do pracy, bo praca jest dla mnie ważna, a poza zwariuję w domu. Brzuch niestety już mi wystaje. Oczywiście rano mniej, bez wzdęcia mniej, ale jest już bardzo widoczny. Może to przez mój niski wzrost?
Niestety też cierpię z powodu bólu pleców, krzyża. Martwi mnie jedynie ból podbrzusza, ciągnący, ostry ból ... na badaniach wszystko dobrze, więc domyślam się, że tak ma być?
Jak jest u Was?
Są jakieś dziewczyny z Trójmiasta?![]()
wroniasta
trzymam kciuki kochana !tak 3 przyjaciółki... moja wychowawczyni to typ królowej dramatu, więc mi mamę jeszcze bardziej nakręci ;(
![]()
A ja właśnie wróciłam. Mój mąż miał wypadek na szczęście nic mu się nie stało
Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

wroniasta
o ***** !!A ja właśnie wróciłam. Mój mąż miał wypadek na szczęście nic mu się nie stało![]()
Aleksandrax
O matko! Jak dobrze że nic mu nie jest. Wygląda poważnieA ja właśnie wróciłam. Mój mąż miał wypadek na szczęście nic mu się nie stało![]()
Z tymi upalami to mamy szansę rodzic bo upał wywołuje poród szybciej. Podobno jak jest upał to na porodówce tłok. Więc liczę na to że czerwiec będzie w przyszłym roku litościwy

Mnie nie było w środku, dojechałam. Strasznie się zdenerwowalam wzięłam nospe już jest lepiej.
reklama
Zając Czerwcowy
Kochana a propo duzej przeziornosci....znajomym rowniez wychodzila duza. Bieganie od lekarza do lekarza... w koncu jeden lekarz stwierdzil ze dziecko po prostu jest duze i stad ten zawyzony wynikjestem po prenatalnych i znów mam pół na półz jednej strony lekarz stwierdził ze widocznych oznak wad genetycznych nie ma, i na "jego oko" wszystko jest ok, bo widać i kość nosową i coś tam z przegrodami serca jest ok, ale przezierność karkowa wyszła mi 2,6 , to jest na górnej granicy, co zwiękrszyło ryzyko downa do 1:136
powiedzial ze na razie mam się nie martwic bo dopiero wyniki biochemii pokarzą czy to ryzyko wzrośnie czy zmaleje, a wyniki są w górnej granicy, ale nadal normy... ale niepokój jak zwykle jest
poza tym odkrył dość dużego polipa w szyjce
niby tez mam sie nie martwić bo to nie mam wpływu negatywnego na ciążę, ale sam polip to chyba niepokojąca sprawa, przynajmniej tyle wyczytalam w necie
i pierwsza diagnoza płci - dziewczyna...... a miał być mój wymarzony synek.... ehhh