reklama

Czerwcowe mamy 2017

Chyba teraz zaczyna do mnie docierać co się stało. Wczoraj to ja pocieszałam męża i rodzinę, a dziś chyba sama potrzebuje przytulenia.
Zostałam sama z córką. Mama pojechała bo przecież nie potrzebuję już leżeć. Dzwoni do niej jakaś moja ciotka. Pyta jak tam, a ona no poroniła już, dobrze, że teraz a nie za parę tygodni....a jak się czuje? No chyba dobrze bo nie płacze mówi moja mama do ciotki.

Czuję się pusta w środku....
To nie tak miało być.
Miał być Bartuś w czerwcu, a nie będzie nic!!! Znów nie potrafiłam urodzić swojego dziecka. Przepraszam. Pękło coś we mnie.
Mila trzymaj się kochana. Masz dla kogo żyć. A dzidziusia na pewno jeszcze urodzisz pięknego i zdrowego , musisz jeszcze troszkę zaczekać.
Tak jak pisała kum to nie twoja wina , ale natury - ona sama eliminuje zarodki, które mają wady w chromosomach. Przykro mi, że akurat Ciebie to spotkalo, ale musisz być dzielna.

3jgxugpjvb0m6657.png

reklama
Dzięki dziewczyny, może jeszcze ktoś odpowie ?? Czy jakieś dolegliwości były na początku ??

Milka- oczywiście pomyliłam się 15.10
Bardzo mi przykro przez to co się stało i jakby to teraz nie zabrzmiało.... lepiej że teraz niż później, każda strata boli,każda.... jestem mamą czterech takich aniołków ale też mam Niebiańskie dziecko z 39 tc , uwierz mi moje serce pękło na miliardy kawałków kiedy moje dziecko umarło, myśli samobójcze, depresje, każda wizyta na cmentarzu to ból nie do opisania, wszystko było przygotowane w domu na przyjście małego człowieka.... pozostała pustka... a przecież trzymałam swoje dziecko w ramionach, słyszałam jak bije serduszko, jak oddycha, była taka śliczna....
Wyzwoliłam się z poczucia gorszości, bo przecież nie ja wybrałam dla Nas taki los tylko los postanowił Nas tak doświadczyć.... byłam przez wiele miesięcy wrakiem człowieka ale też mam bardzo mądrego i bardzo silnego męża, który mimo załamania podniósł się i pomógł podnieść się mi!
Mam nadzieję że w końcu uda Nam sie doczekać Ziemskiego dziecka, choć naprawdę ciężko Nam w to uwierzyć ;(

Daktyl o Boże, ale świat jest niesprawiedliwy, tyle bólu co Cię spotkało, to nawet nie jestem w stanie sobie wyobrazić :( jesteś bardzo silną kobietą! Strsznie Cię podziwiam! A Twój Mąż to prawdziwy skarb, tak Cię wspierał w tych wszystkich dramatycznych chwilach!

Daktyl mnie na poczatku bolaly cycki juz w okolicy miesiaczki ktorej nie bylo. Po kilku dniach bole brzucha a pozniej migrena.
Migreny mam teraz co tydzoen.. Masakr

Daktyl zapytam tylko czy mialas jakas diagnostyke z powodu poronien? A dzidzius zmarl w brzuchu czy na swiecie? Przepraszam ze dopytuje (sama zaczelas:) ale chcialam woedzoec czy badalas sie np w kierunku zespolu antyfosfolipidowego. Ja robilam badania ostatnio i sie dowiedzialam ze ok2%kobiet go ma wiec duzo.

p19udqk3omu1vzit.png

ukdy3e5e73vk6yxz.png

Kropek i Kamyk 12.2012(**) Przecinek 06.2016(*)

Milka nie mozesz sie obwiniac... Wiem ze teraz zadne slowa nie pomoga ukoic bolu... Musisz przezyc zalobe po swojemu i pogodzic sie z odejsciem dzieciatka... Mi bardzo pomogl list napisany do tego dziecka...
Daktyl optucz braku miesiączki mialam tylko przeczucie ;) no i ogromne zmeczenie ktore utrzymuje sie caly czas... Bardzo duzo w zyciu przeszlas... :( wierze ze doczekacie sie zdrowego malenstwa w czerwcu :*

Calem gratulacje :*

oar8s65gmlqg37sx.png

Daktyl, ja mam tylko ciągnięcie brzucha, na początku była zgaga ale przeszło. Czuję się zmęczona i rozkojarzona, ale to może być spowodowane pogodą ;) nie mam mdłości ani piersi nie czuję. Zobaczymy, to pewnie się zmieni

0d1yhqvkorvfo1vd.png

Wracając do badań prenatalnych przesiewowych to ja na 100% będę je robić. Koszt +/- 200-300zł (w zależności od lekarza) Trzeba ja zrobić między 11-13 tygodniem (wcześniej w 10 tygodniu podwójny test PAPP-A i beta HCG). Jest jeszcze test Nifty ale jego cena jest zaporowa ponad 2000zł i chyba go sobie odpuszczę. Swoją drogą terminy na testy prenatalne u dobrego lekarza najwcześniej na 30,11,16. Ja czekam na II wizytę u prowadzącego ginekologa i zobaczymy gdzie mnie pokieruje.

Wracając do badań prenatalnych przesiewowych to ja na 100% będę je robić. Koszt +/- 200-300zł (w zależności od lekarza) Trzeba ja zrobić między 11-13 tygodniem (wcześniej w 10 tygodniu podwójny test PAPP-A i beta HCG). Jest jeszcze test Nifty ale jego cena jest zaporowa ponad 2000zł i chyba go sobie odpuszczę. Swoją drogą terminy na testy prenatalne u dobrego lekarza najwcześniej na 30,11,16. Ja czekam na II wizytę u prowadzącego ginekologa i zobaczymy gdzie mnie pokieruje.
Test podwojny 11-13tc a NIFTY od 10tc. Tak mi sie wydaje.
Podwojny pappa jest tanszy o wiele ale poniewaz wynik nie daje rzadnej pewnosci i jest czysto statystyczny to mi szkoda kasy.

Jesli usg genetyczne bedzie ok to nie bede robic zadnych dodatkowych badan.

p19udqk3omu1vzit.png

ukdy3e5e73vk6yxz.png

Kropek i Kamyk 12.2012(**) Przecinek 06.2016(*)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry