reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Ja nie miałam jeszcze nigdy tych skurczy.
Ciekaw czy to ma jakiś związek z tym ,że poród mi się zaczął od chlustu wód a nie od skurczy?

Skurcze Braxtona ma każda, ale nie każda je czuje. Tak macica przygotowuje się do porodu. Z czasem zmieniają się w te przepowiadające, które mogą byc początkiem porodu.

Moje Braxtona w pierwszej ciąży miałam na 2-3 mce przed. A takie juz wyczuwalne i prawie zawsze od 13 stej prawie przez cały 9 mc.
Mój syn urodził się o 13 [emoji848][emoji848][emoji848], teraz zastanawiam się czy jest w tym jakas zależność.

reklama
Skurcze Braxtona ma każda, ale nie każda je czuje. Tak macica przygotowuje się do porodu. Z czasem zmieniają się w te przepowiadające, które mogą byc początkiem porodu.

Moje Braxtona w pierwszej ciąży miałam na 2-3 mce przed. A takie juz wyczuwalne i prawie zawsze od 13 stej prawie przez cały 9 mc.
Mój syn urodził się o 13 [emoji848][emoji848][emoji848], teraz zastanawiam się czy jest w tym jakas zależność.
Ja nie czuję na razie...albo nie wiem dokładnie jak sie je odczuwa..:)

Ja też nie czuję żadnych skurczy.

A nasza mała rusza się delikatnie, nawet dzisiaj na usg było widać, że się rusza a ja tego nie czułam, aż się gin dziwił i śmiał [emoji28] ćwiczyła oddychanie ruszając brzuszkiem [emoji4] a w ogóle jest cały czas głową do dołu i oby tak zostało!
Ale potrafi też porządnie kopnąć i rozciągać się, więc ruchów liczyć nie muszę [emoji6]

0d1yhqvkorvfo1vd.png

Mam pytanie o Wasze skurcze "ćwiczebne":czy nasiliły się Wam- w sensie nie ilość, ale intensywność?
U mnie nie są bolesne, ale są juz tak mocno spinające , ze jak stoję lub idę to wolę usiąść i przeczekać. Na szczęście większość mam w nocy wiec luz, ale 2-4 w dzień tez się trafi.

U mnie juz od jakiegos czasu sa bardziej intensywne i czestsze chyba tez. Tez wtedy siadam i czekam az przejdzie, albo jak to jest w trakcie chodzenia i nie ma gdzie usiasc, to sie pochylam i tak czekam az sie skonczy;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny, a co myslicie o tych kolkach pod tylek na czas po porodzie? Kupowac to, czy nie jest potrzebne?:)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ja od dwóch nocy mam te skurcze takie dosyć odczuwalne ale narazie tylko w nocy dzisiaj np miałam trzy aż się trochę przestraszyłam ale parę oddechów i już był spokój

f2w3rjjgvkjhkndh.png

reklama
Do góry