reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Anula1988- to super,że masz taką panią doktor. Niestety takich lekarzy,co znają się i polecają leczenie naturalne jest mało, ja nie miałam przyjemności takiego spotkać...a szkoda,bo jestem za, jeżeli chodzi o naturalne sposoby! I co do szczepionek się zgadzam

reklama
Anula1988- to super,że masz taką panią doktor. Niestety takich lekarzy,co znają się i polecają leczenie naturalne jest mało, ja nie miałam przyjemności takiego spotkać...a szkoda,bo jestem za, jeżeli chodzi o naturalne sposoby! I co do szczepionek się zgadzam
Ja tez jestem za naturalnymi metodami. Synek ma 4 lata i ani razu nie miał antybiotyku. [emoji4]
Stawiamy bańki, kupiliśmy inhalator i omijamy antybiotyki szerokim łukiem. [emoji4]

34bwyx8dkk6avua5.png

Yoohoosek ja obecnie jestem na urlopie wychowawczym, z tym ze miałam wracać do pracy 1 grudnia, bo urlop wychowawczy wypisałam sobie do 30 listopada, gdy zaczynałam go w kwietniu. Rozmawiałam z moją kadrową i kazała po prostu 1 grudnia załatwić L4 i dostarczyć w ciągu kilku dni. Jeśli Ty nie masz w najbliższym czasie końca urlopu wychowawczego, to składasz wniosek o przerwanie urlopu. Wtedy po 30 dniach od dnia wniosku teoretycznie powinnaś wracać do pracy, ale pierwszego dnia zanosisz L4.

An93 bardzo się cieszę, ze jesteś kolejną osobą o poglądach w tym temacie takim jak ja. Ja niestety na początku szczepiłam synka, bo nie docierały do mnie informacje o negatywnych skutkach szczepień. Na szczęście w porę zaczęłam przyjmować te wiadomości i zgłębiać wiedzę w tym temacie. Cieszę się, ze w porę przestałam serwować synkowi te ogromne dawki rtęci, aluminium i innych konserwantow. Moje drugie dziecko nie zobaczy nigdy igły ze szczepionką.
Polecam Wam obejrzeć w Internecie program pt. Szeptem, który był emitowany w TVP2 niedawno, niestety po północy, tak aby jak najmniej rodziców go zobaczylo, a tym samym dowiedziało się całej prawdy o szczepieniach.

Ja tez jestem za naturalnymi metodami. Synek ma 4 lata i ani razu nie miał antybiotyku. [emoji4]
Stawiamy bańki, kupiliśmy inhalator i omijamy antybiotyki szerokim łukiem. [emoji4]

34bwyx8dkk6avua5.png

Ale super! Cieszy mnie ogromnie, ze coraz więcej jest świadomych rodziców. Mój synek kończy niedługo 2 latka i też nigdy jeszcze nie miał antybiotyku. Ja też generalnie dbam o zdrowe odżywianie, dobre i naturalne produkty, bio, itp.

Witam witam...
Też trochę czytałam ostatnio o tych szczepieniach i sama nie wiem co o tym myśleć. Moja córka była szczepiona na wszystko z kalendarza szczepień i nie było żadnych problemów. Nie było też żadnych negatywnych opinii o szczepieniach, a teraz tyle się tego słyszy... I tak naprawdę nie wiadomo kto ma rację... Może bliżej porodu zacznę się zagłębiać w kwestie szczepionek. A te z was co moja małe dzieciaki, szczeoicie je czy nie? Nie bójcie się tych wszystkich krztuśców i polio i innych?

Dziewczyny to super spotkać na tym forum kogoś o tych samych poglądach zdrowotnych :D i świetnie,że prowadzicie tą drogą dzieci- też zamierzam :)

Anula1988- chyba wywołamy burzę,ale też jestem przeciwna szczepieniom ;) natomiast,czy można ich odmówić? Ponoć sanepid wlepia kary za to..

reklama
No teraz mogę Wam odpisać na spokojnie Przede wszystkim jeszcze raz dziękuję za wszystkie kciuki - pomogły [emoji1]
Badanie było bardzo dokładne. Najpierw wywiad, potem usg. Łącznie 40 min u lekarza [emoji54] Przeziernosc dobra 1.8, kość nosowa widoczna, ręce, nóżki, serce, mózg - wszystko prawidłowe. Junior na 7 cm !!! No normalnie wielkolud [emoji38] znaczy nie wiem czy to Junior czy Juniorka bo pani doktor powiedziała ze jest tak ułożony ze nie widać [emoji6] to nic poczekamy... za tydzień mam wyniki Pappy ale... musi być dobrze [emoji4] Ryzyko z mojego wieku ( przypomnę 38) spadło do ryzyka 25- latki [emoji23]ta dam[emoji1]
Gratuluję wszystkim wczorajszym wizytujacym świetnych wyników [emoji179] Jestem pewna że reszta czekających tez takie będzie miała [emoji4] Buziaczki [emoji105]

Anulka super wiadomość:) Ja też mam 38 lat i mam nadzieję, że wszystko będzie ok:)
Dzisiaj mam wizytę u ginka i ustalamy termin badań prenatalnych.

Gratuluję wszystkim mamusiom, które są już po:) Jak dobrze poczytać dobre wiadomości:)

Miłego dnia Dziewczynki:)

Do góry