reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Ja miałam tylko pierwsze usg dopochwowo, potem już zwykłe.

Co do wizyty i serduszka to serduszko zaczyna być od 21 dnia zdaje się, więc 7 tydzień powinien być ok. Ja idę w pt, będe miała wtedy 6tydz. + 6dni, lekarz powiedział, że powinno być ok. Znam datę poczęcia i też wydaje mi się, że serduszko już będzie :)

74703e3ksg0ul1uj.png

reklama
Napiszcie mi proszę, na kiedy umówić się na pierwszą wizytę, żeby było już serduszko. Wg OM jestem w 4t5d.

Napisane na INSIGNIA 5 w aplikacji Forum BabyBoom
U mnie na pierwszym usg wg om był 7tc , wg usg wyszło że 6t1d i serduszka nie było. Teraz mam wizytę we czwartek, z om będzie 8t1d więc serduszko powinno już być :-) Dla oszczędzenia sobie nerwów proponuję poczekać z usg do 8 tygodnia, o ile nic niepokojącego się nie dzieje ;-)

hchy3e3k39v7obqp.png

Co do serducha ...jeśli jesteś cierpliwa i umiesz czekać to poczekaj do 8mego. Wiadomo jednak jak to z nami bywa. Jak pójdziesz wcześniej musisz założyć ,ze może jeszcze nic nie bedzie widać , szczególnie jest owu sie przesunęła. Wtedy nie stresować się i czekać dalej.

oar8pg4njr6t44vs.png

Dziewuszki zazdroszczę Wam, ja teraz na l4 będę niestety dostawać 700zl bo umowa tylko pół etatu niestety. Dobrze ze mam męża który dba o wszystko [emoji3]

Właśnie wstałam. Przespałam 3 godziny i jeszcze mu się chce ale z drugiej strony szkoda niedzieli na spanie

7v8rikgnfeynrbw6.png
Kochana masz przynajmniej święty spokój, bez nerwów i stresu. Ja na zwolnienie nie mogę sobie pozwolić bo jestem jeszcze na niskim zusie wiec dostałabym niecałe 300zł, które poszłyby i tak na opłacenie składki zdrowotnej... Więc ja na l4 wyszłabym na 0 [emoji12]

hchy3e3k39v7obqp.png

Nie wiem czy to prawda , ale moja szwagierką mi mówiła, że pełną stawkę na zwolnieniu mogę dostać, gdy przpracuje na nowej umowie 3 miesiące a ja koncze teraz 2. Wcześniej na pół etatu pracowałam - też coś koło 700 zł. A potem macierzyński wynosi 80% zarobków - albo 100% przez pól roku a przez kolejne 60℅.

Ostatnia edycja:
Kochana masz przynajmniej święty spokój, bez nerwów i stresu. Ja na zwolnienie nie mogę sobie pozwolić bo jestem jeszcze na niskim zusie wiec dostałabym niecałe 300zł, które poszłyby i tak na opłacenie składki zdrowotnej... Więc ja na l4 wyszłabym na 0 [emoji12]

hchy3e3k39v7obqp.png
A na miecierzynskim zostaniesz już normalnie ? Strasznie dziwne .. Fajna praca :) ja uwielbiam takie kosmetyczne tematy. Stylizacje paznokci i makijaż, przez pewien czas chodzilam do studium kosmetycnzego, ale nie dałam rady i studiów i studium na raz ciągnąć .

A na miecierzynskim zostaniesz już normalnie ? Strasznie dziwne .. Fajna praca :) ja uwielbiam takie kosmetyczne tematy. Stylizacje paznokci i makijaż, przez pewien czas chodzilam do studium kosmetycnzego, ale nie dałam rady i studiów i studium na raz ciągnąć .

Macierzyńskiego będę miała też coś koło 300zł ale państwo dopłaci mi do 1000(Kosiniakowe), więc już nie kombinowałam z podnoszeniem składek. Do tego jeszcze wspominane 500+ [emoji23] i będzie dobrze... Na stałych klientkach sobie jeszcze dorobię :-D

hchy3e3k39v7obqp.png

reklama
Dziękuję dziewczynki za odpowiedzi. Cierpliwa nie jestem, ale chyba tym razem postaram się powalczyć z tym ;) i poczekam do tego 8 tygodnia, żeby niepotrzebnie nie stresować się. Mam nadzieję, że będzie dobrze:)

Napisane na INSIGNIA 5 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry