reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Pierwszy raz odkąd jestem w ciąży zebrałam się i ćwiczyłam(oczywiście takie dla ciężarnych) i wiecie co? Moja kondycja umarła [emoji23] Muszę się wziąć za siebie po porodzie i wrócić do formy bo normalnie wstyd[emoji21]

w57vyx8dubspq12k.png
Ja też zaczęłam ćwiczyć, w szkole rodzenia jest raz w tyg za darmo gimnastyka dla ciężarówek, sporo ich przychodzi. Byłam dwa razy i naprawdę czułam potem pośladki i nogi!
Słyszałam, że poród to jak przebiegnięcie maratonu, wiec stwierdziłam, że trzeba trochę się przygotować wcześniej [emoji4] i czasami chodzę na basen, choć ostatnio mniej... trzeba wrócić do tego [emoji6]

0d1yhqvkorvfo1vd.png

reklama
Pierwszy raz odkąd jestem w ciąży zebrałam się i ćwiczyłam(oczywiście takie dla ciężarnych) i wiecie co? Moja kondycja umarła [emoji23] Muszę się wziąć za siebie po porodzie i wrócić do formy bo normalnie wstyd[emoji21]

w57vyx8dubspq12k.png
Ja wlasnie wrocilam ze spaceru... maz wyprowadzil to mowie a co mi szkodzi.. tragizm... nie nadaje sie :p zadyszka, jakies napiecia w brzuchu, bol kregoslupa... na co mi to ? ;)

p19u9jcg81ehxczt.png

Hehe Zając dlatego ja wątpliwości nie mam, że będzie synek :) co do spacerów to ja też dalej niż netto (200m od domu) się nie ruszam. Zaraz brzuch twardy jak kamień i to spojenie nieszczęsne... też mi się daje we znaki szczególnie wieczorem...

Hehe Zając dlatego ja wątpliwości nie mam, że będzie synek :) co do spacerów to ja też dalej niż netto (200m od domu) się nie ruszam. Zaraz brzuch twardy jak kamień i to spojenie nieszczęsne... też mi się daje we znaki szczególnie wieczorem...

Dlatego ja malymi kroczkami zaczne sie ruszac bo dzis to dalismy po calosci... trzeba zaczac sie ruszac [emoji85]

p19u9jcg81ehxczt.png

To chyba ze mna nie jest tak tragicznie, bo byłam w parku 1,5km od domu z synem w wózku, pobawiliśmy sie ,wkladanie na zjeżdżalnie ,chustawke , a po powrocie jeszcze podwórek i zwierzyniec. Też boli mnie spojenie, ale zwolnię kroku i jest okej.
Pamiętam jak w pierwszej ciąży jeśdziliśmy z mężem Rometem po lesie :D :D,haha

Ostatnia edycja:
Poszłam z bólem bo mi w innym gabinecie wpierali że to ósemka [emoji58] a mnie co noc bolało a tutaj babka odrazu że ząb dziura jak stodoła miazga sperd... I pewnie kanały. Jedna wizyta 150, dzisiaj 290 i w środę koło 300 mówiła [emoji33] ale co nie zrobię przecież to dla dziecka...

Napisane na Lenovo A6020a46 w aplikacji Forum BabyBoom
U mnie tak samo było tylko ja muszę zapłacić 1tys. Czekam na termin w klinice jeszcze 2 tygodnie. Myślałam , że będzie taniej- 3 kanały po 200zł ale okazało się, że są 4 i 200 zł wypełnienie. Ceny kosmiczne, ale wyjścia nie ma.

f2w3rjjgwqepia0h.png

Mnie boli czasem spojenie ,ale bardziej wtedy gdy leżę dłuższy czas np po spaniu i gdy wstanę to czuję jakby mi ktoś otwierał miednice jakimiś maszynami. Ale jak Pochodzę to wszystko wraca do normy. Nie wiem czy tak się objawia rozejscie czy jakoś inaczej? Dobrze,ze w środę wizyta to zapytam gina.

Co do hemoglobiny to dziewczyny no nie jest to za dobre gdy jest tak niska.
Pijcie herbatę z pokrzywy,jedzcie granaty ,jedzcie kabanosy,róbcie sobie koktajle z zielonych warzyw np jarmużu z dodatkiem cytrusów,jedzcie jajka i orzechy.

PS sok z buraka ,szpinak i wieprzowina nie mają aż tak dobrze przyswajalnego żelaza ,więc lepiej jeść i pić to co wyżej wymieniłam. Wtedy nie trzeba się aż tak męczyć. Aha i zawsze ,gdy jecie coś z żelazem jedzcie lub pijcie coś z witaminą C,która zwiększa wchłanianie żelaza. :)
Dlatego dobre są koktajle warzywno owocowe ,a gdy jecie mięso dodajcie jakieś warzywa bądź popijcie kwaśnym sokiem 100%
Najlepsze na hemoglobinę są granaty,tylko trzeba uważać żeby nie uczuliły

reklama
Do góry