reklama

Czerwcowe mamy 2017

Mi tez sie czesto napina, nie liczylam ile, ale np wieczorem mam wrazenie ze co chwile. Mowilam o tym lekarzowi, powiedzial ze ok. Tym bardziej ze szyjka dluga i zamknieta:) mam nadzieje, ze moja macica tak pocwiczy ze potem raz, dwa i dziecko urodzone [emoji14]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Mój lekarz kazał duzo odpoczywać i koniec z praca . Mam magnez brać i wytrzymac przynajmniej do 35 tyg. Szyjka też u mnie w porządku naj narazie

5djylbetecfse5n6.png

reklama
Dziewczyny, a co myslicie o tych kolkach pod tylek na czas po porodzie? Kupowac to, czy nie jest potrzebne?:)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Nam fizjoterapeuta na szkole rodzenia odradzał kółko - może powodować wypadanie macicy i odbytu jak mięśnie są jeszcze wiotkie i zmęczone po porodzie. Mówił, że najlepiej w ogóle nie siadać na kroczu przez tydzień (tylko tak bokiem na pośladku albo pół leżąco) a jak już musimy usiąść np do stołu to ewentualnie wtedy, ale lepiej odpuścić. Mówił, że rana i szwy muszą się zagoić w naturalnej pozycji, a siadanie na kółku spycha wszystko w dół w tą dziurę (trochę jak na kibelku).

Więc ja dostałam już takie kółko, ale na pewno go nie użyję. Najwyżej będę dłużej polegiwać [emoji4]

0d1yhqvkorvfo1vd.png

Mati w brzuchu się ruszal jak typowy "obcy" ;) są jak się urodził to nie dało się Go obudzic na karmienie nawet- musialam Go zanosic do dyzurki i cudowalysmy jak Go dobudzic bo taki śpioch był :) przez trzy dni w szpitalu nawet nie zaplakal :O także u mnie brzuchowa aktywność się nie sprawdziła :)

Ja mialam juz dość często skurcze. Ostatnio na usg gin mi powiększyła dawkę luteiny 2x1 i to setkę i tak od tygodnia nie poczułam żadnego skurczu.

Mało mam czasu ostatnio żeby coś popisać wam. Dzień tak szybko mi ucieka ze szok! Jeszcze trzy razy w tygodniu szkoła rodzenia. Ale fajna sprawa. Duzo ciekawych rzeczy się dowiedziałam. Dzisiaj jadę wcześniej j będę piłkę sobie kupować coby krocze masować. Moja polozna mówi ze takie buja nie się na piłce pomaga rozciągać krocze i może mniej albo i wcale nie popekac

Ja od szpitala mam 2x1 setke.. ale skurcze i tak czasem sie pojawiaja[emoji52]

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry