reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwcowe mamy 2018

Ja idę dzisiaj na badania - w końcu zobaczę swoje dzieciątko i usłyszę serducho!
Obym miała dobre wieści po 19...
Jak zawsze śpię do 12 to dzisiaj już na nogach od 7 tak się stresuje! Czym by tu głowę zając? Jakieś pomysły, sprawdzone sposoby?
Chyba sobie puszczę jakiś film...

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
u mnie mdłości prawie już minęły, za to mycie zębów to koszmar tak mnie zbiera na wymioty... zmiana pasty nic nie daje. w pierwszej ciąży też tak miałam, ale nie w takim nasileniu

Ja idę dzisiaj na badania - w końcu zobaczę swoje dzieciątko i usłyszę serducho!
Obym miała dobre wieści po 19...
Jak zawsze śpię do 12 to dzisiaj już na nogach od 7 tak się stresuje! Czym by tu głowę zając? Jakieś pomysły, sprawdzone sposoby?
Chyba sobie puszczę jakiś film...

trzymam kciuki, daj znać jak poszło. film, książka, zakupy, kawa z przyjaciółką, co tam lubisz byle skupić się na czymś innym. u mnie najlepiej sprawdza się praca, ale z tego co pamiętam to Ty chyba na zwolnieniu jesteś

trzymam kciuki, daj znać jak poszło. film, książka, zakupy, kawa z przyjaciółką, co tam lubisz byle skupić się na czymś innym. u mnie najlepiej sprawdza się praca, ale z tego co pamiętam to Ty chyba na zwolnieniu jesteś
Taak już od ponad miesiąca.
Tak to zawsze sobie coś znajde, nie mam problemu z tym że brakuje mu pracy i nie mogę się w domu ogarnac.. Tylko dzisiaj ta wizyta ah zamiast się cieszyć to się człowiek stresuje

Taak już od ponad miesiąca.
Tak to zawsze sobie coś znajde, nie mam problemu z tym że brakuje mu pracy i nie mogę się w domu ogarnac.. Tylko dzisiaj ta wizyta ah zamiast się cieszyć to się człowiek stresuje

nie da się chyba tego stresu całkiem uniknąć, bo to normalne że się denerwujemy czy wszystko OK. ważne żeby nastawiać się pozytywnie, bo przecież będzie dobrze :)!

Do szpitala chcą kiłę i HIV, ale muszą być świeże, więc przed porodem trzeba je powtórzyć.

Witam się z rana:)
pea, a masz takie info ze swojego szpitala,czy to jakieś ogólne wytyczne? jak rodziłam 2 lata temu, to robiłam te badania na początku ciąży i wtedy były już do porodu, nie musiałam powtarzać. teraz też je mam już zrobione i lekarz nic nie mówił że trzeba będzie je robić jeszcze raz.

pea, a masz takie info ze swojego szpitala,czy to jakieś ogólne wytyczne? jak rodziłam 2 lata temu, to robiłam te badania na początku ciąży i wtedy były już do porodu, nie musiałam powtarzać. teraz też je mam już zrobione i lekarz nic nie mówił że trzeba będzie je robić jeszcze raz.
Mnie narazie tego nie zleciał - może specjalnie? Żeby zrobić to później i mieć "na świeżo".

U nas w szpitalu wystarczą wyniki zrobione w dowolnym momencie ciąży, więc chyba nie ma uniwersalnych reguł ;)

reklama
Kiła i hiv to nie wszystko - z reguły lekarze zalecają więcej badań ( różyczka, toksoplazmoza, HCV, TSH, poziom glukozy i test obciążenia glukozą plus oczywiście grupa krwi i Rh, Hbs - ma 3 mies. ważności - miałam robione na początku i teraz mam powtórzyć, Gbs - po 35 tyg.ciąży. Lekarze będą wiedzieć kiedy i jakie badania zalecić. :) Badania na kiłę i hiv nie muszą być " świeże", można zrobić je śmiało na początku. Jestem 3 tyg.przed porodem więc już trochę wiem w tym temacie :)Przepraszam, że wtrąciłam się w Wasze dyskusje, ale przez przypadek przeczytałam i chciałam pomóc. :) Pozdrawiam i cudownego czasu ciąży Wam życzę a w czerwcu szczęśliwych rozwiązań. :)

Do góry