Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
To czy z ZUS czy z Firmy zalezy od ilości pracowników. Ja pracuję w dużej firmie i dostaję kasę z firmy a firma rozlicza się za mnie z ZUSem. Jak jest mało (nie pamiętam ile) to bezpośrednio płaci Ci ZUS
Nie rozumiem pytania.
Ja na l4 od 17.10 i wypłaty dostaje o czasie - w październiku , listopadzie, grudniu w terminie
![]()
A nie będzie to za ciepłe na lato? Minki jest ciepłe, nie wiem z czego jest ta druga strona, ale nawet jak z bawełny i na niej dziecko będzie leżeć, to pod spodem będzie ta ciepła część...właśnie nie wiem, dlatego pytam czy może któraś już ma coś takiego, bo nie chce mi się do stacjonarnego jechać, żeby sprawdzać. ale chyba i tak zamówięwydaje mi się, że latem do gondolki będzie super. do tego można jeszcze dokupić kocyk
![]()
Zależy, ja w 1szej ciąży też miałam więcej, bo miałam urlop na przełomie 2ch miesięcy i dodatek urlopowy mi wliczyli do tego.Ja dziś dostałam pierwsza wypłatę na L4 (przed ciążą nie miałam żadnych zwolnień) i też się zdziwiłam że coś sporo mi wyliczyli, praktycznie tyle co dostawałam razem z premią a miałam ja raz na 3 mc. Ale mama mi coś tłumaczyła że z ZUSu wychodzi wieksza kwota niż normalna pensja (może odchodzą jakieś składki?)
Ja od razu, jak wypłaty były bo mi zakład pracy wypłaca, a jemu ZUS. Tak jest w dużych zakładach pracy, od ilustracji tam pracowników. A w mniejszych wypłaca bezpośrednio ZUSHej dziewczyny![]()
Powiecie mi po jakim czasie dostalyscie pierwsze pieniążki z Zus-u? Już na L4.
Buziaki dla maluszków w brzuszkach
Ja mialam. Sprawdzila mi się tylko w jednej sytuacji - gdy pojechalismy na wies i droga dojazdowa to byly tak ogromne kamyki, ze przejazd wozkiem to byla istne trzesienie ziemii dla Malej w wozku. Drugi raz bym nie kupila.zamówiłam sobie dziś w Smyku tą poduszkę do spania z Motherhood, którą tak polecałyście (jest teraz tańsza) ciekawa jestem jak się sprawdzi. przy poprzednich maluchach miałam tylko ten mały rogal do karmienia, który bardzo nam się przydał.
a miała któraś taki komplet do wózka/ fotelika: Link do: MimiNu, Minky, Motylek ?
bo się zastanawiam nad kupnem i ciekawi mnie zwłaszcza ta poduszka-motylek
druga strona to 100% bawełny i wydawało mi się, że będzie ok jak maluszek będzie dość cienko ubrany, ale teraz już nie wiem ... dałaś mi do myśleniaA nie będzie to za ciepłe na lato? Minki jest ciepłe, nie wiem z czego jest ta druga strona, ale nawet jak z bawełny i na niej dziecko będzie leżeć, to pod spodem będzie ta ciepła część...
Ja od razu, jak wypłaty były bo mi zakład pracy wypłaca, a jemu ZUS. Tak jest w dużych zakładach pracy, od ilustracji tam pracowników. A w mniejszych wypłaca bezpośrednio ZUS
No gondola ma taki materacyk więc dodatkowa amortyzacja nie jest potrzebna, takie coś to raczej na jesień bardziej bym kupiła jak już...druga strona to 100% bawełny i wydawało mi się, że będzie ok jak maluszek będzie dość cienko ubrany, ale teraz już nie wiem czy akurat to... dałaś mi do myślenia
najwyżej będę używać w chłodniejsze dni tylko![]()