Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Jak to tylko 1kg lub 1,5kg na plusie? Ja mam fioła na punkcie zdrowego jedzenia, nie objadam się i nie jem w ogóle słodyczy, same zdrowe tłuszcze i z 55/56 (nie jestem pewna) skoczyłam na 62! [emoji208]Od czego to zależy?
Napisane na SM-G955F w aplikacji Forum BabyBoom
Dziewczyny pracujecie na etacie czy prowadzicie jakieś swoje biznesy?
Jestem ciekawa i sama się zastanawiam jak to rozwiązać po magicznym macierzyńskim
nie biorę pod uwagę żłobka..
Dziewczyny ja jestem na etacie, po rocznym macierzynskim plus wybraniu zaległych urlopów, wróciłam do pracy w połowie kwietnia jakoś, wtedy były nabory do żłobka też w kwietniu, na wrzesień, więc zapisaliśmy ją.
Ale tak awaryjnie, bo chciałam zobaczyć jak nam z mamą grafiki będą wychodzić (obie pracujemy w systemie zmianowym 12 h), no i w miarę nam to wychodziło, jak ja miałam już wstępny grafik na 3 miesiące to mama dawała prośby, na dni w tyg gdy miałam mieć dniówki (na nockach i w weekendy był mąż w domu) mini odwrotnie, gdy mama miała grafik a ja nie to ja dawałam prośby.
W miarę sprawnie to wychodziło, więc wspólna decyzją (nasza i mamy) zrezygnowaliśmy z miejsca w żłobku.
Mama sama mówiła żebym jej nie posyłać, że ona z nią będzie zostawać.
W myśl zasady znajomego lekarza, że najlepiej jak dziecko do 3 r ż zostaje w domu, jeśli ma taką możliwość oczywiście..
Wiadomo mam to szczęście że obie pracujemy średnio 2-3 x w tygodniu tylko na dniówki, reszta to nocki albo weekendy..
A teraz powinno być łatwiej, bo mama ma iść na emeryturę, pasuje mi to podwojenie, bo jak córka pójdzie do przedszkola, to nie będę musiała po nią targać z niemowlakiem za często.[emoji6]
Dużo osób kombinuje też tak, że jak kończą macierzyński, to zaraz zaczynają kolejne L4 ciążowe, szczegolnie jak nie mają szans wrócić do poprzedniej pracy.
Kwestia tego czy chce się mieć ok 2 lata różnicy, czy to nie za mało.
Kontroluję. I chyba czas na kolejne badanieA dr nie każe Ci kontrolować?
Moja internista na początku ciąży (bo wtedy miałam za wysoki poziom TSH jak dla ciężarnych) dawała mi skierowanie co miesiąc, a teraz co 2, muszę iść w tym tyg, przy okazji jak pójdę do gin po to nieszczęsne skierowanie na połówkowe..
No mnie się to udało, a teraz we wrześniu che żeby córka poszła już do przedszkola, będzie miała 3,5 roku, więc święty czas, ona lubi dzieci.Zazdroszczę takiej możliwości![]()
Mój syn też byl do 3 lat w domku, z jednej strony chcialabym, aby drugie też bylo w domu do 3 lat.