• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

reklama
Ja mam pytanie mam nadzieję że juz się nie przewinęło czy stosujecie juz jakieś kremy/balsamy przeciw rozstępom na brzuchu i piersiach? Czy któraś z Was może na podstawie wcześniejszych doświadczeń polecić jakieś dobre specyfiki?
Ja stosuje Palmers. Stosowałam w pierwszej ciąży i nie pojawił się ani jeden rozstęp. Chociaż nie wiem czy to zasługa balsamu czy genów. ;)

Cześć dziewczyny, wstałam dzisiaj w nocy siku chyba z 6 razy... z utęsknieniem czekam na 2 trymestr (napisałam "semestr" i musiałam poprawić, to chyba znak, że jednak muszę iść w tej szkole na zwolnienie [emoji23][emoji23][emoji23]) i po cichu liczę, że prześpię w nim jakąś noc bez przerw. Przecież to ostatnie takie miesiące [emoji39]
Akurat z sikaniem w drugim trymestrze nie jest lepiej. :D Macica będzie uciskała coraz bardziej.

Ja stosuje Palmers. Stosowałam w pierwszej ciąży i nie pojawił się ani jeden rozstęp. Chociaż nie wiem czy to zasługa balsamu czy genów. ;)
W pierwszej ciąży wszytsko było super...aż w 9miesiącu nagle w jedną noc "spękał" mi cały brzuch :-\ W kolejnej ciąży nie dorobilam się dodatkowych rozstępów.
Teraz smaruje się kremem z babydream dla mam. Ładnie nawilża, skład ok (lubię kosmetyki z tej serii za brak parabenow, olejów mineralnych itp), skóra dobrze reaguje (mam wrażliwą, naczynkowa i skłonną do zaczerwien, krostek).
Oprócz rozstępów na brzuchu mam też je w wielu innych miejscach (po zrzuceniu ponad 15kg gdy miałam 15-16lat)...więc ja i tak już nie muszę tak "walczyć" jak dziewczyny bez rozstępów ;-) Teraz najważniejsze dla mnie to dobrze nawilzona i jędrna skóra (a niestety zimą mam co chwilę suchą jak wióry).

Cześć dziewczyny, wstałam dzisiaj w nocy siku chyba z 6 razy... z utęsknieniem czekam na 2 trymestr (napisałam "semestr" i musiałam poprawić, to chyba znak, że jednak muszę iść w tej szkole na zwolnienie [emoji23][emoji23][emoji23]) i po cichu liczę, że prześpię w nim jakąś noc bez przerw. Przecież to ostatnie takie miesiące [emoji39]

Ja to chyba ze 100 razy w nocy latam;) no 100 to przesada, ale 10 dzisiaj było na bank

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry