reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Cześć dziewczyny. Wczoraj po prenatalnych nie miałam już siły napisać. Wkurzyłam się tylko bo siedziałam i 3 godziny zleciały, a moje usg trwało może z 3 minuty. Dziecko było tak ułożone, że tylko kregosłup było widać. I napisali mi w opisi, że płód trudno do oceny, ze względu na ułożenie. 6.12 mam wyniki z krwi. Mam mieszane uczucia. Serduszko bije 153 na min. i mierzy 6.36 cm.
I nic nie pomierzyl nie sprawdził dokladnie, przeziernosc karku, nosek ? Nic ??
No nie wierzę ze mozna tak olac badanie [emoji35]
Współczuję ci tez bym sie wkurzyla..

A ja przed chwilą malo na zawal nie zeszlam....[emoji33] patrzę na tel a tu z przychodni gdzie robie prenatalne dzwonią... juz w glowie scenariusz ze z pappa jest cos nie tak... ale oni tylko chca mi przesunac usg z wtorku na czwartek...
Eh nie wiem co robić... chcialabym miec to szybciej za sobą... powiedzialam ze oddzwonie popołudniu jak bede wiedziec czy tz bedzie mógł jednak w czwartek a nie wtorek wziac wolne...chociaż wiem ze on moze w kazdej chwili miec wolne to jednak musze sie zastanowic...

reklama
Cześć dziewczyny. Wczoraj po prenatalnych nie miałam już siły napisać. Wkurzyłam się tylko bo siedziałam i 3 godziny zleciały, a moje usg trwało może z 3 minuty. Dziecko było tak ułożone, że tylko kregosłup było widać. I napisali mi w opisi, że płód trudno do oceny, ze względu na ułożenie. 6.12 mam wyniki z krwi. Mam mieszane uczucia. Serduszko bije 153 na min. i mierzy 6.36 cm.
Nie zazdroszczę. Ja liczę, że na tym usg jak najwięcej się dowiem, też bym próbowała gdzie indziej się dostać :(

I nic nie pomierzyl nie sprawdził dokladnie, przeziernosc karku, nosek ? Nic ??
No nie wierzę ze mozna tak olac badanie [emoji35]
Współczuję ci tez bym sie wkurzyla..

A ja przed chwilą malo na zawal nie zeszlam....[emoji33] patrzę na tel a tu z przychodni gdzie robie prenatalne dzwonią... juz w glowie scenariusz ze z pappa jest cos nie tak... ale oni tylko chca mi przesunac usg z wtorku na czwartek...
Eh nie wiem co robić... chcialabym miec to szybciej za sobą... powiedzialam ze oddzwonie popołudniu jak bede wiedziec czy tz bedzie mógł jednak w czwartek a nie wtorek wziac wolne...chociaż wiem ze on moze w kazdej chwili miec wolne to jednak musze sie zastanowic...
Ja bym chyba wolała mieć to szybciej za sobą, niby tylko dwa dni, ale po co umawiają najpierw tak a potem chcą zmieniać

A ja czekam z niecierpliwością na wyniki glukozy w końcu zrobiłam, narazie normalne nie krzywa mam nadzieję, że mnie to ominie. :(
Co do prenatalnych to nie wiem jak Ty ale ja robię jak będę miała 13 tydz więc nie mogłabym przekładać żeby się zmieścić w widelkach. Ja bym powiedziała na Twoim miejscu że nie możesz bo mąż zaplanował już wolne i tyle. ;)

A ja czekam z niecierpliwością na wyniki glukozy w końcu zrobiłam, narazie normalne nie krzywa mam nadzieję, że mnie to ominie. :(
Co do prenatalnych to nie wiem jak Ty ale ja robię jak będę miała 13 tydz więc nie mogłabym przekładać żeby się zmieścić w widelkach. Ja bym powiedziała na Twoim miejscu że nie możesz bo mąż zaplanował już wolne i tyle. ;)
A ktory ty bedziesz miec dokladnie t+d ?
Ja we wtorek bede miec 12+5 według om a wedlug usg ostatniego 12+4 bo ciągle była roznica jednego dnia. Wiwc w czwartek by wypadalo 13+0 wedlug om a prenatalne moza robic do 13+6.. wiec nie wiem jeszcze...

Wizyte u diabetologa juz mi pzu umówilo tez na wtorek miedzy 15-17 i teraz nie wiem...
Po 15 ju powinismy byc w domu po tych prenatalnych o 13..

Niestety, miałam to usg w szpitalu gdzie jest masówka. Dodatkowo miałam w prezencie 3 studentów. Mam jeszcze w miescie 2 ginow z certyfikatem, ale u mnie już 13 tydzień, a u nich brak terminów.
Nie wiem z jakiego jestes miasta bo nie pamiętam całej tabelki,ale ja jestem z Poznania i tu zawsze sie znajdzie gdzies jakis termin. Ja umawialam sie tydzien temu i mam termin na 28.11 a napewno są miejsca jeszcze gdzie z dnia na dzien sie umowisz. Ja muszę odwołać u jednego prenatalne bo wybrałam innego lekarza.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry