reklama

Czerwcowe mamy 2021

reklama
z tego co czytalam, nifty mozna zrobic szybciej, od 10 tygodnia :) ja mam wrazenie, ze teraz kazdy dzien sie liczy.

dziewczyny, moja fasola chyba bedzie jakims fanem jedzenia. jestem nienażarta. maz juz podejrzanie na mnie spoglada [emoji28] oczywiscie mam tak na wybrane rzeczy (szkoda ze slodycze tez sie wliczaja), bo na mysl o niektorych mi niedobrze[emoji28] ale dzisiaj dostalam jakiegos trybu gotowania, przychodza znajomi, robie od rana jakies rzeczy i nawet piekę cinnamon rolls [emoji23]
Jezu ja też jestem ciągle głodna!

Przyszły tydzień to tydzień wizyt jak widzę 😄 ja wtorek wizyta 😍

To wizytujemy razem 😁
W pierwszej ciąży zrobiły mi się piękniejsze niż wcześniej - rosły szybciej, pod koniec ciąży miałam już poza tyłek, były lśniące i po prostu cudowne, potem długo takie zostały. Zaczęły wypadać coraz więcej pod koniec sierpnia, pod koniec września zaszłam w ciążę. I to się ciągnie i jest coraz gorzej. Mąż odkurza codziennie mieszkanie. To, co zbiera codziennie z podłóg jest jak plaga. Miło że czesze je często i wyciągam od razu że szczotki. Lnieje :(
Mi moje teraz tez wychodzą garściami 😞 Jakby opierać się na ludowych przesądach, to ewidentnie u mnie by była córka 🤣 Bezydka cera, włosy wyłażą garściami, ciagle chodzę i śpię i mnie muli cały dzień (na szczęście bez wymiotów - chociaż dzisiaj niestety zwróciłam to i owo, ale to przez pizzę, bo coś mi nie podeszła...), przez to wszystko wyglądam jak zombie, a nie kwitnąca kobieta w ciąży 😪

Widzę, że część z Was już z rozkręcony mi objawami.
U mnie początek początku i mam nadzieję, że więcej nic się nie pojawi.
Przy córce miałam silne mdłości i ciągle bym spala, potem przymusowe lezenie plackiem przez dwa miesiące. Oby tylko się to nie powtórzyło

Przeszłam pozamaciczną w styczniu. Uwierzcie, jeśli zaczęło by was boleć z tego powodu to nie ma chyba bólu nawet do porównania. Na momencie zgięło mnie w pół, słabo,kroku nie mogłam zrobić. To był dramat. Dobrym wyznacznikiem pozamacicznej jest badanie progesteronu. W pozamacicznej miałam progesteron 6 w 6tc. A teraz miałam 33 bez żadnych leków w 5tc. Już po samym tym mi powiedział lekarz że w 99% wyklucza pozamaciczną. Dodatkowo miałam dość częsty objaw pozamacicznej jakim jest ból ramienia. I to taki, że ręką nie szło ruszać. Także na luzie [emoji846]
Czytalam, ze taki ból na początku ciąży jest fizjologiczny. Ponoć przy pozamacicznej ból jest ciągły i ostry. Tez się martwię takimi objawami, przy następnej wizycie koniecznie muszę zapytać lekarza czy to normalne.

Przeszłam pozamaciczną w styczniu. Uwierzcie, jeśli zaczęło by was boleć z tego powodu to nie ma chyba bólu nawet do porównania. Na momencie zgięło mnie w pół, słabo,kroku nie mogłam zrobić. To był dramat. Dobrym wyznacznikiem pozamacicznej jest badanie progesteronu. W pozamacicznej miałam progesteron 6 w 6tc. A teraz miałam 33 bez żadnych leków w 5tc. Już po samym tym mi powiedział lekarz że w 99% wyklucza pozamaciczną. Dodatkowo miałam dość częsty objaw pozamacicznej jakim jest ból ramienia. I to taki, że ręką nie szło ruszać. Także na luzie [emoji846]
Bardzo dziękuje ci za odpowiedz. Jednocześnie jest mi bardzo przykro w związku z twoimi przeżyciami. Trzymaj się ❤️

Byłam dziś chwilę na marszu, ludzie są wściekli, było ich mnóstwo, może jednak coś się jeszcze zmieni...
Ja też jem bardzo dużo, czasem ma wrażenie że aż za dużo :D mam przy okazji pytanie do dziewczyn z IO, wiem że jest nas kilka. Trzymacie teraz dietę z niskim IG czy robicie sobie odstępstwa kiedy macie zachcianki? Przyznam szczerze, że odpuściłam odrobinę (choć nadal się staram) i boję się czy to nie zaważy na cukrzycy...

Dziś kilka razy już po południu zakuły mnie okolice jajnika z prawej strony... Oczywiście wystraszyłam się i poczytałam, a tam straszą że może choć nie musi oznaczać pozamaciczną... Wizyta dopiero za tydzień, pierwsza... Co myślicie?
Objaw normalny a będzie towarzyszyć często ;)

reklama
W życiu bym nie pomyślała, że ból reki jest objawem ciąży pozamacicznej.
Fajnie, że Ci się udało i, że lekarz wyklucza tym razem taką ciążę :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry