reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwcowe mamy 2021

To dlaczego teraz nie weźmiecie ślubu? Chyba że partner jeszcze nie chce. Ale jeśli wolicie kameralnie, to to jest najlepszy moment chyba ;)
Bo widzę taki slub w letniej scenerii i do tego chcialbysmy zorganizowac mały wyjazd :) nie widze siebie w jakiejs skromnej jasnej sukience i do tego rajtopy (nienawidze cielistych rajstop) [emoji3]

reklama
Ja chodzę do takiego, który nie pracuje w szpitalu, wydaje mi się, że lekarz nieznajomej nie pomoże szybciej dostać się do szpitala tylko dlatego, że jest w ciąży i prowadzi u niego ciążę [emoji14] tak myślę przynajmniej
Tzn w czasach przed covid, ten sam lekarz pomagał koleżance prowadzącej u niego ciążę. Tzn w pilnej potrzebie przyjeżdżała do szpitala na konsultacje, robił jej wcześniej ktg itp:)

Jakbyś opisywała dzieci mojej siostry. Wzięłam je do siebie na tydzień. 2 dni walczyli ze mną, że mam im dać tylko parówkę, ogórka czy te gotówce rybne. Po 3 dniach nagle odpuścili i zjedli coś, czego najbardziej się bali - kanapki. I jedli coraz więcej. Ja po prostu kazałam im samemu sobie jedzenie przygotowywać, dowiedziałam się, że 4-latkowi pod gębę się podstawia i nie rozumiałam. I jakoś się udało :)
Dobra jesteś :D Może mojego syna do Ciebie podeślę :D On sobie robi oczywiście sam jedzenie, nawet chętnie, ale wtedy to już w ogóle wkoło je to samo, np. cały dzień tylko owsianka, na każdy posiłek i mu to pasuje. Do tego jeszcze np. suche wafle ryżowe i będzie przeszczęśliwy ;) A w ramach kanapki to zje suchy chleb, ewentualnie masłem sobie posmaruje ;) No ale niedobra matka mu tak nie pozwala cały czas i podstawia mu i wciska też inne rzeczy ;) Idzie jak po grudzie, ale stopniowo mu się rozszerza

Ja to szukam jakies lekkiego bo 2 pietro bez windy wiec troche schodow.. jedynie znalazlam ze najlzejszy chyba bugaboo wiec stanie na tym chyba se znajde inny lekki:D

Oo, tez mi się podoba ten wózek, ale raczej zdecyduję się na niego tylko, jak znajdę używany, bo jednak nowy jest drogi.
Piszecie o niskiej gondoli, siostra 173 cm i go miała, zachwala do tej pory :)

Czy to tylko mnie tak mdli i mi nie dobrze? łączy się ktoś ze mną w bólu? Jak jem jest ok , jak zaczynam wszystko trawic znowu mi nie dobrze. Jak wkladalam naczynia do zmywarki myślałam że zwymiotuje mieszanina zapachów ffuuu

24h.dobę, nawet w nocy budzą mnie mdłości.
Okropne to jest, szczególnie gdy sama zajmuje się synem i on chce tańczyć ze mną czy bawić się w chowanego.
Wiecie co a u mnie z USG było w pon 7 tyg 3 dni dodam że wizyta prywatna następna 2 listopada i wiecie co to była już 3 wizyta a ja w dalszym ciągu nie mam karty ciąży! Czy to tylko ja tak mam??

Ja miałam wizytę 6+1, było serduszko, ale kartę ciąży będziemy zakładać na wizytę za 3 tygodnie.

Apropo wegetarianizmu... Jest może tutaj któraś z Was, która nie je mięsa? Ja nie jem mięsa od roku i to moja pierwsza ciąża, czytałam różne artykuły na temat wpływu takiego odżywania na dzidziusia, z tego co wiem, jeśli dobrze planujemy posiłki i suplementujemy się, to powinno być wszystko w porządku, ale zastanawiam się czy macie jakieś inne info na ten temat ? Lub doświadczenia z poprzednich ciąż? Nie wyobrażam sobie teraz wrócić do mięcha :D , ale ciekawi mnie ten temat :)
Ja mocno ograniczam mięso i w ogóle nie zakładam, że dziecku czegoś zabraknie. Jem dużo kasz, warzyw, roślin strączkowych. Dostarczam zdrowe tłuszcze i białka, myślę, że gorzej jest, jak mama je np karkówkę z grilla niż wegetarianka :) W poprzedniej ciąży ginekolog zalecał nie jeść wieprzowiny i kurczaka.

Ja monitora nie chciałam i nadal nie chce. To co się nasluchałam o fałszywych alarmach, to podziękuję[emoji16] nawet lekarze mówią że monitory są konieczne tylko dla wcześniaków
Nasz pediatra, gdy był na pierwszej wizycie u nas w domu, zapytałam czy ten monitor który zakupiłam jest dobry, czy poleca, nawet spojrzeć nie chciał i stwierdził że matka zawsze instynktownie wyczuje gdy się coś dzieje. Nasze dzieci nie miały bezdechów itp. Ale fakt, śpi sie spokojniej.

Ja monitora nie chciałam i nadal nie chce. To co się nasluchałam o fałszywych alarmach, to podziękuję[emoji16] nawet lekarze mówią że monitory są konieczne tylko dla wcześniaków
No moim znajomi mi mówili o tym. Maja wczesniaka ale ona jest taka malutka ze nawet nie lapalo oddechu mimo że oddychala i ciągle fałszywe alarmy

reklama
Nasz pediatra, gdy był na pierwszej wizycie u nas w domu, zapytałam czy ten monitor który zakupiłam jest dobry, czy poleca, nawet spojrzeć nie chciał i stwierdził że matka zawsze instynktownie wyczuje gdy się coś dzieje. Nasze dzieci nie miały bezdechów itp. Ale fakt, śpi sie spokojniej.
Ja bez też spałam spokojnie :D nie ma co sobie też wkrecać zaraz tej śmierci łóżeczkowej itp. Kuzynka męża cały czas mi gadała o śmierci łóżeczkowej, a sama z małą spała w łóżku co jest dużo bardziej niebezpieczne xd

Do góry