Wiol86
Fanka BB :)
powodzenia, ja za tydzień idęDzień dobry. Szykuje się na powoli, idę na test obciążenia glukozą. Kto dzisiaj ma wizytę? Jak Wasze samopoczucie? Udanego dnia
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<
powodzenia, ja za tydzień idęDzień dobry. Szykuje się na powoli, idę na test obciążenia glukozą. Kto dzisiaj ma wizytę? Jak Wasze samopoczucie? Udanego dnia
Widziałam, że myślicie o badaniach prenatalnych. Ja w poprzednich ciążach robiłam test pappa, ale jest on obciążony tak dużym ryzykiem błędu, że teraz zdecyduję się na coś dokładniejszego, myślę o Panorama. Nie wiem jak to jest z tymi chorobami, które wykrywa, czy niektóre są się leczyć czy nie, ale wydaje mi się, że lepiej mieć czas i się przygotować na ewentualne wady niż dowiedzieć się w stresie w dniu porodu. Poza tym takie wyczekiwanie dla mnie to za duży stres sam w sobie, ja chcę wiedzieć wcześniejPanoramę można podobno juz od 9 tygodnia robić, dopytam na wizycie 07.11.
Z próbki krwi mamy izoluje się coś co nazywa się wolnym DNA komórkowym płodu i na tej podstawie bada się prawdopodobieństwo wystąpienia najpopularniejszych chorób genetycznych. Badanie jest zupełnie nieinwazyjne a podobno dość miarodajne wyniki daje.Na czym polega to badanie? Jakoś nie zglebialam tematu![]()
Ja mam tak samo jem na siłę,A z innej beczki, wskoczyłam dziś na wagę, mam -0.6 kg w ciągu ostatnich dwóch tygodni. Słabo mi idzie jedzenie, jem z rozsądku, a nie dlatego, że mam ochotę![]()
Super że już było widać serduszko! Noo te pierwsze USG są mało ciekawe, ale za to USG genetyczne pierwszego trymestru jest niesamowite, widać maleńkiego człowieczka. A to tylko kilka tygodni później!Girls! Ja już po wizycie, serduszko pięknie bije wzruszyliśmy się z mężem ja to z łzami w oczach z gabinetu wyszłam a on cała drogę ciagał nosem ❤ termin wychodzi 23 czerwieczałączam zdjęcie z USG wiele nie widać ale jest wszystko pięknie jak to lekarz powiedział