• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwcowe mamy 2026

Hej, chciałam nieśmiało się z Wami przywitać :) test zrobiony dziś w środku dnia i widoczne 2 mocne krechy (4 dni okres sie spozniał), ale jednak entuzjazm trzymam jeszcze na wodzy...
Moja historia nie jest kolorowa, 2 poronienia zatrzymane, długo sie zbierałam w sobie do kolejnych prób, aż w końcu udana córcia, która ma 5 lat.
W styczniu biochem, w marcu zabieg usuniecia polipów, do tego trudne do opanowania hashi i mega wysokie poziomy TSH (aktualnie biore euthyrox 150), w dodatku jestem 35+ 😅
No coż, jednak jakoś się udało i choć wiem, ze jeszcze daleka droga do szczęścia to mimo wszystko pozwolę sobie na troche nadziei i chętnie tu do Was dołączę jeśli pozwolicie.
Jutro wybiorę się na betę i zobaczymy jak będzie.

Trzymam kciuki za Nas wszystkie 🫶
Hej :) daj znać jak będziesz miała wynik bety :)

reklama
Ja kurcze nie robilam poki co żadnych badań.. No ale 1 wizyte mam w niedziele i wszystko się okaze
Przy 4 ciąży już chyba nie ma takiej presji na robienie bety itp hehehe, u mnie teraz druga ciąża i narazie nie zamierzam też żadnych badań robić, a betę zrobiłam żeby sprawdzić czy na pewno w tej ciąży jestem bo miałam umówioną wizytę u dentysty na usunięcie ósemki, no i stwierdziłam że we wczesnej ciąży wyrywanie zębów to chyba nie będzie zbyt dobry pomysł 😁 myślę, że za tydzień albo dwa zrobię sobie morfologię żeby zobaczyć czy nie mam już niedoborów

Cześć :) Rozumiem Cię, że masz obawy, ja też mam ciągle mętlik w głowie bo po urodzeniu córki nie planowałam już mieć więcej dzieci, ale po jakimś czasie coś sobie zaczęłam wyobrażać że fajnie by było mieć drugie, ale to wszystko było w sferze bardziej wyobraźni i marzeń i nie sądziłam że tak łatwo zajdę w ciążę … a planujesz zrobić beta hcg ? Kiedy masz wizytę u lekarza ?
Ja zawsze marzyłam o dwójce i byłam najszesliwsza ,pomimo ze życie z moim synem nie należy do najłatwiejszych, jest wymagającym i bardzo aktywnym dzieckiem, czasem jest naprawdę trudno , po wakacjach idzie do pierwszej klasy ,w domu jest rozgadany , w przedszkolu i na jakichkolwiek wizytach siedzi jak struś. Jednak trójka to są duże zmiany dla mnie ,musimy zmienić auto na większe , musze zrezygnować z pracy, dwa miesiące tu zmieniliśmy mieszkanie na czteropokojowe,żeby dzieci miały swoje pokoje,córka zapisała nam się na religie więc w maju będzie szła do komunii ,syn zaczyna terapię logopedyczna , potrwa to napewno kilka miesięcy.
Terminu do ginekologa nie robiłam, u nas wygląda to tak ,ze jeśli nie jest sie pewnym co dalej ,najpierw trzeba zrobić termin w instytucji zajmującej sie tzw.konfliktami ciążowymi, po tym terminie muszą minąć 3 pelne dni i później muszę iść do ginekologa który nie jest moim ginekologiem prowadzącym. Czuję sie trochę jak bym zawiodła siebie i wszystkich wkoło bo nigdy nie myślałam o trójce dzieci.

Ja zawsze marzyłam o dwójce i byłam najszesliwsza ,pomimo ze życie z moim synem nie należy do najłatwiejszych, jest wymagającym i bardzo aktywnym dzieckiem, czasem jest naprawdę trudno , po wakacjach idzie do pierwszej klasy ,w domu jest rozgadany , w przedszkolu i na jakichkolwiek wizytach siedzi jak struś. Jednak trójka to są duże zmiany dla mnie ,musimy zmienić auto na większe , musze zrezygnować z pracy, dwa miesiące tu zmieniliśmy mieszkanie na czteropokojowe,żeby dzieci miały swoje pokoje,córka zapisała nam się na religie więc w maju będzie szła do komunii ,syn zaczyna terapię logopedyczna , potrwa to napewno kilka miesięcy.
Terminu do ginekologa nie robiłam, u nas wygląda to tak ,ze jeśli nie jest sie pewnym co dalej ,najpierw trzeba zrobić termin w instytucji zajmującej sie tzw.konfliktami ciążowymi, po tym terminie muszą minąć 3 pelne dni i później muszę iść do ginekologa który nie jest moim ginekologiem prowadzącym. Czuję sie trochę jak bym zawiodła siebie i wszystkich wkoło bo nigdy nie myślałam o trójce dzieci.
Mam 3 dzieci w tym 2 dwojka z autyzmem adhd itd. Wiem jak bywa ciężko jak są problemy itd. Jak zaszłam w 3 ciążę to najmlodsza stała się takim dopełnieniem:) mimo że łatwo nie było. Daj sobie czas na przemyślenie wszystkich za i przeciw:) też musieliśmy zmienic wtedy auto aby mialo 3pelne fotele z tylu:D
Aktualnie przy 4 ciazy jest pełno obaw. Najbardziej 'boje' się gadania rodziny mimo że nie powinno mnie to interesować to jednak boli bo wiem że na początku będzie gadanie..

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry