HejHej, chciałam nieśmiało się z Wami przywitaćtest zrobiony dziś w środku dnia i widoczne 2 mocne krechy (4 dni okres sie spozniał), ale jednak entuzjazm trzymam jeszcze na wodzy...
Moja historia nie jest kolorowa, 2 poronienia zatrzymane, długo sie zbierałam w sobie do kolejnych prób, aż w końcu udana córcia, która ma 5 lat.
W styczniu biochem, w marcu zabieg usuniecia polipów, do tego trudne do opanowania hashi i mega wysokie poziomy TSH (aktualnie biore euthyrox 150), w dodatku jestem 35+
No coż, jednak jakoś się udało i choć wiem, ze jeszcze daleka droga do szczęścia to mimo wszystko pozwolę sobie na troche nadziei i chętnie tu do Was dołączę jeśli pozwolicie.
Jutro wybiorę się na betę i zobaczymy jak będzie.
Trzymam kciuki za Nas wszystkie![]()
reklama
To_ja_olutka
Początkująca w BB
Właśnie jadę na betę i mega się stresuję
mam nadzieję, że obejdzie się na jednym pobraniu, bo mam kiepskie żyły 

Hej, po takich przeżyciach jakie miałaś to normalne, że teraz się martwisz i wolisz sprawdzić czy wszystko jest dobrzeHej, ja już po pobraniu - 5 raz, wiem jestem walnięta ale jakoś czuję się trochę spokojniej jak mogę kontrolować tą betę, więc czekam na wynik pewnie do wieczora jak zawsze, a w środę lekarz![]()
U mnie słabo widać żyły ale wykwalifikowana pielęgniarka nie ma problemu z pobraniemWłaśnie jadę na betę i mega się stresujęmam nadzieję, że obejdzie się na jednym pobraniu, bo mam kiepskie żyły
![]()
Przy 4 ciąży już chyba nie ma takiej presji na robienie bety itp hehehe, u mnie teraz druga ciąża i narazie nie zamierzam też żadnych badań robić, a betę zrobiłam żeby sprawdzić czy na pewno w tej ciąży jestem bo miałam umówioną wizytę u dentysty na usunięcie ósemki, no i stwierdziłam że we wczesnej ciąży wyrywanie zębów to chyba nie będzie zbyt dobry pomysłJa kurcze nie robilam poki co żadnych badań.. No ale 1 wizyte mam w niedziele i wszystko się okaze

Ja zawsze marzyłam o dwójce i byłam najszesliwsza ,pomimo ze życie z moim synem nie należy do najłatwiejszych, jest wymagającym i bardzo aktywnym dzieckiem, czasem jest naprawdę trudno , po wakacjach idzie do pierwszej klasy ,w domu jest rozgadany , w przedszkolu i na jakichkolwiek wizytach siedzi jak struś. Jednak trójka to są duże zmiany dla mnie ,musimy zmienić auto na większe , musze zrezygnować z pracy, dwa miesiące tu zmieniliśmy mieszkanie na czteropokojowe,żeby dzieci miały swoje pokoje,córka zapisała nam się na religie więc w maju będzie szła do komunii ,syn zaczyna terapię logopedyczna , potrwa to napewno kilka miesięcy.CześćRozumiem Cię, że masz obawy, ja też mam ciągle mętlik w głowie bo po urodzeniu córki nie planowałam już mieć więcej dzieci, ale po jakimś czasie coś sobie zaczęłam wyobrażać że fajnie by było mieć drugie, ale to wszystko było w sferze bardziej wyobraźni i marzeń i nie sądziłam że tak łatwo zajdę w ciążę … a planujesz zrobić beta hcg ? Kiedy masz wizytę u lekarza ?
Terminu do ginekologa nie robiłam, u nas wygląda to tak ,ze jeśli nie jest sie pewnym co dalej ,najpierw trzeba zrobić termin w instytucji zajmującej sie tzw.konfliktami ciążowymi, po tym terminie muszą minąć 3 pelne dni i później muszę iść do ginekologa który nie jest moim ginekologiem prowadzącym. Czuję sie trochę jak bym zawiodła siebie i wszystkich wkoło bo nigdy nie myślałam o trójce dzieci.
Mam 3 dzieci w tym 2 dwojka z autyzmem adhd itd. Wiem jak bywa ciężko jak są problemy itd. Jak zaszłam w 3 ciążę to najmlodsza stała się takim dopełnieniemJa zawsze marzyłam o dwójce i byłam najszesliwsza ,pomimo ze życie z moim synem nie należy do najłatwiejszych, jest wymagającym i bardzo aktywnym dzieckiem, czasem jest naprawdę trudno , po wakacjach idzie do pierwszej klasy ,w domu jest rozgadany , w przedszkolu i na jakichkolwiek wizytach siedzi jak struś. Jednak trójka to są duże zmiany dla mnie ,musimy zmienić auto na większe , musze zrezygnować z pracy, dwa miesiące tu zmieniliśmy mieszkanie na czteropokojowe,żeby dzieci miały swoje pokoje,córka zapisała nam się na religie więc w maju będzie szła do komunii ,syn zaczyna terapię logopedyczna , potrwa to napewno kilka miesięcy.
Terminu do ginekologa nie robiłam, u nas wygląda to tak ,ze jeśli nie jest sie pewnym co dalej ,najpierw trzeba zrobić termin w instytucji zajmującej sie tzw.konfliktami ciążowymi, po tym terminie muszą minąć 3 pelne dni i później muszę iść do ginekologa który nie jest moim ginekologiem prowadzącym. Czuję sie trochę jak bym zawiodła siebie i wszystkich wkoło bo nigdy nie myślałam o trójce dzieci.
Aktualnie przy 4 ciazy jest pełno obaw. Najbardziej 'boje' się gadania rodziny mimo że nie powinno mnie to interesować to jednak boli bo wiem że na początku będzie gadanie..
reklama
To_ja_olutka
Początkująca w BB
Pobrane za pierwszym razemU mnie słabo widać żyły ale wykwalifikowana pielęgniarka nie ma problemu z pobraniemudało się pobrać krew za pierwszym razem ?
Podziel się: