reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

czerwcowe ploteczki :D

Trzymaj się dzielnie Olu!! A my trzymamy kciuki!!

Kasiu - ja sobie codziennie "aplikuję" palec i dotykam szyjki. Jeśli jest dość twarda i palec sie nie zagłębia w "otworek" w szyjce, to znaczy, że rozwarcia nie ma i szyjka mocno trzyma. Poza tym przed porodem szyjka się obraca - normalnie jest jakby obrócona do tyłu, jak coś sie zaczyna, to wychyla się do przodu, w kierunku wyjścia z pochwy. I w taki to sposób (po konsultacji z położną i lekarzem tej metody) badam się codziennie. Dlatego mam nadzieję, że niczego nie przegapię :)

Ja w zasadzie badałam sie tak przez całą ciążę (tylko nie codziennie), więc jestem juz zaznajomiona z tym, jak to wygląda i jak sie zmieniało przez te 9 miesięcy...

reklama
AniuS - naprawde super ze potrafisz sobie sama zbadac , ja bym sie nie odwazyla...Na pewno nie przegapisz!!!!
Ja bym chciala zeby Mateuszek do 38 tygodnia byl jeszcze w brzuszku, zeby nabral wagi, chociaz do 2800g.
Czekam z niecierpliwosci do nastepnego czwartku, do wizyty u mojego gina, zeby sie dowiedziec jak bede rodzic i gdzie...

Aniu teraz te dzieciatka to sie tak rozne rodza, nie przejmuj sie tak waga, jak juz wczesniej pisalam znajoma urodzila zdrowa corcie o czasie - 1900g i wszystko gra . Napewno do czasu porodu synus osiagnie zadowalajaca wage , w tym okresie duzo przybiera kazdego dnia :)

Anius wkladam palca i to gleboko i nic nie czuje !!! Tak jakby tam nie bylo szyjki a przeciez kilka miesiecy temu sprawdzalam i wiem gdzie ona powinna byc i jak powinnam ja czuc ..hmmmm dziwne strasznie ! A kłuje mnie bardzo od kilku dni nawet nie moglam chodzic, co swiadczyc ma o rozwieraniu sie no ale bez przesady , przeciez az takiego rozwarcia miec nie moge bo wody by mi odeszly...Ale numer! jeszcze jestem w szoku :o

matko boska....!!!! ::) ::) ::) az sie boje jak to bedzie jak sie u mnie zacznie ::) ::) ::) ::)
trzymam kciuki OLU!!!!!!! zycze z calego serducha zdrowego dzidziusia.... :-* :-*

Nie wiem czy ktoras jest z Krakowa ale jeśli tak to 27-28 V w Plazie Fundacja Szczęśliwe Macierzyństwo organizuje takie bezpłatne kosultacje i można sobie zrobić za darmo usg 4D (z takich ciekawszych rzeczy). Zreszta tu jest link:
http://www.szczesliwe.macierzynstwo.pl/fundacja/

ewentualnie Szczecinianki z końcowymi terminami powinny jeszcze zdążyc bo u nich jest to 24-25 VI
pozdrawiam

Chyba miała ją położna zbadać  ::) z tego co wcześniej pisała zastanawiała się czy sie z nią nie umówić.
A ja wczoraj odstawiłam magnez i efektem były dziś dosyć silne skurcze......... ;D Tak mnie strach obleciał że szybciutko zaczęłam go brać od nowa. Dotarło do mnie że trochę mam cykora ;D ;D ;D

ja tez mam skurcze kilka razy dziennie, chociaz biore nospe, maz mowi zebym wiecej lezala, bo inaczej te skurcze przepowiadajace zrobia sie porodowymi...
a ja naprawde prawie caly czas leze...

sumka - to lepiej bierz ten magnez...

Ja tam biorę magnez cały czas - 1 tabletkę filomag dziennie... Nie branie go kończyło się skurczami.....łydek :) A to średnia przyjemność :)

A nie wiem, czy widziałyście, że pojawiła się nowa lipcóweczka - i to taka, co to nosi w brzucholku 3 dzieciaczków!! Spora gromadka...

A Agatatje faktycznie jakaś cichutka... Czyżby się zaczęło???

reklama
a ja nie biore magnezu ;D
wczoraj na nowo wziely mnie skurcze az sobie lezalam ciagle myslac o tym jak w szkole rodzenia mowili, zeby chodzic i takie tam, tylko jak tu chodzic jak wszystko boli i jest niedobrze? :p
tak sobie mysle, ze do soboty cos sie z tego wykluje ;D
najlepiej jakis porodzik ;)

buehehehe, aniu, ja bym chciala zeby sie juz nie zaczynalo tylko rozkrecilo!!!!!!!!!!!!!!!!!

trojaczki??? WOOOOW ;D

Do góry