reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
reklama
Mata;
to wcalenie musi być zatrucie i pewnie nic takiego nie będzie. Niestety, ta pogoda ma ogromny wpływ na powstawanie opuchlizny - przecież mamy dodatkowo jeszcze jednego Człowieka w sobie i organizm musi pracować ze zwojoną siłą - co więcej być może rownież woda zatrzymuje się w organiźmie i takie są tego efekty.
nie myślcie o najgorszym.
\poza tym radzę kontrolować ciśnienie - np. 3Xdziennie o tych samych porach a także ważyć się rano i wieczorem - mi coś takiego doradziła położna i taki zapis pokazałam doktorowi.

Majeczko;
Ja teraz mam termin również na 14 czerwca i mój Maluch ma także 2.500kg. Doktorek powiedział, że bardzo książkowo. Nie martw się Kochana i nie zadręczaj się myślami o wcześniejszym porodzie... bo przecież zwariować od tych myśli można.
Ja tak jak pisałam odstawiłam wszystkie leki i do wieczora było ok - wieczorkiem złapały mnie bóle w dole brzucha. Zadzwoniłam do giena a on doradził abym się położyła i odpoczęła. Co więcej, być może jutro zrobi mi w szpitalu usg i ponownie zobaczy czy te skurcze mają wpływ na szyjkę. Do tej pory było ok i wierzę,że teraz też tak będzie

Ja po rozmowie z teściową odetchnęłam z ulgą (ze swoimi 4 ciązami chodziła do tej samej ginki co ja teraz). Stwierdziła, że moja opuchlizna to jeszcze malutka i raczej nie mam się co obawiać o to, że ginka da mi wyrok zatrucie, tylko każe ograniczyć płyny :sorry2: ale ja wcale dużo nie piję :dry:

Aniknulko;
super,ze ktg wyszło ok.Wiesz, jak ja leżę pod ktg to również nie mam skurczybyków - gorzej jest jak jestem na nogach.Chociaż te skurcze nie muszą się wcale odbijać na szyjce - przecież macica musi kiedyś przygotować się do porodu...
Twój Jasio też tak ucieka przed ktg? :-) Mój tak się potrafi schować,że trzeba go zagadywać :-D:-D

Z tymi płynami to jest pewna nieścisłość... pamiętam,ze gin kiedyś kazał mi dużo pić - ze względu na wody płodowe, natomiast położna powiedziała abym teraz ograniczyła płyny ze względu na tą opuchliznę.
Piję tyle ile potrzebuję - czyli dużo i się wcale nie ograniczam :-)

Aniknulka gratuluję KTG :-)

Chyba jutro na wizycie też dostanę już skierowanie na KTG, bo następną wizytę, jak dotrwam, będę miała w 37 tc ;-)

Oj dziewczynki ta koncówka najgorsza co?
Ja z koleji mam strasznie spuchniete dłonie- nawet piesci nie moge zacisnac bo mam poduche zamiast dłoni :baffled: no i zgaga mi dokucza...
musimy jakos to przetrwac... jeszcze troszke ;-)

reklama
MARTUNIA kochana,może dzidzia gdzieś uciska i dlatego woda zbiera sie w Twoim organiźmie, ja byłam jak jeden wielki balon w poporzedniej ciąży, od kolan w dół normalnie nogi słooooonia, myślałam ze nigdy juz nie zobaczę swoich kostek:szok::szok::szok:+wysokie ciśnieni, brałam tabletki na zbicie cisnienia i zatrucia nie stwierdzili uffff......więc na pewno nie myśł kochana o tym zatruciu bo musi być szereg czynników aby to zdiagnozować:angry::angry::angry:ale się nagadałam, głowa do góry

Do góry