reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Kasiu od 22.05 do 09.10 = 20 tygodni:-( malutko na cały październik biorę urlop i w listopadzie mam wyjścia muszę wracać bo u mnie również to bardzo gorący okres w pracy.....do tego już mam zapowiedziane egzaminy powrotne buuuu i wieczorami zaczynam naukę:baffled:

czyli tylko ja i Kasia wracamy do pracy:szok:

reklama
Niestety. Odciągam dokładne obliczenie tej magicznej daty bo nie chcę jej znać. Z Weroniką siedziałam 7 miesięcy i już się nie mogłam doczekać powrotu a z tą kruszyną siedziałabym cały czas.
Jola już zaczęła pracować w domku i pomaga mężowi

a mam pytanie która z mateczek wraca do pracy i kiedy????
ja 03.11:sorry2: a macierzyński kończy mi się już 09.10:szok:
Mi macierzyński i urlop( 6 tygodni za wakacje) kończy się coś na poczatku grudnia - 10 ego ( chyba..)Ale właśnie ze dwa razy pochoruję po 10 dni.hiiii

Magdziarka z tego co już się przekoanłam homeopaty nie są takie tanie, bo w czoraj w aptece zostawiliśmy 90zł:baffled: (za 3 leki :szok:). Najważniejsze by skutkowały :tak:
U nas zależy które były i za 27 zł a i były po 10 zł...Wola lekarza jak znam zycie.

Ale zapomniałam napisać że ja idę na wychowawczy!!!!

Ciągle mi wyskakuje na forum reklama Oriflame szminki.:baffled:i przeszkadza mi pisać posty. Dziewczynki tak sobie myślę,, że skoro pediatra powiedziała że Antoś czysty osłuchowo i gardło nie jest czerowne to może katar powoduje kaszelek...hmmmm zgłupiałam juz przez tych lekarzy nikomu nie ufam ani żadnej diagnozie. Wystarczy poczytać nasze forum i historię tych, które chodza po lekarzach i wniosek tylko jeden....

Kasiu dokładnie dziewczyny już w sumie pracują więc i my damy radę:tak:
magdziarko kaszel może być od katarku, śliny, powietrza(za suche), poza tym moja niunia zauważyła że za każdym razem jak pokasłuje ja od razu jestem przy nim i powoli zaczyna z tego korzystać:-D Karol też tak robił:tak:
dlatego ja najpierw poobserwuję małego a w razie co jutro pójdę do lekarza z nim by go osłuchała:tak:

Magdziarko Dobrusia też kaszle, ale często widzę, że w buźce ma duzo wydzieliny, więc to może być od katarku :tak:

mi mazcierzyński kończy się jakoś już w październiku, ale mam zamiar wybrać zaległy za 2007 rok urlop, urlop z tego roku i pójść na rok na wychowawczy:sorry2:

Ostatnia edycja:
Pytanie( Agacinka pewnie będzie wiedziała:-D) Czy teraz jak po macierzyńskim będę na urlopie wypoczynkowym i będę chora to mogę wziąć L4 i zanieść do pracy i wten sposób przedłuży mi się urlop. Wydaje mi się że tak.???

Agacinka wie ;-)
Sprawa wygląda następująco: zwolnienie lekarskie w trakcie urlopu przerywa jego bieg, a więc tyle dni roboczych, na ile masz zwolnienie, "oszczędzasz" z urlopu wypoczynkowego. Po zakończeniu zwolnienia, kontynuujesz urlop, ale tylko do dnia, który był pierwotnie określony jako koniec urlopu - urlop wypoczynkowy nie przedłuża się automatycznie o czas choroby! Zgodnie z art. 166 Kodeksu pracy, "część urlopu nie wykorzystaną z powodu (...) choroby (...) pracodawca jest zobowiązany udzielić w terminie późniejszym" - ale nie jest powiedziane, że bezpośrednio po poprzednio ustalonym terminie. Oczywiście, pozostaje to kwestią ustalenia z pracodawcą i może się on zgodzić na taki właśnie układ.

W kwestii brania urlopu wypoczynkowego bezpośrednio po zakończeniu macierzyńskiego - pracodawca nie ma za bardzo tu nic do gadania, jeśli pracownica złoży taki wniosek, to musi go zaakceptować (art. 163 ust.3 Kodeksu pracy)

A moje dziecko obudziło się dzisiaj na pierwsze karmienie o 9.30! Może jestem nienormalna, ale trochę się przestraszyłam - czy myślicie, że to nie jest niepokojący objaw, jeśli taki maluch przesypia bez jedzenia ponad 12 godzin (ostatnie karmienie było po kąpieli, około 21.30)? ? ?

Ostatnia edycja:
Agacina też grzebie już w papierkach po nocach

Mnie niestety z tytułu urodzenia Lenki nie było w pracy tylko przez tydzień - jakbym grypę miała, a nie rodziła ;-) Ale mam o tyle fajnie, że nie muszę wracać w 100% do pracy jak mi się skończy macierzyński, mogę sobie nadal podjeżdżać do przychodni tylko na 2-3 godzinki dziennie, a resztę robić w domu wieczorami. Żeby jeszcze Mała dawała się położyć wcześniej spać... A ona zasypia punkt 22, niezależnie od tego, o której ją kąpiemy i zaczynamy usypianie. Wdrażamy od wczoraj plan "15 minut wcześniej" - wszystkie karmienia, spacery i kąpiel przesuwamy o 15 minut - jak załapie, to kolejne 15 minut itd aż dojdziemy do zasypiania chociaż o tej 21. Dzisiaj plan chyba wziął w łeb przez to, że Lena obudziła się o nietypowej porze i nie wiem, co będzie z resztą dnia; ale może jakoś się uda.

reklama
Do góry