reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2009

reklama
Mandalt jeszcze bys dostała, pies poszedłby na obserwacje i kłopotow uhuhuhu.
Dla własnego dobra kup psu kaganiec. W Polsce jest wymagane ze pies musi chodzic na smyczy i w kagancu. Wiec jak go spuszczasz to lepiej zeby miał kaganiec.

Teoretycznie masz oczywiście rację, ale w lesie o 8.00 rano raczej nikogo nie spotykam. Poza tym to jest wieś i tutaj nawet posterunku policji nie mamy :-)Psy tutaj biegaja luzem w wiekszych grupach i kazdy traktuje to za normę. Z moich okien widze pola i gospodarstwo naszego gospodarza ( sprzedawał nam działki ), który ma świnki, krówki, konie itp i nie posiada ogrodzenia ( jak zreszta dużo gospodarstw tutaj ). To jest po prostu najzwyklejsze "zadupie" :-)
Pomysle o tym kagańcu :-)

A który szpital był najlepszy w ubiegłym roku?
Wiem, że Św. Zofia jest zwykle wysoko w rankingach.

Nie wiem który był najlepszy... to chyba zależy od rankingu...też słyszałam że św.Zofia jest wysoko, ale tam też jest chyba najdrożej jeżeli chodzi o położne i sale do porodu:-(

Jak dobrze ze ja nie mam takiego problemu.:tak: U nas w Gnieźnie jest tylko 1 szpita wiec wyboru nie ma. Nie wiem jak to jest teraz ale kiedys nic sie nie płaciło za rodzenie rodzinne ,maz musiał tylko kupic taki fartuch i ochraniacze na buty za 5 zł. Porodowka nie jest zła, są 4 sale pojedyncze. Pokoje sa 5 osobowe, ale idzie to wytrzymac. Najgorzej jest z prysznicem bo sa tylko 2:angry:, jak chce sie ktos załpapac na prysznic przed wizyta lekarza to trzeba isc juz o ok.6 rano.:wściekła/y:
Przynajmniej nie musisz zastanawiać się nad wyborem:-):-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dziękuje za gratulacje!!!
Fajnie, że jest tu ktoś kto miał już do czynienia z bliźniakami:-) bedzie kogo zapytac o rade:happy: a pytań mam co niemiara:zawstydzona/y:

ja służę pomocą.. wiele z dzieciakami przeszłam.. ui jeszcze ogrom przede mną....
nie masz sie co martwić dasz radę... najwyżej będziemy sie wspierać... internetowo... :-)

u mnie dziś spokój... choć opiekunka nie przyszła dzis... no coż choroba nie wybiera.... na szczęście teściowa dzis zostaje w domu więc damy radę... Kosma do szkoły nie idzie... został zawieszony i to na dwa tygodnie.... :szok:... co ja z nim pocznę przez te dni.... :baffled:... bez teściowej byśmy zginęli jak ciotkę w czechach... :-D

Na suwaczku pojawił mi się 6 miesiąc!!! Coraz bliżej czerwca, a ja jeszcze nie myślę ani o porodzie, ani o szkole rodzenia....
Jeszcze masz trochę czasu.....a ja zastanawiałam nad szkołą rodzenia i nie jestem przekonana...żadna z moich koleżanek nie chodziła a każda dobrze sobie radziła :-) więc nie wiem jak to jest;-)

Jeszcze masz trochę czasu.....a ja zastanawiałam nad szkołą rodzenia i nie jestem przekonana...żadna z moich koleżanek nie chodziła a każda dobrze sobie radziła :-) więc nie wiem jak to jest;-)

Ja też chętnie posłuchałabym jakichś opinii, bo nie wiem co robić. Tu te szkoły pewnie są po duńsku, jak pójdę i nic nie zrozumiem to pieniądze stracę... W marcu mam spotkanie z położną i moge popytać, ale nie wiem czy to juz nie za późno?

Niektore kobiety chwala sobie szkoły rodzenia. Ja nie wiem rodziłam juz 3 razy a ani razu nie byłam w szkole rodzenia. Porody lekkie ,szybkie. Wydaje mi sie ze wystarczy słuchac połoznej i swojego instynktu.

Ja tez nie chodzilam do szkoly rodzenia a dałam rade :D tutaj tez jest cos takiego ale ucza jak obchodzic sie z maluchem jak kapac przewijac wiec dam sobie spokoj porodówke widziałam już narazie mam dylemat gdzie rodzić w normalnym szpital;u czy w izbie porodowej ..

tutaj tez jest cos takiego ale ucza jak obchodzic sie z maluchem jak kapac przewijac wiec dam sobie spokoj
W Polsce sa te smieszne pogadanki przed wysciem do domu, mowia jak opiekowac sie dzieckiem i takie tam. Rozumiem ze kaza słuchac tego tym kobieta ktore rodziły 1 dziecko,ale jak ja miałam isc juz na ta pogadanke po raz 3 to mi sie smiac chcialo. Przeciez wiadomo ze jak kobieta ma dzieci to wie co i jak ma robic przy noworodku:confused:.

reklama
Co do szkoły rodzenia, to przede wszystkim w PL jest to usługa darmowa. Ja chodziłam w pierwszej ciąży i teraz również mam taki zamiar. Przede wszystkim dlatego, że chcę wybrać szkołę przy szpitalu, w którym będę rodziła - tak więc go zobaczę, poznam personel i ogólnie się "oswoję".
Z tego samego względu szkoła rodzenia jest moim zdaniem dobra dla tatusiów - mogą się oni oswoić z całą instytucją szpitala i porodu :-D

Do góry