reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2009

reklama
Edytko to wesolo masz z ta swoja trojca:tak:, zycze w takim razie by marzenie sie spelnilo i urodzily sie Ci tym razem dziewczynki:tak:.
Ja dzisiaj jestem jakas zmeczona, nie mam sily na nic, a jutro znowu praca wzywa:no:.

Martusiu właśnie witaj w kraju życzę miłego pobytu w ojczyźnie:-)
Edytko ale ci w domu będzie wesoło jak maleństwa się urodzą ale masz szczęście dwa razy podwójne szczęście i to w tak krótkim czasie:-) trzymam kciuki za córki:-)

Tak sobie myślę, że dziś niezwykły dzień bo jak nie było bliźniąt w naszym czerwcowym gronie to dziś proszę:-):-):-):-)

Zastanawiam się czy dziewczyny z warszawy zastanawiały się już nad szpitalem w którym chcą rodzić????....Ja od jakiegoś czasu zastanawiam się...czytam różne fora i za bardzo nie wiem na który się zdecydować.... Trudna decyzja:rofl2:

Ja się zastanawiam :-D

8 lat temu rodziłam na Żelaznej, ale teraz mam nieco dalej w tamtą okolicę, a do szpitala trudniej się dostać. Chciałam na Inflancką, ale nasłuchałam się nieprzychylnych opinii. Najbliżej mam do Bielańskiego, ale to podobno totalna porażka... :nerd::nerd::nerd:

Zastanawiam się czy dziewczyny z warszawy zastanawiały się już nad szpitalem w którym chcą rodzić????....Ja od jakiegoś czasu zastanawiam się...czytam różne fora i za bardzo nie wiem na który się zdecydować.... Trudna decyzja:rofl2:
my podjęliśmy decyzję, że rodzimy w szpitalu kolejowym w Międzylesiu :)

madziumba i kalina_malina no właśnie ja chyba zdecyduje się na Madalińskiego....moje dwie koleżanki miały tam cc i obydwie zadowolone, co prawda płaciły za położną za salę o podwyższonym standardzie...ale myślę że teraz jeżeli się nie zapłaci to nie ma pewności że będziemy rodziły w tym szpitalu gdzie chcemy:wściekła/y:

Czesc!!!

U nas dzisiaj w kuchni remont,tak ze musialam z mala z rana isc na miastobo chalas w domu straszny,teraz przerwa w remoncie wiec mala poszla spac,dobrze ze moj szwagier
budowlaniec to zawsze pomoze a wzamian moj P opiekuje sie jego samochodami bo ma warsztat m.

Edytk
o witaj i gratuluje dwujeczki,ja zawsze chcialam miec bliznieta,no ale chyba nie sa nam one pisane,,,,:tak:

Cos ta moja dzidzia sie rozszalala,w nocy spac nie moge tak kopie,a wczoraj poczulam pierwszy naprawde bolesny kopniaczek w pecherz bo te dotad byly znosne,przed kompem nie da rady posiedziec bo jak nie moja Viki mi na kolana wlazi i majstruje przy klawiaturze to male dokazuje w brzuszku,tak ze mama przygotuj sieniespokojne czasy nadchodza,hi hi hi.

40 powodów dla których warto mieć malutkie dzieci

.
Słodkie :-)

[
dziewczyny, ja tak tylko na moment, bo umieram od 3 dni :-(
Jak samopoczucie? Lepiej?

A tak w ogóle to w sobotę mój mąż poczuł dwa porządne kopniaczki i teraz namawia dzidzię na więcej:)

Mój jeszcze nie czuje :-( Ciągle przykłada reke do brzucha, ale nic z tego... Pewnie musimy poczekać, bo ja przed ciażą troche nadwagę miałam i to pewnie przez ten tłuszczyk ;-)

Carmi nie obawiaj się, skracanie szyjki to nie jest sprawa dziedziczna.
Trzymaj się
Blumetka29 ja biorę na to twardnienie brzucha lek no - spa 2 razy dziennie i narazie pomaga. W pierwszej ciąży od pewnego czasu już no - spa nie pomagała i brałam Fenoterol ale mam nadzieję, ze teraz nie będzie to konieczne
Pozdrawiam

Mi też czasem brzuch twardnieje, ale po 20TC to podobno normalne. Brałam nospę, nie pomagała, teraz Fenoterol i jest ok. Czaseem tylko takie twardnienie na chwilę. No i jak przegapię godzine brania, to trochę w podbrzuszu pobolewa. Dziewczyny rośniemy a to chyba musi troche pobolewac ;-)

hej! jestem po wizycie maleństwo ma się dobrze, serduszko ładnie bije, z pomiarów wychodzi, że jest starsze o tydzień. No i lekarz w kartę ciąży wpisał mi, że urodzi się córka:szok:
Gratuluje Córci :)))

Dobry wieczor,
my wlasnie godzine temu wrocilismy z usg 4d i bedziemy mieli drugiego SYNECZKA:tak::biggrin2:
Gratuluję Syneczka. Macie juz imię? My usg 4d mamy za 3tygodnie. Już nie mogę się doczekać, bo wszystkie strasznie zachwalacie. :-)

Najbardziej się rozczuliłam, kiedy lekarz zapytał o ruchy, czy czuję już coś. Przyznaliśmy nieśmiało, że coś nam się udało zarejestrować, ale nie jesteśmy pewni. Kiedy pokazałam lekarzowi, w którym miejscu czułam "pukanie", to powiedział, że dokładnie w tym powinnam czuć, bo tu właśnie Bobas ma nóżki :-):-):-)
Ależ mnie to ruszyło :-)
Mnie też rozczulają ruchy. Zwłaszcza te kopniaczki. Jeszcze trochę i będziemy je nie tylko czuły ale i widziały :tak::tak::tak:

Ja już przed porodem do domku nie polecę, ale mąż się zastanawia czy nie wywieźć mnie na kilka dni do Gdańska do SPA, gdzie mają jakiś program zabiegów dla kobiet w ciąży.
Drugą opcją jest jakaś ciepła wyspa hiszpańska lub portugalska, więc się nie mogę zdecydować:).
.
Meva, jedź sobie gdzieś odpocząć. Potem nie będzie na to czasu ;-) My w piątek w góry ruszamy. Co prawda ja nart w tym roku nie przypnę, ale spacery i wdychanie górskiego powietrza to też miłą opcja.

Mam jeszcze do Was pytanie...lekarka po ostatniej wizycie zaleciła mi zrobienie jedynie wyników moczu i morfologii...pytałam o toksoplazmozę, ale stwiedziała, że raz na całą ciążę wystarczy i szkoda pizeniążków....czy Wy robiłyście częściej niż raz? Przecież w trakcie ciąży można się też zarazić no nie?

Miłego dzionka!!! Papappa
Ja robiłam toxo i cyto przed ciążą (tak mi lekarka kazała). W ciąży nie robiłam, bo na oba miałam przeciwciała. Wydaje mi się, ze w ciaży powinno się to sprawdzać, ale nie wiem na jakim etapie.

Witam!!!
Z przyjemnością dopisuje się!!!
Witam i gratuluje :-)

reklama
Co do szpitali to ja wybralam juz na pierwszej wizycie u lekarza rodzinnego. Bede rodzila w Enniskillen w Irlandii pn

edyta fajnie masz z tyloma facetami w domku :tak:
Trzymam kciuki za corcie :tak::-)

Sylwia dziekuje za powitanie :-)
Napewno bedzie milo:tak:

Beata najbardziej czego nie lubie w remontach to wlasnie remontowac kuchni i lazienki ;-)
Co robicie ciekawego :confused:

Do góry