reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2009

Kluseczko myslisz ze w Polsce jest inaczej?
W PL nauczyciel tez nie moze zwrocic uwagi, baaa a sprobuj dotknac ucznia, to juz Cie oskarza o molestowanie...
Moja bratowa jest nauczycielka i niestety nasluchalam sie jak w chwili obecnej wyglada szkola. Jak dla mnie obecna szkola jest baaaardzo daleka od tego co bylo jeszcze 10lat temu:-(

Tak wiem kochana bo moja szwagierka jest nauczycielka a ja niby z wyksztalcenia tez ale to jeszcze nie to co tutaj sie dzieje:no: Nie wyobraza sobie zeby 4 latek w Pl zaczepial i ciagnal ciezrna za torebke albo 11 latka wolajaca s..ko do wychowawczyni. Wiem ze wszedzie mozna trafic na takie dzieci ale to byly dzieci z najlepszej dzielnicy.Wydaje mi sie ze jednak jeszcze w Pl maja resztki szacunku dla starszych.

reklama
Witajcie

ja dzisiaj po maratonie lekarskim,
1)dostałam skierowanie do kardiologa :szok:
2)diabetolog kazał przyjść po glukometr i przejść na dietę, i zrobic bad. na fruktoze :crazy:
3)ale ptaszek nie odleciał, Kornelek spał na usg , śliczniutki jest !!!:rofl2:
wazy 1480 kg. mój synuś.

ale kupiliśmy dzisiaj parę ślicznych ubranek w komisie:tak:

no dobra trzeba nadrobić wątek ,

wpadłam tylko podzielić sie radośćią , moja druga przyjaciółka przedchwilką urodziła córeńke 4300 i 58 cm - kawał baby no a ja słysząc że wszystko dobrze ubeczałam sie jak głupia niemogłam z siebie słowa wydusić tak buczałam, ale to z radości więc małego chyba niewkurzyłam zabardzo. Muszę jutro kupić jakąś śliczną kiecuszke i polece obejrzeć maleńką.

Jestem po wizycie u poloznej. Pogoda do dup..... i do osrodka jechalysmy taxa a spowrotem nie padalo to sie przespacerowalysmy :-D Potem skoczylysmy na male zakupy i tak dzien nam minal ;-)

Dziewczyny serdecznie wspolczuje sasiadow :-(
Ciesze sie ze my na obczyznie mamy tulu fajnych ludzi kolo siebie i zyje sie naprawde fajnie.

Ewunia pisze:
ja mam doła i chce mi się ryczeć mimo, że pogoda u nas fantastyczna...
A co sie stalo ??
Glowa do gory jutro bedzie nowy lepszy dzien :tak:

Tau pisze:
Moja bratowa jest nauczycielka i niestety nasluchalam sie jak w chwili obecnej wyglada szkola. Jak dla mnie obecna szkola jest baaaardzo daleka od tego co bylo jeszcze 10lat temu:-(
Jak ja slysze o naszej polskiej mlodzierzy to czuje sie jak bym przedpotopowa byla. Wydaje mi sie ze za moich czasow bylo inaczej, normalnie, byl szacunek dla nauczyciela i osoby starszej, a teraz co sie dzieje to masakra jakas.

Witajcie

ja dzisiaj po maratonie lekarskim,
1)dostałam skierowanie do kardiologa :szok:
2)diabetolog kazał przyjść po glukometr i przejść na dietę, i zrobic bad. na fruktoze :crazy:
3)ale ptaszek nie odleciał, Kornelek spał na usg , śliczniutki jest !!!:rofl2:
wazy 1480 kg. mój synuś.

ale kupiliśmy dzisiaj parę ślicznych ubranek w komisie:tak:

no dobra trzeba nadrobić wątek ,
http://www.suwaczek.pl/

http://glitery.pl/

Będzie dobrze :-) Juz nie jedna tutaj prechodziła "maratony lekarskie" i wszystko dobrze sie konczyło :-) A kardiolog z jakiego powodu Cie czeka ?
Gratuluję Kornelka :-)

wpadłam tylko podzielić sie radośćią , moja druga przyjaciółka przedchwilką urodziła córeńke 4300 i 58 cm - kawał baby no a ja słysząc że wszystko dobrze ubeczałam sie jak głupia niemogłam z siebie słowa wydusić tak buczałam, ale to z radości więc małego chyba niewkurzyłam zabardzo. Muszę jutro kupić jakąś śliczną kiecuszke i polece obejrzeć maleńką.

No nie taka maleńką :sorry: Kawał baby ;-):-D Gratulacje dla kolezanki :-)

Tricolor, dostałam skierowanie bo przed ciąża nabawiłam się z nerwów w pracy zespołu jelita wrażliwego-strasznie mnie wzdymało, i ból okropny i brałam leki na uspokojenie, no a w ciąży tak po 3 mies. jakoś organizm się wyciszył, jelita przestały bolec, nie denerwowałam sie niczym bo na zwolnieniu bylam,i wiadomo ogólna euforia;-)

a teraz pojawiły się inne objawy, i gin. przepisał mi hydroxyzyne, zeby nie ryzkowac bo stwierdzil objawy nerwicy znowu !!!:crazy:, i kazal isc do ogolnego, zeby ten zbadal serce, czy sie teraz nerwica na inne organy nie powędrowała, no i mam isc do kardiologa sprawdzic co tam slychac w serduchu:-(

Witam panie!
U nas dziś od rana jakaś taka ciężka pogoda, że tylko spać:rofl2: Dobrze, że mamy wolne oboje. Namówiłam mojego T na sesję z brzuchem i paszczą , więc powklejam trochę zdjęć na odpowiednim wątku. Poza tym złożyliśmy łóżeczko ( wygląda fajnie) i faktycznie , tak tak jak patrzę na nie, to sobie uświadamiam, że to już niedługo:tak:
Chyba więcej wysiłku z naszej strony dziś nie będzie:-), pozostaniemy na jakimś filmie i do łózia!
Miłego wieczoru kobitki!

o jak mowa o zdjeciach, ja tez zrobiłam sobie zdjęcie z brzusiem,
czy ktoras z Was moze mi podać link do albumu zamkniętego, nawet nie wiem cyz mam juz dostęp:baffled:
tam trzeba sie jakos logowac czy jak, sorki ze zadaje takie pytania, ale nie wiem :sorry:

Tak wiem kochana bo moja szwagierka jest nauczycielka a ja niby z wyksztalcenia tez ale to jeszcze nie to co tutaj sie dzieje:no: Nie wyobraza sobie zeby 4 latek w Pl zaczepial i ciagnal ciezrna za torebke albo 11 latka wolajaca s..ko do wychowawczyni. Wiem ze wszedzie mozna trafic na takie dzieci ale to byly dzieci z najlepszej dzielnicy.Wydaje mi sie ze jednak jeszcze w Pl maja resztki szacunku dla starszych.

Kluseczko, to jak ja Ci powiem historię, jaka przydarzyła się mojej Mamie, to chyba usiądziesz z wrażenia. Moja Mama pracuje jako pielęgniarka w punkcie szczepień, więc też głównie ma do czynienia z dziećmi i młodzieżą. I kiedyś przyszła do niej na szczepienie matka z 4- czy 5-letnim synem. No więc moja Mama przygotowała wszystko, co jej było potrzebne, igła już prawie w ramieniu smarkacza, a on zaczyna wrzeszczeć na moją Mamę: "Spróbuj mnie dotknąć ty ku...wo!". Mojej Mamie oczy prawie z orbit wyszły, a matka gówniarza zero reakcji:szok::szok::szok: Więc naprawdę nie masz się co łudzić, że w Polsce jest większa kultura. To chyba zależy tylko od tego, jak rodzice wychowują swoje dzieci. W jednym się jednak z Tobą zgadzam - też nie chcę swoich dzieciaków wychowywać tu w Irlandii i mam nadzieję, że uda mi się w miarę szybko wrócić z nimi do Polski.

reklama
Witam wszystkie czerwcowe mamuśki...
Ja dzisiaj wstałam o 4 rano, żeby o przyzwoitej godzinie dojechać do Poznania do poradni diabetologicznej... Jak już dojechałam to od rejestracji do rejestracji od USG po poradę i tak zleciało do 13-tej. Poprostu masakra... Wszystko byłoby sprawniej, gdyby każdy pilnował swojej kolejki, natomiast ciągle jakiś lekarz przyprowadzał swoje pacjentki i wciskał bez kolejki.... aż wkońcu pacjentki nie wytrzymały, normalnie masakra...
No ale plus wizyty jest taki, że moja córunia, nadal jest córunią, w dodatku bardzo zdrową i ruchliwą, moje cukry jak narazie wracają do normy, więc może się okazać, że będę mogła rodzić u siebie.... ufff to był bardzo długi i męczący dzień... Miłej nocki życzę, zmykam do łózia :-)

Do góry