reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2009

Dzień doberek
A u mnie pogoda nie zaciekawa, ale chyba spacerek będzie grany :)))) :tak::tak:Mam taką kochaną córunię, ze nawet udało mi się część obiadu zrobić :)))) Ale nie zapeszajmy Słońca przed zachodem :))))
Lecę karmić Chrabąszcza

Buziaki

reklama
Co do paszportow to my tez bedziemy wyrabiac dwa.
Polski przez polska ambasade - z tym, ze kilka dni temu tam dzwonilam i pani mnie poinformowala, zeby mogli wyrobic polski paszport to trzeba miec polski akt urodzenia - czyli przy pierwszej wizycie w Polsce umiejscowic sobie zagraniczny akt urodzenia w swoim USC i wtedy na podstawie takiego atku w ambasadzie wyrabiaja polski paszport - ale procedura jest dluga, bo zalezy od czestotoliwosci przesylek miedzy ambasada a Pl i moze zajac nawet pol roku - wiec jak ktos czesciej, czy na dluzej bywa w Pl to sie bardziej oplaca wyrobic paszport od razu w Polsce przy ktorejs z wizyt.

Czuje sie pocieszona i w takim razie trzymam kciuki - Ty pierwsza, a ja moge byc zaraz po Tobie :)

Jesli dziecko ma mniej niz 12 miesiecy musza zaakceptowac angielski akt urodzenia.
Dotyczy to paszportu tymczasowego na rok ;-) na ten tymczasowy czeka sie max miesiac.

Jesli dziecko ma mniej niz 12 miesiecy musza zaakceptowac angielski akt urodzenia.
Dotyczy to paszportu tymczasowego na rok ;-) na ten tymczasowy czeka sie max miesiac.

zapomnialam dodac - tez wlasnie o tymczasowym pisalam - tylko mi musialo gdzies umknac :-)
ten tymczasowy wlasnie po to, zeby poleciec do polski i zrobic polski akt urodzenia i na podstawie polskiego aktu urodzenia zrobia juz normalny paszport - tak przynajmniej mnie poinformowano :-)

Co do paszportow to my tez bedziemy wyrabiac dwa.
Polski przez polska ambasade - z tym, ze kilka dni temu tam dzwonilam i pani mnie poinformowala, zeby mogli wyrobic polski paszport to trzeba miec polski akt urodzenia - czyli przy pierwszej wizycie w Polsce umiejscowic sobie zagraniczny akt urodzenia w swoim USC i wtedy na podstawie takiego atku w ambasadzie wyrabiaja polski paszport - ale procedura jest dluga, bo zalezy od czestotoliwosci przesylek miedzy ambasada a Pl i moze zajac nawet pol roku - wiec jak ktos czesciej, czy na dluzej bywa w Pl to sie bardziej oplaca wyrobic paszport od razu w Polsce przy ktorejs z wizyt.
Czuje sie pocieszona i w takim razie trzymam kciuki - Ty pierwsza, a ja moge byc zaraz po Tobie :)

Mnie pani w ambasadzie poinformowała, że można wyrobić dziecku pesel rzez ambasadę tutaj i jeśli w nazwisku i imieniu nie ma polskich znaków, to wystarczy irlandzki akt urodzenia. Jeśli są, to trzeba go przetłumaczyć. Mogą to też zrobić w ambasadzie, na miejscu ( koszt 30 euro).

kluseczka - a Ty sobie pocztę wyczyść, bo nie można Ci żadnych pufnych wiadomości wysłać ! :)

Ostatnia edycja:
Czesc dziewczyny!

Pogoda rano była nie za ciekawa a teraz pięknie się wypogodziło.
Ja dziś dostałam "wyjściowe" :-)
Pojechałam do fryzjera i na zakupy a z malutką został P
Całkiem nieźle sobie poradził :tak:

Dziewczyny fajnie macie że możecie się starać o 2 paszporty

Dobry dzień dziewczynki
Boże dziś byłam pierwszy raz po porodzie na zakupach ... sama!!!!
Pogoda super!!! Ale musicie mi pomóc - coś na puszczenie gazów u noworodziów ??? szybko działające!

reklama
Dzien dobry :-)

Dzis znow fajny dzien za oknem sie zapowiada :tak::-D

JAkie dzis u Was plany na niedziele??
Ja po obiadku mam zamiar wziasc rodzinke na spacer i zakupy :-D:tak: Musze sobie jakas bluzeczke kupic bo wszytskie te nie ciazowe to jakies takie szmatki sie zrobily ;-)

Przyjechalo do nas wesole miasteczko wiec cora bedzie miala radoche :-)

Ciekawe co z minutka :confused:

Do góry