reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2010

dziewczyny czy to prawda ze polozenie plodu ma znaczenie do zobaczenia plci?nie chodzi mi o to czy ma nozki zlaczone ale o to czy polozenie miednicowe jest trudniejsze?

reklama
scorpioniczkaa - teraz robiłaś cukier po obciążeniu 50g czy 75g?

Dwa razy po obciążeniu 50 g. Pierwszy raz z palca, a teraz z żyły. Ale musze powoiedzieć , ze przy pierwszym razie bardzo słabo sie czułam, miałam zawroty głowy i nudności, a teraz czułam się bardzo dobrze. Moze to przez to , ze gin zwiększył mi magnez.

Zapomniałam , która z Was miała plamienie. Ale współczuje przeżycia. A czy bedziesz to usuwać przy porodzie, czy już po?? Bo chyab lepiej przy porodzie , za jednym zamachem.

Mi wczoraj bardzo twardniał brzuch i z tego wszystkiego usnęłam po 20. Miałam jakieś koszmarne sny i z tego wszystkiego jeszcze M. wypomniał mi , ze coś się nie tulę do niego w nocy. :confused: A ja myslałam, ze jak nawale na niego swoje nogi to będzie ok :-p

Miłego dnia .

Witam z rana czerwcóweczki

Wszystkim które wczoraj były u lekarza gratuluję dobrych wiadomości:-)
Kreatorka jak dobrze że tylko na strachu się skończyło.

Mam dzis wizytę na 12 i z jednej strony nie moge sie doczekać ale jednocześnie mam stresa... ale to chyba normalne

Ja równiez biore Feminatal 400 ale odebrałam wczoraj wyniki badań i mam obniżoną hemoglobinę więc możliwe że coś mi jeszcze przepisze.

Poczytałam o rogalu i chyba też się na niego skuszę :-)

Tym które mają dziś wizyty życzę samych pozytywnych wieści
Zdec czekam na wiadomość że wychodzisz dziś ze szpitala:-)

Witam z rana!
Zajadam śniadanko inadrabiam ale nie dużo tego jest wczorej jakaś cisza na forum była:tak:Ale miałam dziś głupie sny umęczyłam się jak niewiem cały czas czegoś szukałam uciekałam wchodziłam po jakiś wysokich murach i spadałam męczarnia:no:
klementinka,magdalena79-super że na wizytach wszystko w porządku!
A i jeszcze zapomiałam że walczyłam w nocy z rogalem żeby go ujarzmić myśle że jeszcze ze dwie noce i będzie ok ale jest taki wielki że ciężko z nim spać może granulki się ubiją i będzie wygodniej.

Ostatnia edycja:
Witajcie,

i juz piątek nastal i weekendzik tuz tuz:)) choc w zasadzie ja mam weekend 7 dni w tygodniu;-)

Zdec - z nieciepliwością czekam na wyniki z usg, mocno trzymam kciuki!!!
Tierney i Klementinka - serdecznie gratuluje i witam wsrod czerwcowych chlopczykowych mam, może dogonimy czerwcowe dziewczynki:-D
Kasiulka - może twoje maleństwo podarowało sobie delikatne ruchy i od razu zacznie cie bombardować kopnaczkami karateki:-D, zycze Ci tego jak najszybciej
askut- powodzenia na dzisiejszej wizycie:tak:
magdalena- super, ze z dzidziusiem ok, a mam nadzieje, z bakteriami szybko dzięki lekom sobie poradisz:tak:

Jutro zaczynam 20 tydzień a nadal nie czuje, żeby maluszek mnie kopał :-(

Mam nadzieję, że wszystko jest w porządku.
Pójdź do lekarza jeśli czujesz się niespokojna o maluszka. usg powinno rozwiać wątpliwości. Trzymam kciuku za to byś poczuła kopniaki.

Ja ostatnio wstałam rano i mówię, ze jestem strasznie skopana (maluch fikał całą noc), na co mój partner, który położył rękę na brzuchu i poczuł trzy kopniaki, po czym odwrócił się i smacznie spał dalej , mówi : Ja też.
Dziewczyny które już czują kopniaki. czy jest tak u was, że maluch z regułu uspokaja się kiedy tatus dotyka brzucha?? Ja zawsze czekam kilka kopniaków i wołam partnera i zawsze , kiedy dotknie brzucha maluch sie uspokaja. Śmiejemy się, że czuje respekt przed ojcem :-D

dzien dobry czerwcoweczki :-D

przede wszystkim gratuluje wspanialych wiesci z wizyt, oby wszystko dalej tak nam tutaj sie ukladalo:tak:
I trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty (chyba akut i ktos jeszcze?) Piszcie koniecznie co i jak

zdec oby wszystko bylo w jak najlepszym porzadku i obys juz dzisiejsza noc spedzala we wlasnym lozku!:tak:

skorpioniczka moja mala sie generalnie zawsze wycisza jak ja lub maz przykladamy reke do brzucha, ale szybciej to idzie mezowi, moze przez to ze to bardziej "obcy" dotyk i mala sie zawstydza?:-D Ale potrafi go tez czasem pokopac, zeby tez poczul ze cos tam jest ;-)

Witam rano:) Jeszcze większość pewnie smacznie śpi:) A ja od ranka troszkę popracowałam(sprzątnęłam caly dom...) i czuje się już zmęczona:/

reklama
Pójdź do lekarza jeśli czujesz się niespokojna o maluszka. usg powinno rozwiać wątpliwości. Trzymam kciuku za to byś poczuła kopniaki.

Nie wiem, czy jestem niespokojna z tego powodu, bo mam w pracy koleżankę z trochę starszą ciążą, ona poczuła pierwsze ruchy ok 22 tygodnia, zresztą w książkach też jest napisane o 21 tygodniu dopiero, więc cierpliwie czekam ;-)

Do góry