reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2010

Gosia - co się dzieje? skąd czarne myśli? odpędź je szybciutko!

neti79 - nie wycofają takich butelek bo one tylko w pewnych warunkach są szkodliwe ... i za duża strata byłaby dla koncernu ;(, a tak część i tak kupi ... i jednym zaszkodzi, innym nie ... też tak twierdzę, jak juz napisałam, że jakiś zamiennik musieli tam wsadzić ...
a kilka lat temu to nikt nie badał np. pod kątem mikrofalówek bo ile osób miało je w domu????? teraz też jeszcze jest wiele osób, które nie korzystają z tego wynalazku ....
tak, rozsądek ponad wszystko ;)
a jakieś kupić trzeba ;)

liliti - dobrze, że z Wami już wszystko ok, a co najważniejsze, ze wróg rozpoznany i leczony ;) duża buźka dla Was!
i nie pisz więcej o takich warunkach w szpitalu ... bo w Polsce chyba nigdy się nie doczekamy choć w połowie takich luksusów ;(

lena - i jak tam na naukach? teraz wszystko zależy na jakiego trafisz księdza ... u nas był młody, były brzuchate pary i traktował ich zupełnie normalnie, bez żadnych nieprzyjemności, uwag czy innych podobnych ;)

zdec - fajnie, ze jesteś już po wizycie i spotkaniu z Natalką ... ;), gratuluję dobrych wieści ...
ja mam ten sam termin co Ty - ciekawe ile waży mój skarbek?

reklama
cześć Mamuśki !

juz wiem co spowdowało u mnie zagrożenie przedwczesnym porodem, wywołało twardnienie brzuszka i skurcze oraz skróciło i zmiękczyło szyjkę macicy: RZĘSISTEK POCHWOWY bakteria, którą musiałam złapac w ostatnich tyg, nie miałam żadnych objawów zapalenia, czysta wydzielina brak świądu czy podraznienia pochwy- nic! wykrył to dopiero wymaz z pochwy ! dobrze ze moja matczyna intuicja sprowadziła mnie do szpitala tak szybko bo inaczej bym sobie nie darowała! teraz dostaje antybiotyk i lekarze mówią ze bedzie dobrze ! niestety nie leczona powoduje ekanie pęcherza płodowego, przedwczesny poród i zagraża dzidzi ! także dziewczyny róbcie wymaz z pochwy przy każdej wizycie a unikniecie takiego stresu jak ja przezyłam, mozecie nie wiedziec ze cokolwiek sie dzieje a jak juz zacznie to w tydzien moze narobic szkód strasznych !!!!!

pozdrawiam Was serdecznie
co do opieki w szpitalu to niebo a ziemia w porównaniu z Polską
co chwila lekarz jest, pielegniarka, badania ,pomiary, leki ehhh poza tym wygodny dwuosobowy pokój, urzadzony jak w hotelu z łazienką,świeże kwiaty, napoje, kawa, herbata nawet piwo karmelowe hehe, wygodne łóżko z tv dla każdej,internet w powietrzu no i jedzenie do wyboru z menu co dzien inne......w ogóle nie ma dyskomort szpitala........no i specjaizuja sie tu w patologii ciąży.
pozrawiam Was i życze udanych wizyt i braku dolegliwośi.papa

jak to dobrze że już wiadomo co ci jest i że zaczęli to leczyć

ja wymazu nie miałam nigdy robionego, ani w tej ani w poprzedniej ciąży, ale chyba lekarz wie co robi...

My już po wizycie i po pizzy:-):-)
Mała fikała koziołki jak szalona, waży dopiero 850g, co przy waszych kruszynkach wydaje mi się marnym wynikiem:-) Ale wszystko jest w porządku.
Łożysko poszło w górę i jest dobrze na przedniej ścianie. Mała jeszcze jest pupą w dół, ale lekarz mówi że to jeszcze się sto razy może zmienić:-)
Według pomiarów ma dokładnie swój wiek, oprócz pomiaru brzuszka z którego wyszedł 27tydzień:szok: Na to powiedziałam lekarzowi, że pewnie się najadła:-D:-D
Poznałam też Magdę:-):-) Lekarz się śmiał że się znamy:-)
Wymaz obiecał mi zrobić na następnej wizycie po świętach:-) Na razie dostałam czopki żeby "wyczyścić" wszystkie ewentualnie "glony" do momentu pobrania wymazu:-)
Zapytał się mnie też czy chcę odpocząć i wrócić do pracy:-D Na co ja oczywiście że NIEEEE:-)
A teraz tak patrzę na zwolnienie, które mam już do 16.05, że mam tam 1B, czyli wygląda na to że znowu mam zwolnienie leżące:-( W sumie to nie wiem dlaczego..... i tak mnie w domu nie zatrzyma:-)

super wieści:-)gratuluje
a co lekarz powiedział na wyniki z moczu?

Dziewczyny, znalazłam stronkę z porodami i właśnie jeden obejrzałam.

Ja nie rodzę, hehe

Nikt mnie na to nie namówi

Ciąża - poród naturalny. Film - naturalny poród. Poród w domu
Poród - Film z porodu - Poród naturalny

poczekaj do czerwca bedziesz juz prosić o poród:-)ja podk koniec poprzedniej ciązy tylko o porodzie marzyłam:-D

Powiedział że wszystko OK. A moje podwyższone CRP może być wynikiem przeziębienia które wtedy przevhodziłam.
Dlatego też patrzył na te wyniki z przymróżeniem oka, bo sam powiedział że są mało wiarygodne.

Ja właśnie po wizycie. Wszystko wygląda dobrze. Brzuszek miękki, szyjka długa, ptaszek nadal na miejscu :) Pomiarów małego nie robił, mówi że następnym razem zrobi takie dokładne USG z wszystkimi pomiarami. Nadal mam brać Magnez + B6, 3x1, ale dzięki Bogu mogę spróbować odstawić Luteinę dopochwową!!! Hura!!! :) Jeśli się nic nie będzie działo to już do niej nie wrócę... :) Pytałam o przyrost wagi, że mam już prawie 10 kg do przodu, on mówił że jak jestem już po półmetku to nie mam o co się martwić... :)

ewuś się odezwała??
Mam nadzieje że wszystko ok :-)

Kasiulka_1980- ja się przyłączam do Twojego strajku :-D już kiedyś szukałam chętnej która za mnie urodzi za górę słodyczy :-)

Ja właśnie po wizycie. Wszystko wygląda dobrze. Brzuszek miękki, szyjka długa, ptaszek nadal na miejscu :) Pomiarów małego nie robił, mówi że następnym razem zrobi takie dokładne USG z wszystkimi pomiarami. Nadal mam brać Magnez + B6, 3x1, ale dzięki Bogu mogę spróbować odstawić Luteinę dopochwową!!! Hura!!! :) Jeśli się nic nie będzie działo to już do niej nie wrócę... :) Pytałam o przyrost wagi, że mam już prawie 10 kg do przodu, on mówił że jak jestem już po półmetku to nie mam o co się martwić... :)

super ;) buziaki dla Ciebie i synusia ;)

ewuś się odezwała??
Mam nadzieje że wszystko ok :-)

Kasiulka_1980- ja się przyłączam do Twojego strajku :-D już kiedyś szukałam chętnej która za mnie urodzi za górę słodyczy :-)

ja też chętnie kogoś najmę do tego ...

Intensywny długi dzień dziś był, ale fajny :-) W przerwie w pracy byłam w lumpku i kupiłam mnóstwo ciuszków dla Małgosi, piżamę dla Piotrusia, a sobie bluzkę, dwie tuniki i śliczny czerwony płaszczyk wiosenny- zapłaciłam za wszystko niecałe 70 zł :-D, jestem mega zadowolona :-)

Mam tylko problem, bo nie umiem wolno chodzić :baffled:, zawsze wszędzie maszeruję prawie biegiem i dziś po raz pierwszy poczułam twardnienie brzucha, czy coś takiego...., próbowałam zwolnić, ale za chwilę łapałam się na tym, że znów uciekam jakby mnie ktoś gonił...:baffled:

Słuchajcie, jak mnie rozśmieszył wczoraj mój synuś, on chodzi do przedszkola katolickiego i widocznie omawiali Wielki Post, bo oznajmił nam, że "Źli ludzie przykręcili do krzyża śrubkami Chrystusa" :-D A później jak sie na coś na nas obraził wszedł pod fortepian z krzyżem w ręce ( takim małym co stawiamy na stole jak jest kolęda) i powiedział, że nikt go nie lubi, nikt go nie kocha, za to Chrystus go uspakaja :-D:-D Ten ma pomysły :szok:

Wybaczcie, że dziś nie poodpisuję nie mam siły
Gratuluję tylko udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne!

A Ewuś pojechala dotego szpitala, czy zasnęła po prostu? Mam nadzieję, że wszystko u niej ok!
Dobranoc!

gartuluje dobrych wiaomości:-)

super ;) buziaki dla Ciebie i synusia ;)

ja też chętnie kogoś najmę do tego ...

ej dziewczyny naprawde z porodem nie jest tak źle:-) my to przetrzymamy to facet by tego nie wytrzymał:-D

dobrej nocki:-)

zdec,
co do duzego brzuszka u dzidziusia, to mialas juz ten test na cukier?

kasiulka_1980,
jezu, jakie ty masz pomysly! ja juz rodzilam i starm sie o porodzie nie myslec, a ty tak bez przymusu sobie to ogladasz???!!!

Anik79,
ja tez pod koniec ciazy nie moglam sie doczekac. bylo mi wszystko jedno, byleby zrzucic to uczucie, ze jestm sloniem. w tej ciazy juz teraz mam wrazenie ze jestem sloniem, ale jeszcze chcialabym dla dzidziusia troche wytrzymac. jednak mam juz tego cielska powyzej dziurek w nosie.

Gratuluje pozytywnych badan. ja mam jutro wizyte. az mi sie nie chce wysiadywac tam 2-3 godzin ( a u mojej lekarki zawsze wizyta umowiona na godzine, a i tak opoznienie standardowe do granic wytrzymalosci...). do tego zaczynam od jutra wizyty dwutygodniowe (tak jest w niemczech od 30 tygodnia, a ja dzis weszlam w 29), wiec spedze teraz polowe pozostalego czasu mojej ciazy na siedzeniu w poczekalni u mojej ginekolog :( (od 36 tygdonia trzeba chodzic do gina co tydzien).

reklama
kajdusia - superowego masz synka ;););), ale sobie nieźle wymyślił...

Anik79 - wiem, że damy radę, wszystkie jak tu jesteśmy na tym forum ... ale dla mnie to i tak jakiś czarny, wielki potwór, który czai się i czeka ... ja nidgy nie byłam w szpitalu i nigdy nie miałam żadnej operacji, złamania ... NIC zupełnie .... to dodatkowo mnie przeraża ...

aga_sto - to rzeczywiście trochę czasu pójdzie w ... , moze jakąś trylogię sobie kup ????? :):):):):):):):)

Do góry