reklama
Dziewczyny mam pytanko : czy normalne sa takie zółte upławy dość mocno mi lecą od mniej wiecej 3 dni ? Dodam ,ze nic mnie nie swedzi,ani nie piecze.
Dopóki nie swędzą to są raczej normalną sprawą
ewela ja mam takie upławy już od dłuższego czasu, też bez swędzenia i pieczenia po prostu taka nasza uroda
Dziewczyny w waszych miastach też modne jest teraz przyczepianie tablic (wyglądających jak te rejestracyjny w aucie) z imieniem dziecka do wózka??? Przy gondoli to dla mnie jeszcze ujdzie ale już w spacerówce to bardzo nieodpowiedzialne jak dla mnie.
Dziewczyny w waszych miastach też modne jest teraz przyczepianie tablic (wyglądających jak te rejestracyjny w aucie) z imieniem dziecka do wózka??? Przy gondoli to dla mnie jeszcze ujdzie ale już w spacerówce to bardzo nieodpowiedzialne jak dla mnie.
pierwszy raz o czyms takim slysze. ale bezsens. ktos nie wiedzial jak zarobic i wpad na pomysl zeby zarabiac na glupocie ludzkiej... niezle...
ja juz raz skamienialam, jak mnie facet na placu zabaw zaczepil i mowi do mnie jak sie moje dziecko z imeinia i z nazwiska nazywa. ja w szkou, zaczelam z niego wyduszac skad on to wie. jak widzial, ze zaczyna sie robic groznie i jeszcze troche to go wykastruje, powiedzial, ze zalozyl sie ze swoja dziewczyna ( z ktora byl na spacerze), ze dobrze przeczytal napis na pilce.
chodzilo o napis na pilce mojego dziecka, ktora dostal od babci, a ktora moja madra tesciowa podpisala imieniem i nazwiskiem (beznadziejnie), zeby mu nikt nie ukradl. a ja bym malo chlopa na placu zabaw rozwalila za glupote mojej tesciowej.
co do waszych skarg na sluzby zdrowia roznych krajow, to mnie sie wydaje, ze pecha mozna miec wszedzie. ja juz tak dlugo mieszkam za granica i pierwsze 5 lat to tylko marudzilam na te sluzbe zdrowia. teraz po 14 latach kiedy wiem do kogo i gdzie isc, sytuacja jest o wiele lepsza i nie mam tylu powodow do skarg. ale to wszystko jest kwestia wyrobienia kontaktow. nie ma nic gorszego niz pierwszy lepszy lekarz, bo pech jest na ogol po twojej stronie. tak samo w Polsce i gdzie indziej. jezeli sie tak idzie, bo nie wiadomo do kogo isc, to nie ma co wystawiac ogolnych opinii. wiem, ze jest mi latwiej mowic, bo Niemcy maja jedna z najlepszych sluzb zdrowia na swiecie, ale i NIemcy sa pelne konowalow i rowniez ja mialam przyjamnosc na nich trafiac. wowczas mi sie wydawalo, ze tylko w Polsce sa dobzy lekarze.
rzeczywiscie w Polsce szybciej sie mozna dowiedziec, ktory lekarz jest dobry, bo lekarzy i szpitali jest malo. czyli zaleta i wada na raz. u nas jest full szpitali, a ty jestes kilientem nie pacjentem. skutek z tego taki, ze czesto nie wiesz gdzie trafiasz, bo ci ladna sale zrobia, szpital wyremontuja, piekne maszyny wloza, a na oddziale jest jeden sensowny lekarz ktory kroplowke umie zalozyc. ja juz to wszystko na sobie przetestowalam....
wiec lepiej trzeba sie popytac, "poweszyc", a nie ufac sluzbie zdrowia
pierwszy raz o czyms takim slysze. ale bezsens. ktos nie wiedzial jak zarobic i wpad na pomysl zeby zarabiac na glupocie ludzkiej... niezle...
ja juz raz skamienialam, jak mnie facet na placu zabaw zaczepil i mowi do mnie jak sie moje dziecko z imeinia i z nazwiska nazywa. ja w szkou, zaczelam z niego wyduszac skad on to wie. jak widzial, ze zaczyna sie robic groznie i jeszcze troche to go wykastruje, powiedzial, ze zalozyl sie ze swoja dziewczyna ( z ktora byl na spacerze), ze dobrze przeczytal napis na pilce.
chodzilo o napis na pilce mojego dziecka, ktora dostal od babci, a ktora moja madra tesciowa podpisala imieniem i nazwiskiem (beznadziejnie), zeby mu nikt nie ukradl. a ja bym malo chlopa na placu zabaw rozwalila za glupote mojej tesciowej.
Pewnie teściowa złych intencji nie miała, po prostu nie do końca przemyślała a to się wszystkim zdarza :-) Jednak tego afiszowania się z imieniem dziecka to nie rozumiem. Obcy ludzie znają jego imię, chwila naszej nie uwagi, ktoś je zawoła po imieniu i tragedia gotowa. Chyba że to ja przesadzam i wyolbrzymiam ale nie sądzę.
Milka26
Fanka BB :)
Dla Was cisza
a mnie nie bylo tu 2 dni nawet nie proboje nadrabiac
bo pewnie mi nie wyjdzie .... mam nadzieje ze wszystkie trzymacie sie dzielnie podwojone lub potrojone 
U nas pogoda dopisuje wiec cale popudnia spedzamy w parku niby rekeacja tyle ze najpierw gonie Ola jadacego na rowerze albo na quadzie a potem naczesciej stoje bo szybciej mozna go w ten sposob dogonic i latwiej upilnowac. Dzieciaki umawiaja sie w przedszkolu uzgadniaja co kto przynosi i rzeczywiscie sie spotykaja to sie nazywa sila przekonywania
ja za to po spacerze padam.
W poniedzialek wybieram sie na badaia wiekszosc z Was jak widze po krzywej cukrowej, wciskalyscie cytryne ? jesli tak to ile ? jak sobie przypomne to badanie z poprzedniego razu to juz mnie mdli a slodycze przeciez uwielbiam
No i jeszcze pytanie do tych dziewczyn ktorym wyniki wyszly niespecjalnie czulyscie cos wczeniej jakies objawy? Strasznie sie boje tego badaia z Olafem wyszlo ok ale cukrzyca to nasza przypadlosc rodzinna i niby wiem ze mnie kiedys czeka ale wolalabym pozniej niz teraz .
Milego wieczoru zycze i przespanej nocy
U nas pogoda dopisuje wiec cale popudnia spedzamy w parku niby rekeacja tyle ze najpierw gonie Ola jadacego na rowerze albo na quadzie a potem naczesciej stoje bo szybciej mozna go w ten sposob dogonic i latwiej upilnowac. Dzieciaki umawiaja sie w przedszkolu uzgadniaja co kto przynosi i rzeczywiscie sie spotykaja to sie nazywa sila przekonywania
W poniedzialek wybieram sie na badaia wiekszosc z Was jak widze po krzywej cukrowej, wciskalyscie cytryne ? jesli tak to ile ? jak sobie przypomne to badanie z poprzedniego razu to juz mnie mdli a slodycze przeciez uwielbiam
Milego wieczoru zycze i przespanej nocy
kajdusia, izia_tcz - dzieki a info
niestety, my chcemy kupic tak z 2005 wzwyż, a te modele przestano produkowac wczesniej
ale fakt, wygladaja super i bagazniki po byku (a focus nam sie nie podoba ;>) ;D
gosiagro - gratulacje dla meza, a po szpitalnym bedzie mu wszystko smakowac, nawet bulka z maslem jak zrobisz, o! ;D
annajak - wlasnie, co do boli miesiaczkowych - otoz, moje drogie "pierwiastki" - po ciazy i porodzie owe bole naprawde staja sie mniejsze, zeby nie powiedziec, ze prawie kompletnie znikaja ;> to tak na poprawienie nastroju, przy wszelakich tematach skurczo-porodowo-bolowych
(aga_Sto - moze tobie zmaleja po 2 ciazy .. trzymam kciuki
)
ewelinka - wiesz, moja mama mnie rodzila godzin 36 (a to byl 2 porod), a brata 45 minut - 3 porod, takze i Tobie takiego ekspresu zycze
Ja mam nadzieje, ze nie zdubluje czasu mamy przy 2 porodzie, tylko bedzie tak jak z Malgosia - calkiem calkiem
Gorzej tylko, ze mnie wtedy nacieli, takze i teraz pewnie mnie to czeka;/ a bole parte .. najgorsze jest "wstrzymywanie ich", coby sie tam wszystko ladnie ulozylo do porodu 
Milka26 - ja wcisnelam w sumie 1, spora cytrynke . mozesz wziac sobie z 1,5 - 2 cytryny (pociete juz oczywiscie na polowki) - i jak 1 to bedzie za malo, docisnac reszte
Ja to polknelam kilkoma haustami, chociaz pielegniarka radzila pomalutku. Ale wieksze lyki - nie czuje sie tak strasznie slodkosci
Lepiej dla mnie niz meczyc sie lyzeczka po lyzeczce. Fakt - ja nie lubie rzeczy maksymalnie slodkich (slodycze to co innego oczywiscie ;>), a lyzeczke miodu traktuje jako kare ;P
Dzis piekna pogoda - 20-22 stopnie .. cieplusio .. sloneczko prawie caly dzien bylo. Chociaz z rana deszcz postraszyl i myslalam ze nici z tego
Spacery z mala staja sie coraz dluzsze - dobrze, ze dzisiaj bylo spokojnie, bo na placu zabaw zdecydowala sie bujac na hustawce jedzac kanapke - i patrzac jak bawia sie inne dzieci ;> Juz wczoraj wpadlam na pomysl, ze blisko hustawki dla maluchow powinni laweczke dla rodzicow ustawic .. z moja to bylaby wielka ulga ;D
Pozdrawiam weekendowo - ten weekend mam zajecia, chce mi sie na nie isc jak no .. wieprzowi orac ?
Popycha mnie do tego tylko swiadomosc, ze pozniej jeszcze bardziej nie bedzie mi sie chcialo ;>
w wawie tez to aktualne - pampersy widzialam przez szybke od 2jki, hugggiesy byly w straszliwym bajzlu.Mam informacje dla torunianek. W Superfarmie, koło cinema city jest promocja pieluch. Pampersy 90szt 3-6kg kosztują 39.99zł(a nie 50zł) a Huggisy 90szt- 38.99zł. To trochę taniej niż w sklepie,przynajmniej pampersy. Wiele z Was ma bardziej zaawansowaną ciążę, więc może skorzystacie.
gosiagro - gratulacje dla meza, a po szpitalnym bedzie mu wszystko smakowac, nawet bulka z maslem jak zrobisz, o! ;D
annajak - wlasnie, co do boli miesiaczkowych - otoz, moje drogie "pierwiastki" - po ciazy i porodzie owe bole naprawde staja sie mniejsze, zeby nie powiedziec, ze prawie kompletnie znikaja ;> to tak na poprawienie nastroju, przy wszelakich tematach skurczo-porodowo-bolowych
ewelinka - wiesz, moja mama mnie rodzila godzin 36 (a to byl 2 porod), a brata 45 minut - 3 porod, takze i Tobie takiego ekspresu zycze
Ja mam nadzieje, ze nie zdubluje czasu mamy przy 2 porodzie, tylko bedzie tak jak z Malgosia - calkiem calkiem
Milka26 - ja wcisnelam w sumie 1, spora cytrynke . mozesz wziac sobie z 1,5 - 2 cytryny (pociete juz oczywiscie na polowki) - i jak 1 to bedzie za malo, docisnac reszte
Dzis piekna pogoda - 20-22 stopnie .. cieplusio .. sloneczko prawie caly dzien bylo. Chociaz z rana deszcz postraszyl i myslalam ze nici z tego
Pozdrawiam weekendowo - ten weekend mam zajecia, chce mi sie na nie isc jak no .. wieprzowi orac ?
w ja znów tylko z doskoku
zaraz uciekam do fryzjera, tylko ta pogoda mnie przeraża, deszcz pada
szaro, buro i ponuro
dziś remontu nie mamy, ale z to jutro i owszem
z mężulkiem wybieramy się dziś do znajomuch na urodziny, więc dzionek zleci.
a wczorajsza pogoda była tak piękna że po moich długich spcerach i zakupach z mężem już o 17.30 padłam, leżałam przez kilka godzin a potem ziuziu do rana
muszę się jeszcze pochwalić że odebrałam wczorajsze wyniki badań i wszystko dobrze

ani bakterii jak ostatnio, ani szczawianów:-)
Milka26 ja wciskałam sok z cytryny, tak z połówki ale dużej. i łatwiej pije się to jak jest schłodzone;-)
miłego weekendu dziewuszki

zaraz uciekam do fryzjera, tylko ta pogoda mnie przeraża, deszcz pada
szaro, buro i ponuro
dziś remontu nie mamy, ale z to jutro i owszem
z mężulkiem wybieramy się dziś do znajomuch na urodziny, więc dzionek zleci.
a wczorajsza pogoda była tak piękna że po moich długich spcerach i zakupach z mężem już o 17.30 padłam, leżałam przez kilka godzin a potem ziuziu do rana

muszę się jeszcze pochwalić że odebrałam wczorajsze wyniki badań i wszystko dobrze

ani bakterii jak ostatnio, ani szczawianów:-)Milka26 ja wciskałam sok z cytryny, tak z połówki ale dużej. i łatwiej pije się to jak jest schłodzone;-)
miłego weekendu dziewuszki
nadika
Fanka BB :)
Zaglądam dzisiaj z myślą że od wczoraj może z 10 stron do nadrobienia a tu cisza.
weekend się zaczął.
U Was też dziś taka okropna pogoda?? wieje, pada i ogólnie nieprzyjemnie.
A ja jestem szczęśliwa bo mój mąż wkońcu sprzedał motor
miał ścigacza i każdy jego wyjazd był dla mnie stresujący, nie jeździł jak wariat ale na motorze dużo nie potrzeba do nieszczęścia, tak więc problem z głowy :-) trułam mu i trułam że nie będę w domu siedzieć sama z dzieckiem i się za każdym razem stresować jak gdzieś pojedzie no i posłuchał biednej żony :-)
takie upławy się zdarzają, jak nic nie piecze i nie swędzi to jest ok.
anecznik pierwsze słysze o tych tabliczkach przy wózku, dla mnie to jest głupota i nie potrzebne wyrzucanie pieniędzy, po co obcy ludzie na ulicy mają wiedzieć jak moje dziecko ma na imię? bezsens.
Życzę miłego dzionka
weekend się zaczął.
A ja jestem szczęśliwa bo mój mąż wkońcu sprzedał motor
miał ścigacza i każdy jego wyjazd był dla mnie stresujący, nie jeździł jak wariat ale na motorze dużo nie potrzeba do nieszczęścia, tak więc problem z głowy :-) trułam mu i trułam że nie będę w domu siedzieć sama z dzieckiem i się za każdym razem stresować jak gdzieś pojedzie no i posłuchał biednej żony :-)Dziewczyny mam pytanko : czy normalne sa takie zółte upławy dość mocno mi lecą od mniej wiecej 3 dni ? Dodam ,ze nic mnie nie swedzi,ani nie piecze.
takie upławy się zdarzają, jak nic nie piecze i nie swędzi to jest ok.
anecznik pierwsze słysze o tych tabliczkach przy wózku, dla mnie to jest głupota i nie potrzebne wyrzucanie pieniędzy, po co obcy ludzie na ulicy mają wiedzieć jak moje dziecko ma na imię? bezsens.
Życzę miłego dzionka

reklama
Cześć brzuchatki
Pogoda u nas też beznadziejna, przez pół nocy padało
Super że udało Ci się go namówić do sprzedaży tego motora
Zawsze to mniej zmartwień dla Ciebie.
Mój też wielbiciel wszystkich pierdół do samochodu, w tygodniu sprzedał alufelgi, wypielęgnowane przez niego
Ale sam zrrozumiał, że bez sensu będą leżeć, bo do nowego samochodu już nie pasują
I dostał za nie 1,5tys
(szkoda że w ratach kolega będzie mu płacił, bo inaczej to ja już bym wiedziała jak tą kaskę rozdysponować)
Do tego sprzedajemy jeszcze cały jego sprzęt grający z samochodu, może coś z tego wyjdzie i jakoś uda się go sprzedać:-)
Życzę wam miłego dnia(pomimo okropnej pogody). Pewnie dzisiaj będzie tu cicho i nie będzie nawet z kim pisać
Zaglądam dzisiaj z myślą że od wczoraj może z 10 stron do nadrobienia a tu cisza.
weekend się zaczął.
A ja jestem szczęśliwa bo mój mąż wkońcu sprzedał motormiał ścigacza i każdy jego wyjazd był dla mnie stresujący, nie jeździł jak wariat ale na motorze dużo nie potrzeba do nieszczęścia, tak więc problem z głowy :-) trułam mu i trułam że nie będę w domu siedzieć sama z dzieckiem i się za każdym razem stresować jak gdzieś pojedzie no i posłuchał biednej żony :-)
Życzę miłego dzionka![]()
Pogoda u nas też beznadziejna, przez pół nocy padało
Super że udało Ci się go namówić do sprzedaży tego motora
Mój też wielbiciel wszystkich pierdół do samochodu, w tygodniu sprzedał alufelgi, wypielęgnowane przez niego

(szkoda że w ratach kolega będzie mu płacił, bo inaczej to ja już bym wiedziała jak tą kaskę rozdysponować)Do tego sprzedajemy jeszcze cały jego sprzęt grający z samochodu, może coś z tego wyjdzie i jakoś uda się go sprzedać:-)
Życzę wam miłego dnia(pomimo okropnej pogody). Pewnie dzisiaj będzie tu cicho i nie będzie nawet z kim pisać