reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

Ja już po wizycie, niestety szyjka zaczęła się skracać, mam brać magnez i jeszcze po nim skurcze mi nie przejdą to mam się zgłosić za tydzień a jak przejdzie to następna wizyta dopiero za 4 tyg:szok:, jakby się coś działo w tym czasie to mam przyjechać do niego do szpitala. W sumie to ciesze się, że w nim pracuje bo przez to w zasadzie codziennie jest dostępny. Mam też delikatne upławy na które dostałam tabletki. Pytałam o częsta czkawkę powiedział, że tym nie należy się martwic. Malej serduszko pięknie bije, główkę dalej ma w dole, wody płodowe ok.

reklama
Wiecie co się stało jak Zus nie przelewał mi kasy za zwolnienie to nie przelewał a teraz jak zaczął to mam w ciągu tygodnia drugi przelew;)

Kochana a czemu ZUS? A nie jest tak , że zakąłd pracy płaci a potem Zus mu oddaje jak jest się ponad 33 dni na L4?
Mhm, tak się zastanawiam zy nie powinnam jakoś ZUS-u zawiadomić o ciąży... W sumie wczoraj byłam w pracy i przedłużyli i umowę na kolejne 2 lata.

Kochana a czemu ZUS? A nie jest tak , że zakąłd pracy płaci a potem Zus mu oddaje jak jest się ponad 33 dni na L4?
Mhm, tak się zastanawiam zy nie powinnam jakoś ZUS-u zawiadomić o ciąży... W sumie wczoraj byłam w pracy i przedłużyli i umowę na kolejne 2 lata.

pracodawca ci płaci jeżeli twoja firma zatrudnia więcej niż 25 pracowników! jeżeli mniej to po 33 dniach płaci zus.

traumy cią dalszy...
po 2 tabletkach adalatu zaczeam zygac jak kot i glowa mi pekala a do tego dostalam bolsnych potwornie skurczy co 2 min.....spowrotem wenflon, jeden po 5 min trzeba blo wyjac potem drugi i jakos sie przyjął wiec znow kroplowka......po godz skurcze minely, syjka sie nie otworzyla i nie skrócila naszczescie,,,,,,,,a mala wazy juz ponad 1500g wiec troche sie uspokoilam.......
wiem ze jak odstawia za 2,5tyg kroplowe to zaczne rodzic i nie bedzie łatwo bo skurcze potwornie bolaly dzis i krzyz do tego.oby poszlo szybko...........
ide zaraz spac bo estem wykonczona,dostalam cos na uspokojenie i troce mi lepiej

pozdrawiam

Wiecie co się stało jak Zus nie przelewał mi kasy za zwolnienie to nie przelewał a teraz jak zaczął to mam w ciągu tygodnia drugi przelew;)

No i super;) Mogliby jeszcze tak za dużo wypłacać, co tydzień:) Przecież powinni wiedzieć jakie jeszcze nie narodzone dzieci mają potrzeby:p Ja już powoli zaczynam się chwytać że w portfelu robi się coraz puściej:( Ale za jakieś 10 dni wypłata, więc będę mogła spokojnie kupić pościel:p

traumy cią dalszy...
po 2 tabletkach adalatu zaczeam zygac jak kot i glowa mi pekala a do tego dostalam bolsnych potwornie skurczy co 2 min.....spowrotem wenflon, jeden po 5 min trzeba blo wyjac potem drugi i jakos sie przyjął wiec znow kroplowka......po godz skurcze minely, syjka sie nie otworzyla i nie skrócila naszczescie,,,,,,,,a mala wazy juz ponad 1500g wiec troche sie uspokoilam.......
wiem ze jak odstawia za 2,5tyg kroplowe to zaczne rodzic i nie bedzie łatwo bo skurcze potwornie bolaly dzis i krzyz do tego.oby poszlo szybko...........
ide zaraz spac bo estem wykonczona,dostalam cos na uspokojenie i troce mi lepiej

pozdrawiam

Jejku kochana:( Ciężko masz:( Współczuję serdecznie, ale wierzę że dasz radę i wytrzymasz przynajmniej jeszcze te 3 tygodnia dla dobra Twojego skarbka:( Chociaż wiem że niestety to nie zależy od nas....

reklama
Dziewczyny ja znowu jak zwykle pytanie z kosmosu;P
Jaką bierzecie torbę do szpitala, taką dużą podróżną, czy taką mniejszą poręczną?
Bo zastanawiam sie jaką kupić:((((( I znowu mam kolejny dylemat....
czy lepiej kupić taką dużą jak na wakacje:p szerokość 70cm, czy mniejszą taką jak na fitness ok.45cm:(

Do góry