reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2010

reklama
ja planuje zrobić tak przed weselem: trochę naściągam laktatorem i kupię modyfikowane na wszelki wypadek, z resztą może się okazać, że na modyfikowane przejdziemy syzbciej niż myślałą, jeśli będzie miał jakąś alergię pokarmową

tylko problem jeszcze tkwi w tym że moja mała nie umie pić z butelki ;(

Czesc DZiewczyny normalnie cud jakis dzisiaj nastał....
Mała spała od 21.30 do 4.30 szok:szok:

super, ze tak ładnie spi:tak::tak:

Ja chyba mogę tez już powiedzieć, ze Maja ma już uregulowane pory snu:tak: po kąpieli zasypia około 20:30-21:30 budzi się na jedzenie o 3-4 zasypia potem kolejne karmienie o 6-7:-D:-D czyli w zasadzie jest tylko jedna nocna pobudka, oby tak dalej:tak::-D:tak:

U mnie nocki różnie, zależy od brzuszka wczoraj Kacper zasnał przed 21 obudził sie po 1 i potem o 4 i o 7 rano więc nie tak zle, ale czasem daje popalić.

super:-D

Dziewczyny, które zdecydowały się na wyjęcie wkładki dla noworodków w foteliku jakie macie te foteliki. Ja mam Maxi Cosi i jak wyjęłam to wkładkę, żeby zobaczyć jak to wygląda to wydaje mi się ze jest bardzo głęboki i może za duży jak dla 2 miesięcznego dziecka, ale nie wiem bo jeszcze Mai w ta dziurę nie włożyłam :szok::szok: tak tylko patrzyłam jak to wygląda. Z drugiej strony z wkładka ma już mało miejsca i bądź tu mądry:confused::confused::errr:

Ja mam Maxi Cosi i jak wyjecłam,to nawet lepiej sie małemu siedzi ,tak mi sie zdaje. Nie bój sie Gosia , wyjmij, potem sie juz przyzwyczaisz zobaczysz . Ja na poczatku myslalam,ze maly sie dusi w tej noworodkowej.

Kurcze ,ale miałam noc ciezką :angry::-( mały sie darł do 1 w nocy,a potem jeszcze gdziej kolo 3 dał mi wycisk. Cos czuje,.ze to od soku jabłko antonówka ,bo tylko go piłam na nocke - jesuuu niegdy wiecej takiego płaczu!!! Nic nie pomagało,ani plantex,ani esputicon ,ani masaze nic a nic. Koszmar jakis,az płakałam razem z nim .

Ale pogoda super - nic tylko sie pochlastac ,a ja musze na poczte pomaszerowac,bo małego ubranka sprzedałam i wysłac juz muszę :sorry:

Wiecie dziewczyny, wydrukowałam te szablony od pauli i powiem wam,ze moj mały patrzy sie w nie niesamowicie z zainteresowaniem .

Dostałam tez mate wczoraj i juz go na niej kładłam to tez sie zainteresował.

co do napletka to czasem odciagne,a czasem nie. Lekarz to zawsze robi na wizycie i mowi czy wszytsko z nim w porzadku.

Ja mam Maxi Cosi i jak wyjecłam,to nawet lepiej sie małemu siedzi ,tak mi sie zdaje. Nie bój sie Gosia , wyjmij, potem sie juz przyzwyczaisz zobaczysz . Ja na poczatku myslalam,ze maly sie dusi w tej noworodkowej.

Kurcze ,ale miałam noc ciezką :angry::-( mały sie darł do 1 w nocy,a potem jeszcze gdziej kolo 3 dał mi wycisk. Cos czuje,.ze to od soku jabłko antonówka ,bo tylko go piłam na nocke - jesuuu niegdy wiecej takiego płaczu!!! Nic nie pomagało,ani plantex,ani esputicon ,ani masaze nic a nic. Koszmar jakis,az płakałam razem z nim .

no właśnie mi tez się wydaje że z wkładką jest jej strasznie ciasno:-( no nic, spróbuje bez niej:tak:
Współczuje tej nocy:-:)-( i wszystkim, które się z tym borykają:-( tak sobie teraz pomyślałam, ze ja w zasadzie w ciągu tych 2 m-cy miałam tylko raz, że płakała 2 godziny w nocy. Czasami po tym karmieniu o 3-4 trzeba z nią posiedzieć z 40 minut zanim zaśnie, ale na szczęście nie płacze przy tym:-D, więc chyba mam szczęście z tymi nockami:tak::tak:. Za to w dzień sobie marudzi i mało śpi, ale u was chyba tez tak jest, że mało śpią. Ale nie zamieniłabym się, bo co innego jest marudzenie w dzień a co innego w nocy:no::no:

A właśnie robiłyście sobie test z Języka niemowląt. Jakimi typami są wasze maleństwa? Moja jest Średniaczkiem:-)

super, ze tak ładnie spi:tak::tak:

Ja chyba mogę tez już powiedzieć, ze Maja ma już uregulowane pory snu:tak: po kąpieli zasypia około 20:30-21:30 budzi się na jedzenie o 3-4 zasypia potem kolejne karmienie o 6-7:-D:-D czyli w zasadzie jest tylko jedna nocna pobudka, oby tak dalej:tak::-D:tak:

Nasza też już tak sobie śpi z 1 pobudką :) Zasypia 20:30 - 21 i śpi do 3. Później budzi się o 6 i spania nie ma :) chyba że tatuś do pracy na rano idzie to jeszcze ze mną podogorywa do ok 8ej :D

A dni u nas różne czasami śpi cały dzień a czasami cały dzień nie śpi ;)
Dzisiaj zasnęła o ok 9 i jeszcze śpi :) ale pewnie zaraz pobudka bo przed zaśnięciem niewiele zjadła.

Chyba załatwiliśmy knajpkę na chrzciny :d

Ostatnia edycja:
no właśnie mi tez się wydaje że z wkładką jest jej strasznie ciasno:-( no nic, spróbuje bez niej:tak:
Współczuje tej nocy:-:)-( i wszystkim, które się z tym borykają:-( tak sobie teraz pomyślałam, ze ja w zasadzie w ciągu tych 2 m-cy miałam tylko raz, że płakała 2 godziny w nocy. Czasami po tym karmieniu o 3-4 trzeba z nią posiedzieć z 40 minut zanim zaśnie, ale na szczęście nie płacze przy tym:-D, więc chyba mam szczęście z tymi nockami:tak::tak:. Za to w dzień sobie marudzi i mało śpi, ale u was chyba tez tak jest, że mało śpią. Ale nie zamieniłabym się, bo co innego jest marudzenie w dzień a co innego w nocy:no::no:

A właśnie robiłyście sobie test z Języka niemowląt. Jakimi typami są wasze maleństwa? Moja jest Średniaczkiem:-)

mój Fifi tez woli w nocy spac niż w dzień, w związku z tym nie narzekam i jestem z niego dumna, bo dziś spał do 7:45 (zasnał gdzieś o 21:30), tylko się martwię dalej bo on kupki od wczoraj od popołudnia nie zrobił, a normalnie to by już w tym czasie ze 3 co najmniej były
o 16:00 mamy wizytę u pediatry, więc postaram się roziwać moje wątpliwości, musze sobie tylko pytania zapisać na katreczce, żeby nie zpaomnieć

reklama
Gosiu ja też robiłam ten test i mi wyszło ze Kacper jest średniaczek- wrażliwiec, i jak czytałam opisy tych temperamentów to faktycznie się zgadza jak tak sobie troche tego mojego smerfa poobserwowałam

Do góry