reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

reklama
co do prezentów na rocznicę...ja mam w przyszłą niedzielę 2 i zamówiłam coś takigo:
Dla niego - Lilou
możną wziąść bransoletkę na rękę lub w opcjach akcesoria jest berlok na klucze i tam się grawer robi...dla męża ma naszą datę ślubu wygrawerowaną.
a tak wogóle to ja mam z tego z kolekcji dla kobiet taki wisiorek dziewczynki z grawerem Milenka 16/06/2010
i ogólnie takie tam bajerki...to jest ręczna robota i ogólnie cała filozofia jej noszenia..możecie sobie tam poczytać o tym,.,.,

już dzisiaj pomyslałam ze moze on za czesto je i jest poprostu przekarmiony i zdobiłam próbę i nie jadł około 4 godzin i nawet mu to pasowało i nie zapłakał ani razu z głodu. Czy myślicie ze tak może być?
Mnie już 2 pediatrów powiedziało że za często karmię tzn nawet co godzinę i że nie ma potrzeby karmić częściej niż co 2-3h oczywiście jeśli dzidzia dobrze przybiera. I ja za każdym razem karmiłam z 2 piersi, a teraz staram się tylko z jednej. Inna sprawa że Iga nie wytrzymała by mi 4h bez cyca, taki żarłok z niej. Tylko z ta wysypką trudna sprawa, ja wyeliminowałam "tylko"mleko i jajka i jest super poprawa.
Klementinka - moje posty też czasem przechodza niezauważone, zdjęcia również, pewnie każda z nas ma czasem takie wrażenie
Klementinka moje tez nie komentowane wiec sie nie przejmuj ale to przez to mam nadzieje ze duzo zdjec sie pojawia i ciezko czasem na kazde odpowiedziec

Milka - ja wczoraj skomentowałam czuprynke Ercia żeby nie było;-)

Ostatnia edycja:
Koriander że piwka które piłaś to jakie?bo mój mąż przebywa obecnie w Holandii to mógłby mi przywieźć:tak::-Di wogóle chciałam się Ciebie zapytać czy jest coś co warto przywieźć z kraju tulipanów do nas, do Polski?czy do jedzienia, a może jakieś inne rzeczy warte uwagi:-D a może macie jakieś fajne sklepy z odzieża dziecięcą:-)? będę wdzięczna za odpowiedź:tak: a o Festiwalu światła wiem, i ubowlewam, że nie mam jak iść, bo trzeba iśc jak jest ciemno, a nie mam co z Małym zrobić, a jutro mnie nie będzie...szkoda bo to naprawdę super impreza.spóźnione życzenia rocznicowe dla Ciebie i męża:tak::-):tak:
ita dobrze ze Tymus dzielnie zniosl szczepienie, na moje to ma ladna wage :)

Co do smakolykow to tzw stroopwafels typowo holenderskie ciasteczka, albo wszelkiego rodzaju sery w specjalnych sklepach, no i oczywiscie cebulki kwiatow zwlaszcza tulipanow np czarnych, niebieskich, bardzo fajna pamiatka. Po piwko warto sie przejsc do sklepu z alkoholem (cos w stylu monopolowego), ogromny wybor piw, az glowa boli, to co ja pilam robi Bavaria, maja chyba 4 rodzaje bezalkoholowych, jablkowe i pszenne mi najbardziej smakuja. no i sklepow z ciuszkami jest sporo a gdzie maz jest bo ja to tylko Amsterdam dobrze znam :)
Milej zabawy na weselu, mimo ze bez meza moze zawojujesz parkiet

Agast wszystkiego najlepszego! Nie zapomnij wlozyc grosika do portfela :)
Klementinka nadal goraczka u Jasia??
karo fajne te drobiazgi, ciekawy pomysl na prezent
Lena u nas tez rzyganie smoczkiem bylo kazdej firmy, a mala ma silna potrzebe ssania i skonczylo sie ssaniem kciuka przed zasnieciem, juz nie wiem co gorsze

Ostatnia edycja:
ile Wasze dzieci potrzebują czasu na jedzenie, na cyca?
Moja też jest mega szybka w ściąganiu mleczka, nie trwa to dłużej niz 10 minut, a czasem tak łapczywie je że az słyszę jak powietrze połyka to i w 3 minuty się wyrobi
... tak też Jasiek mi zrobił przy chrzcielnicy. Przeleciało mi przez rękę i z pluskiem na podłogę. Ksiądz sie tylko uśmiechnął, a my w domku stwierdziliśmy, że mały wyżygał dibła, i zostawił w kościele :)
.
buahahahaha dobre:-D
co do prezentów na rocznicę...ja mam w przyszłą niedzielę 2 i zamówiłam coś takigo:
Dla niego - Lilou
możną wziąść bransoletkę na rękę lub w opcjach akcesoria jest berlok na klucze i tam się grawer robi...dla męża ma naszą datę ślubu wygrawerowaną.
a tak wogóle to ja mam z tego z kolekcji dla kobiet taki wisiorek dziewczynki z grawerem Milenka 16/06/2010
i ogólnie takie tam bajerki...to jest ręczna robota i ogólnie cała filozofia jej noszenia..możecie sobie tam poczytać o tym,.,.,
a jak to cenowo wyglada?????????????????
Agast najlepszego z okazji rocznicy!!!!!!!!!!

ita dobrze ze Tymus dzielnie zniosl szczepienie, na moje to ma ladna wage :)

Co do smakolykow to tzw stroopwafels typowo holenderskie ciasteczka, albo wszelkiego rodzaju sery w specjalnych sklepach, no i oczywiscie cebulki kwiatow zwlaszcza tulipanow np czarnych, niebieskich, bardzo fajna pamiatka. Po piwko warto sie przejsc do sklepu z alkoholem (cos w stylu monopolowego), ogromny wybor piw, az glowa boli, to co ja pilam robi Bavaria, maja chyba 4 rodzaje bezalkoholowych, jablkowe i pszenne mi najbardziej smakuja. no i sklepow z ciuszkami jest sporo a gdzie maz jest bo ja to tylko Amsterdam dobrze znam :)
Milej zabawy na weselu, mimo ze bez meza moze zawojujesz parkiet
też mi się wydaję że wagę ma ładną, ale 6tyg. temu był wagowo na poziomie 75centyla a dziś spadł do niewiele ponad 50-tego, ale gdyby było cos nie tak to chyba by zwróciła uwagę...
mąż jest w jakiejś "dziurze":-D mówi że taka wioska, najbliżej ma do Eindhoven,ale w niedziele wybiera się do amsterdamu,a le wtedy to pewnie pozamykane wszystko. myślałam że może macie jakieś fajne sieciówki dziecięce:tak:o tych ciasteczkach muszę powiedzieć żeby kupił, bo faktycznie kiedyś coś mi się o uszy obiło że takowe są:-) a piwko to te co ja piłam u nas w Toruniu w Krainie Piwa, i w carrefourze też jest ale tylko przeniczne widziałam jest naprawdę smaczne, a orientujesz się jak u Was wygląda cenowo, bo u nas w sklepie płaciłam ponad 4zł, a w pubie wiadomo wiecej:-p wyśle go do waszego monopolowego po bezalkoholowe piwko dla żonki:-D serek też może zakupić, a polecasz jakiś:-)? z tulipanami fajna sprawa ale trzeba mieć gdzie je wsadzić, bo ja niestety w bloku mieszkam:-(
dziękuje za odpowiedź:-):-):-)

avena- tam pod każdym produktem jest cena...ogólnie od 80 zł do 300 jakoś
:-D no widzisz jaki matołek ze mnie, nie zagłębiałam sie w tą stronkę tylko z wierzchu obejrzałam a ceny faktycznie są:):):)
edit: A powiedz mi jeszcze jak z trwałościa tego sznurka????

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry