Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
zgadza się, tylko, że urlopu już wziętgego nikt Ci odebrać nie może, jeśli byś z wychowawczego np w lutym wracała to wtedy wypoczynkowy by Ci w skróconym wymiarze przysługiwał, a jeśli w danym roku najpierw wykorzystasz wypoczynkowy a potem idziesz na wychowawczy to tylko zyskujeszGosiu ja bym sie jeszcze raz zapytała albo gdzieś indziejżeby jakiś problemów póżniej nie miała
bo znalazłam w necie:
a okres przybywania na urlopie wychowawczym urlop wypoczynkowy się nie należy! Oznacza to, że każdy miesiąc przebywania na urlopie wychowawczym zmniejsza należny nam wymiar urlopu wypoczynkowego o 1/12.
zadzwonie jutro do pip i sie dowiem![]()
Dziewczyny, mam pytanie, czy kąpiecie swoje dzieci gdy te mają katar...Moja ma katar dziś 6 dzień...Już praktycznie jej się kończy...ale od 5 dni jej nie kąpałam ze względu na ten katar...tylko przemywałam delikatnie wodą z mydełkiem na noc....I nie wiem czy kąpać ja dziś czy jednak zaczekać aż ten katar całkiem zniknie....Jak Wy robicie????
Gosiu ja bym sie jeszcze raz zapytała albo gdzieś indziejżeby jakiś problemów póżniej nie miała
bo znalazłam w necie:
a okres przybywania na urlopie wychowawczym urlop wypoczynkowy się nie należy! Oznacza to, że każdy miesiąc przebywania na urlopie wychowawczym zmniejsza należny nam wymiar urlopu wypoczynkowego o 1/12.
zadzwonie jutro do pip i sie dowiem![]()

Pytanie odnośnie szczepionek. Jak to jest? Druga dawka po 12.tygodniu, a trzecia kiedy?
My szczepimy jeszcze na pneumokoki, 3. dawka też jest na szczepionce łączonej? I kiedy jest czwarta dawka?
Ja w tych szczepieniach to totalny amator jestem...