reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

laski sama juz nie wiem co robić: fifi ciagle furczy nozem, nawilżam, raz dziennie fridą oczyszczam, ale on do tego pokasłuje co i rusz, taki mokry odrywający się kaszelek, lekarka twierdzi, że to od sliny, że się niby krztusi, ale ona nie słyszała jak on kaszle, a na moje to jest kaszel a nie krztuszenie, czy mogę mu coś podać? dopiero w pon bym mogła znów do lekarza pójść, a chciałabym mu jakoś ulżyć? chyba Ewela coś na kaszelek u synka stosowała? może jakiś syropek? w necie przeczytałam na temat saoki, Fifi sie z sapką urodził i z tgeo powodu przez 1 dobę w inkubatorze leżał i teraz to furgotanie w nosi ma takie jak włąśnie po urodzeniu, z tą sapką to nic innego jak nawilżanie noska, spacery i ewentualnie inhalacje z soli fizjologicznej, ale martwi mnie kaszelek, pomóżcie, plissss

Kasiu, my przechodziliśmy jakiegoś wirusa dwa tygodnie temu... lekarka przepisała syropek Panadol Baby na kaszelek i wrazie gorączki i Nasivin kropelki do noska, oprócz tego Sterimar i frida, więc możesz spróbować chociaż muszę dodać że ten wirus jest koszmarny bo mi dopiero przeszło po trzech tygodniach a mały nadal nad ranem ma zapchany nosek i czasami też mi się wydaje że pokasłuje i dość często kicha ale nic nie wychodzi... Życzę szybkiego powrotu do zdrowia Fifi!!!

reklama
Ponieważ zostałam wywołana sms-em postanowiłam się zebrać i znów napisać na forum, wiem,ze minęło sporo czasu, ale mam nadzieję,że mnie jeszcze pamiętacie :)
Dziś tylko tak krótko ze względu na późną porę, ale obiecuję,że jutro napiszę więcej co u nie i mojej rodzinki :)

Ponieważ zostałam wywołana sms-em postanowiłam się zebrać i znów napisać na forum, wiem,ze minęło sporo czasu, ale mam nadzieję,że mnie jeszcze pamiętacie :)
Dziś tylko tak krótko ze względu na późną porę, ale obiecuję,że jutro napiszę więcej co u nie i mojej rodzinki :)

Super, że się odezwałaś...czasami myślałam o Tobie taka wierna forumowiczka;)

dzieki dziewczyny za rady, mam nadzieję, że dziś w nocy juz nie będzie tak kaszlał jak wczoraj, wit C dostaje w Cebionie multi, dokupię jutro jeszcze syropek Calcium, oby mu przeszło bo mi tak biedaczka szkoda jest, jak bym mogła to bym wolała mieć samemu ten kaszelek........... jutro zamawiam tez inhalator i bedę mu robiła inhalacje to powinno pomóc na sapkę/katar nawracający
jutro chyba rezygnujemy z wyjścia z domku, będziemy leżakować,

kolorowych snów i przespanych nocek :D

dzieki dziewczyny za rady, mam nadzieję, że dziś w nocy juz nie będzie tak kaszlał jak wczoraj, wit C dostaje w Cebionie multi, dokupię jutro jeszcze syropek Calcium, oby mu przeszło bo mi tak biedaczka szkoda jest, jak bym mogła to bym wolała mieć samemu ten kaszelek........... jutro zamawiam tez inhalator i bedę mu robiła inhalacje to powinno pomóc na sapkę/katar nawracający
jutro chyba rezygnujemy z wyjścia z domku, będziemy leżakować,

kolorowych snów i przespanych nocek :D
A nie lepiej jednak iść na spacer niż kisić się w domu??

cobra18- współczuje sytuacji i tesciów... Skoro jest tak zle to napewno niebawem bedzie tylko lepiej. a obraczki nie sprzedawaj...

ewela28 - moj tez nie je... :(

paula24211 - 3mam kciuki,zeby bylo to co wolisz... :)

katarszyna jan... - Moj fifi tez mial lekka infekcje. głownie lejacy sie katar, Psikalam mu disnemarem,dwa razy dziennie uzywalam aspiratora, masc majerankowa pod nos i olbas na ubranko. Po olbasie szczegolnie widzialam jak lepiej mu sie oddycha, troche pokasluje,ale mysle,ze to przez splywajacy do gardla katarek. Tez nie wychodzialm z nim bez potrzeby na podworko...

Jestem jakas nieuspoleczniona,choc moj synek raczej w miare grzeczny to ja kompletnie nie mam czasu zeby byc nabiezaco na forum..;/ Dola mam tez,jak tu niektore pisaly... Mały ma juz 4tyg.opoznienie w szczepionkach. Ostatnio jest jakis dziwny,marudny bardziej,gorzej spi w dzien.chyba za czesto zostawiam go z kims,gdy sama wychodze i kady dzien wyglada inaczej... Poza tym przestal jesc. Zjal srednio ok120mlco 2,5h,a teraz je po 50-80ml... czasem wiecej... przez dwa tyg przybral 100g... bylam dzis prywatnie u pediatry. Powidziala,ze moze anemia, bo po 3mies,przechodzi ta noworodkowa nadkriwstosc,a jego organizm jeszcze sam do konca dobrze nie produkuje tego co trzeba. w pon ide sie zaszczepic bezapelacyjnie. Musze zrobic morfologie i zbadac mocz,a w piatek do Centrum Zdr.Dz.
No,ale co mam robic,zeby zaczal jesc??
Lekarz mowila,ze moge dodwac sinlac z uwagi na kalorycznosc.
A najwazniejsze,ze powinien byc na nutramigenie,bo jest 100%alergiczny. Wciaz ma zielone kupy;( a juz miesiac podaje mu dicoflor,ktory mial to to unormowac...
Załamka. On nutramigenu jesc nie bedzie w ogole. Czekam na pokarmy stale,moze cos sie zmieni. Ide mu aplikowac butle na spiocha...

Hej dziewczyny ja wpadłam tylko się przywitać i uciekam. Dzisiaj jedziemy do teściowej :) A ja sobie skocze na zakupy :D Mój mąż dał mi się dzisiaj wyspać :) Zajmował sie małą do ok 5tej (tzn ja spałam w drugim pokoju i o 5 przyszłam zmienić warte :)), mała ostatecznie wstała o 6:30 :) więc się wyspałam a on odeśpi u mamy pewnie bo ze mną po sklepach na pewno nie pójdzie połazić :)

reklama
Trzecia

Paula - no to Cię malutka zaskoczyła:)

Hefi - udanego szopingu

U mnie nocka od 20-6:30, Iga trochę porozrabiała i teraz jeszcze szykuje się do zasypiania:)A ja zmykam po kawkę.

Do góry