reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

ewela ja śpiewam w okresie aktywności Jadą jadą misie. Do spania to nic jej nie potrzeba, tylko smoczka i tetrę-przyjaciółkę:) I sama usypia;) O właśnie pobawiła się, zjadła i poszła spać:) No i sobie śpi w łóżeczku, a ja teraz mam time dla siebie bo obiad już prawie zrobiony, tylko na patelnię go wrzucić:p

zdec jak tego dokonałaś bo wcześniej miałaś problemy z uśpieniem Natki????????????????

edit: Dla mojego smoczek to wróg numer jeden więc chyba nie mam co się pytać ;(((

reklama
W sumie nie wiem od czego to zależy, raz chce spać w łóżeczku w dzień raz nie. Wczoraj to był wróg nr 1, ale dzisiaj wstała o 10, jak byłyśmy w Lidlu to ucięła sobie drzemkę może z 15minut, a potem cały czas do 14 się bawiłyśmy, więc jak położyłam ją do łóżeczka, to tylko mruknęła (pewnie że czegoś jej brakuje) jak dostała smoczka to już była zadowolona:) No i poszłam do łazienki, wracam a ona śpi:) Mam nadzieję że sobie pośpi z godzinkę, koło 17 pójdziemy na dwór na spacer żeby się dotleniła przed spaniem no i o 19 jak po kąpaniu i kaszce ją wkładam do łóżeczka to od razu zasypia:)

Tylko mam wrażenie że bardziej nie mogę sobie z nią poradzić jak dzień wcześniej jest z babcią:(

U leny to wiem że żaden smoczek nie przejdzie, uparciuszek z Gaji:(
A ty zyraffka jakie próbowałaś dawać? Moja silikonowych nie tknie, chyba że do zabawy i toleruje tylko gumowe NUK-a:)

U leny to wiem że żaden smoczek nie przejdzie, uparciuszek z Gaji:(
A ty zyraffka jakie próbowałaś dawać? Moja silikonowych nie tknie, chyba że do zabawy i toleruje tylko gumowe NUK-a:)
Tragedia ale i tak się poprawiło bo o 16 zasypia sama w łóżeczku i spi do ok 19 tzn ja wybudzam kapie zjada butle i dalej spi:) takze w sumie od 16 nie ma Gai;)

reklama
Jezu dziewczyny... zazdroszczę Wam że maluszki Wam tak ładnie śpią... wolałabym w nocy wstawać co godzinę żeby tylko poszedł spać wcześniej i dłużej... tak na sen nocny kładę go dopiero między 20 a 21... czasami zasypia dopiero koło 23... cały czas trzeba wchodzić do pokoju i mu podać smoka którego sam wypluwa... tak twardo to śpi dopiero koło 24 :( ale nie dłużej niż do 2 rano!!! po 2 zaczyna się stękanie i ciągłe wiercenie się... ahhh... a w dzień... też nie ma rewelacji... śpi może 4 razy dziennie po maksymalnie 30 minut... dziś np. zasnął i po 10 minutach już był koniec drzemki... ohhh... jak był malutki to był lepszy... przynajmniej spokojniejszy...

Np. z mężem podejrzewamy że mały ma ADHD... non stop się rusza tak szybko, wierci, kręci głową, bije się rączkami po brzuszku... pręży... dziś wyszukałam w necie że takie zachowanie może być spowodowane porażeniem mózgowym... sama nie wiem co o tym myśleć... lekarze nic nie mówią... od poniedziałku rehabilitacja, niby na napięcie mięśniowe, ale przy porażeniu jest podobne zachowanie dziecka... :( masakra... jak nie urok to sraczka :'(

Do góry