reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

Kasia - Iga bodziak na dł. lub na krótki rękaw, bluzeczka, sweterek lub bluza, ciepłe rajstopki i w kombinezon, czapa na głowie, buty futrzane na nogi i śpiworek. Powiedz mi ta kula vtech po każdej powierzchni się toczy? Ja mam wszędzie panele bez dywanów, będzie to jeździć?
u mnie po parkiecie daje radę :)

ale śnieg paaada , a jak wieje :/ brrrrrrrrrr z tego zimna szybciej do domu wróciłam, piernik piekę :)

u filusia raz na jakiś czas takie bobki królicze wyskakują, a tak to plastelionka-kupka jest

reklama
u mnie po parkiecie daje radę :)

ale śnieg paaada , a jak wieje :/ brrrrrrrrrr z tego zimna szybciej do domu wróciłam, piernik piekę :)

u filusia raz na jakiś czas takie bobki królicze wyskakują, a tak to plastelionka-kupka jest

No właśnie -plastelino kupka , tego pojęcia mi brakowało. Czy to normalne? Bo ja się troszke martwię. Konsultowała któraś tę konsystencję z lekarzem?

katarzynajanicki - ja małej ubieram rajstopy, na to ciepłe spodnie, bodziaka na długi rękaw, koszulkę na długi rękaw i na to kurtkę zimową. Na stopki jeszcze jakieś papućki, żeby było ciepło;-)

Bbuterfly - super:-) Szybciutko powiedział mama:-) Wyobrażam sobie jaka musisz być dumna;-)

Magda_M - :-D:-D widzę że byłaś pierwsza ze zdjęciami.:-) Ja wam za to nainnym wątku pokażę co dzisiaj kupiłam;-) O ile mi bateria w aparacie nie padnie:-)

koniczynka - może i za coś rzeczywiście chciał płacić:-D Ale jakby tak miał za każdym razem to by się spłukał niesamowicie:-D

Ale macie tempo z tymi ząbkami;-)

My już po szczepieniu, niestety jak zwykle była masakra, jeden wielki wrzask:-:)-( Do tego okazuje się że nasze dziecko ma dużą głowę:-D:-D bo jest ponad przeciętną i mamy zrobić USG główki. A teraz mała padła i śpi... ciekawe czy wstanie do mycia... W ogóle mam mojemu dziecku dawać żelazo, ale między posiłkami mlecznymi z jakimś soczkiem:-D:-D:-D Ciekawe jak to zrobić, jak wszystkie soczki bleeeee

Witajcie kochane!!!:-)
To ja odzywam się po latach...:zawstydzona/y:na nic nie mam czasu niestety... nieraz uda mi się trochę Was podczytać ale o pisaniu to już nie ma mowy:-(widze że tu już ząbki się sypią:tak:u nas pewne oznaki zbliżającego się ząbkowania są ale narazie nic nie widzę:no:moja niunia waży 9kg i mierzy 70cm:tak::-)jest kochana!!!
Dziewczynki ja mam do Was pytanie...:zawstydzona/y:czy któraś robila może swojemu maluszkowi morfologię??? Jakie były wyniki hemoglobiny? U nas laboratorium podaje jakieś zawyżone normy chyba... Jak robilam mojej niuni w 3 miesiącu życia to miała 11,3 i pediatra mówi że super bo to czas niedokrwistości fizjologicznej był i dziecko miało prawo mieć nawet 9,5:szok: natomiast te normy dziwne pisały że od 11,9 jest norma... Lekarz rodzinny nawet o podawaniu żelaza wspominał:szok: a pediatra że w żadnym wypadku!!! Teraz zrobiłam znów badania krwi, i nie wiem już jakie powinny być wyniki :no: dlatego jeśli któraś z was robiła maluszkowi te badania to prosze o informację jakie były wyniki.
Ściskam Was bardzo mocno.

Kurcze Gosiu** ja mam takie wyniki w 3miesiącu: HB 10,4g% i dostałam na to żelazo, bo kiepskie wyniki. A zakres referencyjny który podają jest dla osób dorosłych, dzieci mają trochę inny. Ale skoro pediatra nie zaleciła żelaza to chyba masz prawidłowo.

avena - co do terminu odbioru fotoksiążki to mam dostać maila że już jet gotowa:)

to stroj na chrzest nic specjalnego,ale nie mialam zbytnio kesza,zeby kupywac taki specjalny. To koszula w krateczke, kamizelka i spodnie rurki z H&M mysle,ze spoczko zestawik bedzie :-)

bardzo ładny komplecik:tak:

My już po szczepieniu, niestety jak zwykle była masakra, jeden wielki wrzask:-:)-( Do tego okazuje się że nasze dziecko ma dużą głowę:-D:-D bo jest ponad przeciętną i mamy zrobić USG główki. A teraz mała padła i śpi... ciekawe czy wstanie do mycia... W ogóle mam mojemu dziecku dawać żelazo, ale między posiłkami mlecznymi z jakimś soczkiem:-D:-D:-D Ciekawe jak to zrobić, jak wszystkie soczki bleeeee

dużą głowę? hmm i gdzie to usg będziesz robiła?

Dziewczynki ja mam do Was pytanie...:zawstydzona/y:czy któraś robila może swojemu maluszkowi morfologię??? Jakie były wyniki hemoglobiny? U nas laboratorium podaje jakieś zawyżone normy chyba... Jak robilam mojej niuni w 3 miesiącu życia to miała 11,3 i pediatra mówi że super bo to czas niedokrwistości fizjologicznej był i dziecko miało prawo mieć nawet 9,5:szok: natomiast te normy dziwne pisały że od 11,9 jest norma... Lekarz rodzinny nawet o podawaniu żelaza wspominał:szok: a pediatra że w żadnym wypadku!!! Teraz zrobiłam znów badania krwi, i nie wiem już jakie powinny być wyniki :no: dlatego jeśli któraś z was robiła maluszkowi te badania to prosze o informację jakie były wyniki.
Ściskam Was bardzo mocno.

witaj:-):-):-)

Maja miała robioną morfologie 2 miesiące temu i miała wynik 12,1 u mnie normy były od 10,50-14,00

reklama
Do góry