reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

Milka Aktor z Olafa wyrośnie :tak: Olaf z guzem, a drzwi całe?:-D Składaj papiery o odszkodowanie, kasa się przyda:tak: Wiem co znaczy problem z szukaniem pracy, przerabialiśmy to przez 9 miesięcy:wściekła/y: Ale u was mam nadzieję, że szybciej się uda coś znaleźć:tak: żeby już wypłata na opłacenie mandatu była:-)
ania ch U każdego dziecka ząbki rosną inaczej, nie masz powodu do zmartwień. I moja też od jakiegoś czasu ma tylko 2 takie krótkie drzemki- ok.12 i 17. Zasypia o 20, ma 2 pobudki, a potrafi wstać już o 6:szok: (przeważnie jednak ok.7)
avena Będziesz samochodem jechać w trasę? Spokojnej drogi:tak:
Choinka schowana:-D Tylko trochę sianka ze żłóbka zostało na stoliku:-D

Wszystkiego najlepszego dla POLI!!!!!!!!!!!

Agi Ja mam w domu tylko paracetamol w czopkach (przeciwbólowo i przeciwgorączkowo), wodę morską i witaminki- cebion multi i wit.D Jak na razie Emilka to okaz zdrowia i tylko raz miała katar w październiku, a jakby co to niedaleko mamy aptekę dyżurną, więc mamy gdzie po leki iść.

reklama
Agi - sto lat dla naszej kruszynki POLUNI!!! :)
Ja polecam kropeli do noska Nasivin na katarek, małemu pomogły... poza tym to może kup sobie coś na ząbkowanie? chyba że masz coś w anglii dobrego... ale jak by co to ja polecam Dentinox żel i Camilie w płynie, działają cudownie ;) (pod warunkiem że to chodzi o ząbki ;) hehe )

A to w czym się kąpie dziecko, po czym schodzą krostki czy potówki to roztwór Kalii, inaczej POTASU NADMANGANIAN ;)

Agi - na odparzenia dla nas najlepszy - bephanten , na katar Euphorbiu i maść majerankowa , pulmleks baby do smarowania maść rozgrzewająca, kontrowersyjny olbas (sama zadecyduj :)) , cebion (vit c) , ząbkowanie dentinox , camilie i Viburcol (działa też przeciw zapalnie i przeciw gorączkowo ale jest na receptę), pasta do zębów nenedent - baby , na suchość policzków lub małe krosteczki polecam też alantan plus. Na gorączkę paracetamol farmina , viburcol.
To chyba wszystko co my używamy:)

NAJSERDECZNIEJSZE ŻYCZENIA DLA POLCI , NIECH ROŚNIE ZDROWO Z UŚMIECHEM NA BUZIUNI

Perfecta Agi - na odparzenia dla nas najlepszy - bephanten , na katar Euphorbiu i maść majerankowa , pulmleks baby do smarowania maść rozgrzewająca, kontrowersyjny olbas (sama zadecyduj :)) , cebion (vit c) , ząbkowanie dentinox , camilie i Viburcol (działa też przeciw zapalnie i przeciw gorączkowo ale jest na receptę), pasta do zębów nenedent - baby , na suchość policzków lub małe krosteczki polecam też alantan plus. Na gorączkę paracetamol farmina , viburcol.
To chyba wszystko co my używamy:)
NAJSERDECZNIEJSZE ŻYCZENIA DLA POLCI , NIECH ROŚNIE ZDROWO Z UŚMIECHEM NA BUZIUNI

z tego co wiem to viburcol nie jest na receptę bo ja kupowałam bez ;)

coś dziwnie mi cytuje ???

Ostatnia edycja:
DLA POLUSI NAJLEPSZE ŻYCZENIA:tak:
A u nas dziś noc strasznie kiepska mała się budziła co jakiś czas i Marysia to samo a to siku a to pić wogóle sie nie wyspałam ledwo do pracy na 10 zdażyłam bo spałam do 9 30 a wczoraj koleżanka namawiała mnie żebym gdzies poszła z nią i znajomymi na jakieś piwko ale jak mała się tak budzi to nie zamierzam jeżdzić co chwile do domu bo mój bez cyca sobie nie poradzi juz wole nigdzie nie wychodzić juz chyba jestem skazana na siedzenie w domu musze tego cyca ograniczyc bo nie idzie sie nigdzie ruszyć z domu

DLA POLUSI NAJLEPSZE ŻYCZENIA:tak:
A u nas dziś noc strasznie kiepska mała się budziła co jakiś czas i Marysia to samo a to siku a to pić wogóle sie nie wyspałam ledwo do pracy na 10 zdażyłam bo spałam do 9 30 a wczoraj koleżanka namawiała mnie żebym gdzies poszła z nią i znajomymi na jakieś piwko ale jak mała się tak budzi to nie zamierzam jeżdzić co chwile do domu bo mój bez cyca sobie nie poradzi juz wole nigdzie nie wychodzić juz chyba jestem skazana na siedzenie w domu musze tego cyca ograniczyc bo nie idzie sie nigdzie ruszyć z domu
ja wieczorami tez juz nigdzie nie wychodze bo cyc co godzine ostatnio :-(

Kochana Polusiu Indianeczko!! W dniu twojego swieta ciocia kolendra i Lilusia zycza ci wszystkiego najslodszego w zyciu!! Rosnij nam zdrowo kochana!!

A ja kupilam nocniczek i bede dzis porbowac :-)

Agi ja polecam alantan plus i linomag na odparzenia, bepanthen wszedzie dostaniesz a tych dwoch za granica nie ma (ani ich odpowiednikow):tak: I paste nanadent na pierwsze zabki bo jest super!!

Kochane powiedzcie mi jak wkleić suwaczek ząbkowy bo za chiny nie umiem... Pisze mi że nieodpowiedzi plik jak wklejam link ze strony
edit: udało sie :p

Ostatnia edycja:
Polusiu tysiąc lat dla Ciebie, rośnij zdrowo!!!

Magda - to ile Kacperek ma już ząbków??

emalia - jak podrośnie maluszek to Jasio będzie miał kompana do zabawy:-)

Milka - jakiś nadgorliwy ten policjant:baffled: to przygoda z drzwiami nie zaciekawa:confused2:

AniaCH - gratuluje piątego ząbka, co do kolejności jest tam jakiś schemat, ale które dziecko by się schematów trzymało:-D

avena - miłego szkolenia, ale niech szybko minie!

koriander
- daj znać jak pierwsze próby nocnikowe, my jeszcze nie mamy

anecznik - a ty gdzie przepadła:eek::eek:

reklama
Do góry