reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

reklama
Mimi ogromne gratulacje!!!!!! Niech się Ola zdrowo chowa, a tobie szybkiego powrotu do formy:-)
Cieszę się, że w końcu się doczekałaś!:-)

no w końcu Mimi ogromne gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Lena aż tak poważnie? buziaki dla Gai !!!!!!!!!!!!!!!!
natalia z tym uderzaniem to różnie bo na tym etapie dzieci jeszcze różnie się rozwijają i niekture jeszcze niestabilnie stąpają i nie czują odległości ani zagrożeń inne już bardziej musisz po prostu obserwować dziecko i spróbować zaobserwować w jakich sytuacjach to się zdaża czy z nieuwagi czy może nie może wyczuć np.odległości jeśli dalej będzie tak to może zasięgnij porady lekarza bo fakt każde dziecko w tym wieku zalicza upadki czy zderzenia lecz nie powinno być to nagminne
może się wymądrzam ale wiem co pisze mój starszy syn też często miał takie "stłuczki " potykał się i bardzo póżno stwierdzono że powodem tego jest wada wzroku
a muszę się pochwalić moje dziecko zasówa po schodach jak szalone co nie bardzo mnie cieszy bo niestety nie mogę go już puścić po salonie bo od razu na schody gna więc muszę na gwałt kupić 2 barierkę

Mimi wkoncu nadzedl Wasz czas ! Gratuluje trzymajcie sie zdrowo !

Lena czy to ma zwiazek z tym odrapaniem buzi? zdrwoka uwazjcie na siebie

Natalka jesli masz watpliwosci czy te wypadki trzymaja sie normy moze zapytaj lekarza moze tak jak pisze Iza wada wzroku albo cos z blednikiem

Mamakubulki zdrowka trzymajcie sie cieplo i dochodzcie do siebie

Polozylam Ercia spac a ze ma katar chcialm mu dac kropelke inhalatora na body zeby mu sie latwiej oddychalo i poecialo mi troche na szyje !! zaraz wycieralam chusteczkami ale po chwili zaczal trzec i plakac wytarlam dalej i posmarowalam kremem teraz spi probowalam na sobie na zgieciu reki bo szyji nie mam takiej grubej z faldkami :) no i chloerka piecze....

Dziewczyny mam pytanie. Hania od czasu do czasu zgrzyta sobie zębami. Ale nie przez sen tylko w ciągu dnia. Strasznie mnie to drażni bo nienawidzę dźwięku zgrzytania zębów. Od razu mnie wszystkie zęby bolą!!

Czy Wasze maluchy też tak robią? Czemu ona w ogóle to robi?

reklama
Dziewczyny mam pytanie. Hania od czasu do czasu zgrzyta sobie zębami. Ale nie przez sen tylko w ciągu dnia. Strasznie mnie to drażni bo nienawidzę dźwięku zgrzytania zębów. Od razu mnie wszystkie zęby bolą!!

Czy Wasze maluchy też tak robią? Czemu ona w ogóle to robi?
Lila tez czasami zgrzyta. nam lekarka mowila ze to normalne u dzieci bo po pierwsze zeby sa czyms nowym w buzce a po drugie kosci szczeki w tym okresie sa poddawane naciskowi rosnacych zebow i to zgrzytanie jest odruchem - reakcja. Mowila zeby zwracac uwage czy nie zgrzyta za duzo np non stop kilka godzin w nocy to moze byc u dziecka objawem lambiozy (chyba tak sie to pisze)

Do góry