reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

cześć Dziewczyny.
co za dzień, czuję się fatalnie, mam jakieś ataki bólu żołądka co kilkanaście minut i czuję się fatalnie a tu trzeba się dzieckiem zajmować. Dobrze że teraz ma drzemkę. Mąż przyjedzie dopiero wieczorem |:(((

reklama
Miki wstał własnie i je sobie sam obiadek 9od kilku dni tak mu daje i sa dobre efekty bo wiecej sam zjada ), a ja przez ten czas jak spał ogarnełam dom! i ciasto z gruszkami sie piecze ;-)

mi_mi ja mialam podaną oksy tez w trakcie porodu bo cos nie szło mi z Hanią, i tak skurcze stały sie mocne i wogóle zaczełam wymiotowac ale nie miałam czym wiec wiecie ;/ brrrrrrrrrrr..... no ale od podania oxy 1h i Hania byla na świecie ;P
Zyrafka a moze napij sie czegos na ból żołądka? trzymaj sie!:*
konniczynka wolne dzis masz? dobrze ze u okulisty wsio oki:tak:

cześć mamusie

ja goszczę dziś u rodziców więc mam chwilke żeby zajrzeć do Was :) matko jak mi tego brakuje na codzień

u nas bez zmian, wszystko ok rośniemy, rozrabiamy raz więcej raz mniej, na szczescie nie chorujemy

myślałam że wpadając w tygodniu do mamy uda mi się looknac co na BB ale ciągły brak czasu na to nie pozwala

ale, ale za tydzień zaczynamy remont łazienki i przenosimy sie wtedy do rodziców na jakieś 2 tygodnie i będę wtedy Was zamęczać swoją obecnością :)
postaram się wrzucić wtedy jakieś fotki co by nas citki nie zapomniały

teraz póki czas i dzieciaki pozwalają poczytam co nieco choc i tak nie ogarne wszystkiego ( może ktos podrzuci jakies małe streszczenie co u kogo słychac bo nie jestem na bieżąco)

a jak nasze cięzaróweczki? pewnie rozpakowane więc spiesze z ogromnymi gratulacjami

to lecę poczytać

kobietki czy któraś z Was miała wywoływany poród oxy? jejuuu tego się boję...

miłego dnia! u nas śliczna pogoda. póżniej idę co centrum handlowego połazić ostatni raz :-)

ja też miałam podawaną oxy, skurcze fakt bolesne ale do wytrzymania z tym tylko że ja miałam krzyżowe. Jak podali mi oxy to pierwsze skurcze pojawiły się po godzinie, po 2 już były mocniejsze a po kolejnej 1,5 godz Julka pojawiła się na moim brzuchu :)

mi_mi - ja miałam oxy ale już w trakcie porodu, bo nie było rozwarcia....eeee powiem tylko tyle że miałam jak Liza - -wymioty a nie było czym.....:baffled:

Mimi tak jak wiekszosc mialam podawane oxy w trakcie porodu z Olafem bolalo ale nie wiem czy bardziej czy tylko dlatego ze przybraly w czasie, z erykiem oxy nie mialam za to bylo krocej i duzo bardziej bolesnie. Olaf dlugo jakies 6-7 godzin ale do zniesienia z Erykiem 2 h ale bolalo tak ze trzymala mnie tylko mysl ze juz niegdy wiecej:)) moze dlatego ze z Olafem pojechalam bez wod a z Erciem pekly bezposrednio przed akcja glowna

Zyrafka zjadlas cos?

Eagle pamietamy remontuj sie i wracaj

Konniczycznka czy u Emilki zez dlaej sie trzyma? Eryk troche zezuje pediatra powiedziala ze moze sie utrzymywac do roku moja okulistka powiedziala ze do 1,5 r ale wydaje mi sie ze bez okularkow sie nie obejdzie Juz nawet zaczelam podpytywac o oprawki i okulistow w pisakonicy. Jedna mama pokazala mi okulary z fischer price ktore sie dalo wykrecic o 180 st. Ja dlaej pracuje po nocach ale to wynika z mojej pracy i jej rozlozenia czasowego. Ostatnio opadla mi glowa w korku... bylo cieplo milo sloneczko siwcilo obudzilam sie jak auto przede ,mna zaczelo ruszac wiec kilka sekund ale jednak...

Gosiargo gratuluje smoka i Olaf i eryk niegdy nie byli szczegolnie przywiazali wiec nie wiem co to oddstawianie ale jak widze 3 latki ze smokiem to zaczynam myslec ze to pewnie mega problem

Agi gratuluje zabkow i samodzielnosci

ja dzis bylam z erykiem na badaniach wyniki w poniedzialek oby po anemii nie bylo juz sladu. U nas tez postepy z nocnikiem Eryk nie wola ale posadzony sika no i siedzi dluzej niz sekunde:))

czesc dziewczyny
to były najgorsze dni mojego zycia!
Kuba przez ostatnie 3 dni nic nie zjadł, a to co wpił wymiotował, teraz ma antybiotyk, w nocy spałam po 2 godziny, a do pracy tez musialam chodzic, dobrze zze tesciowa zgodzila sie z Kubusiem zostac, mowie Wam, czuje ze sie postarzalam o 5 lat przez te kilka dni,

przepraszam, ze tak tylko o sobie, musze Was podoczytywac

gosiagro Po porodzie dostałam skierowanie do poradni zeza ze względu na niedotlenienie okołoporodowe, które mogło być przyczyną zezowania (dużego przy badaniu przez neurologa po porodzie)i wad wzroku. Teraz byłam na kontroli- i wydaje się, że jest wszystko ok. Teraz jeszcze mam z nią poćwiczyć zasłanianie oczu i za pół roku znowu do kontroli.
Emilka wciąż chora, katar jakby mniejszy, ale za to pojawił się większy kaszel. Zastanawiam się, czy nie przetrzymać jej w domu, ale szkoda mi ładnej pogody.
Godzinkę już spędziła na podwórku, a teraz chciałam wyjść na dłużej.

to świetnie, ze wszystko ok, mam nadzieję, że juz tak pozostanie:tak: zdrówka dla małej

cześć Dziewczyny.
co za dzień, czuję się fatalnie, mam jakieś ataki bólu żołądka co kilkanaście minut i czuję się fatalnie a tu trzeba się dzieckiem zajmować. Dobrze że teraz ma drzemkę. Mąż przyjedzie dopiero wieczorem |:(((

mam nadzieję, ze już się lepiej czujesz

ale, ale za tydzień zaczynamy remont łazienki i przenosimy sie wtedy do rodziców na jakieś 2 tygodnie i będę wtedy Was zamęczać swoją obecnością :)
postaram się wrzucić wtedy jakieś fotki co by nas citki nie zapomniały

super, my tez tęsknimy:tak:

Gosiargo gratuluje smoka i Olaf i eryk niegdy nie byli szczegolnie przywiazali wiec nie wiem co to oddstawianie ale jak widze 3 latki ze smokiem to zaczynam myslec ze to pewnie mega problem

Maja używała smoczka jedynie do spania, a odstawiłam głównie dlatego, że nie potrafi jeszcze o niego się dopominać, więc wolałam to załatwić zanim zacznie o niego wołać;-) pewnie z większym dzieckiem coraz trudniej, tez czasami widzę duże dzieci ze smoczkiem w buzi:szok::szok:

czesc dziewczyny
to były najgorsze dni mojego zycia!
Kuba przez ostatnie 3 dni nic nie zjadł, a to co wpił wymiotował, teraz ma antybiotyk, w nocy spałam po 2 godziny, a do pracy tez musialam chodzic, dobrze zze tesciowa zgodzila sie z Kubusiem zostac, mowie Wam, czuje ze sie postarzalam o 5 lat przez te kilka dni,

współczuje:-( dużo zdrówka dla Kubusia!

Klementinka
- udało ci się coś z dyni wyczarować?

chyba czas iść spać:-) dobranoc

reklama
Do góry