reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

Ja tylko na chwilkę, bo coś słaba jestem po chorobie , ciągle zmęczona i w głowie mi się kręci.
Eagle- synuś cudny!!!!!!!!!!!!! Super ,że dobrze się czujesz i wszystko dobrze u Was. Tyle osatnio dzieci się rodzi i tyle ciąż dookoła ,że sama zaczęłam się zastanawiać. Mojej jednej szwagierce termin już minął i czekamy na dzidzi, siostra ma rodzi w kwietniu, w wakacje druga szwagierka. Hmmmm.... może i kolej na mnie? :-D

Gosiu- moje serduszko bardzo się cieszy!!!! Gratuluje i rośnijcie zdrowo.
Zyraffka- to Ci niespodzianka. Super ,że będzie Sylwusia. Bądzcie zdrowe. A jak tam Łuki? Coś się poprawiło z jedzonkiem? Fotki extra :)
Olavip- Ściskam kochana :*

To tak pokrótce , bo muszę dać dzieciakom jeść i jedziemy zawieźć Ole na spowiedz.

Ściskam wszystkie czerwcóweczki :*

reklama
:)
ale wieści, ale fotki!!!
Eagle - a jak ten śliczny mały przystojniak ma na imię, pisałaś gdzieś i mi umknęło, czy się nie pochwaliłaś jeszcze?
Zyrraffka - ale super wieści! Wyobrażam sobie Twoją radość, ja bardzo chciałam mieć córeczkę, początkowo była mowa, że to będzie chłopiec, gdy jednak w okolicach 26 tc okazało się, że jednak dziewczynka to skakałam ze szczęścia :) W. nie był aż tak zachwycony:-p.

Z tymi dolegliwościami w ciąży to nie ma reguły - ja pierwszy trymestr miałam mdłości całodobowe i w sumie to tylko pracowałam i spałam...

Ola-fasola - Nela się tak dawno nie wybiegała i nie wyczołgała jak podczas zabawy z Klarą i Filipem :)
Dorotka - Jak Twój humorek dziś? Czy Ignaś już zdrowieje? Czekamy na spacerek z Wami!
Olavip - miłych chwil z mężem :)
Koriander - mam podobną teorię co do po ciążowych zmian w mojej główce:-D Nacieszcie się sobą dobrze przed chwilka rozłąki! Na przyszły tydzień zapowiadana jest piękna pogoda - akurat na spacerki!
Andzia_S - o jak Cię tu dawno nie było! Gratuluję drugiej córeczki! To już połowa ciąży za Tobą! Ale słodka dziewczynka z Michasi!
Kajdusia - ale z Ciebie optymistka :) od wolnego do wolnego i hop siup są wakacje:)
Klementinka - wszystkiego najlepszego z okazji 5 rocznicy ślubu! :) I co na dziś wymyśliłaś?
mama kubulki - hop hop i jak tam u Was?

Widzę, że już kilka z Was się zastanawia nad kolejną pociechą:)

U nas dziś kolejna nocka z przerwą w godz 2:00-4:15 nie wiem czemu Nela tak często budzi się na tak długo w nocy... Ja po takiej nocce ledwie funkcjonuje w pracy :no: A Nela wstaje o godz 6 gotowa i chętna do zabawy:szok:. Gosiagro - Neli też się nie da na siłę uśpić, widzę, że dziewczyny mają podobny układ dnia, ja też czasem kładąc Nelę o 20:30 liczę, że pośpi dłużej, a ta nie.. niezależnie od godziny pójścia spać i pobudek w nocy to o 5:30-6:00 jest na nogach...
Jutro mam wolne ale całą niedzielę spędzę na zajęciach... ech...
A dziś popołudniu mamy w planie odwiedzić przedszkole, Nela od roku jest już wpisana na listę na rok 2012/13, musimy teraz konkretnie podjąć decyzję czy ją puścimy od września do przedszkola.. Sama nie wiem, mam argumenty za tak i za nie...
A i mam jeszcze jedno pytanie, czy Wasze dzieci myjąc zęby umieją wypluwać pastę? Nela to pluć umie ale pastą to tylko udaje, że pluje i nie mogę jej nauczyć by rzeczywiście coś wypluwała z buzi a nie tylko udawała...

Ostatnia edycja:
Zyrafka - wagi zazdroszczę... mnie tak wywaliło pzrez ostatnie 2 tygodnie, że boję się zważyć a wizyta dopiero za kolejne 2 tygodnie
Eagle - synus sliczny
Olavip - już niedługo i Ty będziesz ściskać maluszka swojego:tak:
Lencja - a Nela do grupy żłobkowej czy przedszkolnej by poszła?

co do ciązowych dolegliwości - z Misią miałam lekkie nudności poranne i może ze 2 razy zgagę a teraz było mi niedobrze całymi dniami aż do wymiotów do 16 tygodnia, potem chwila spokoju i od tygodnia mam zgagę niesamowitą - pewnie dlatego, że mnie tak wywaliło:szok:

pozdrawiam

eagle - cudny ten twój synuś, zdradź nam w końcu jego imię:tak: bardzo fajnie się czyta o Asiu przejętej braciszkiem:-)

Klementinko - wszystkiego najlepszego z okazji 5 rocznicy ślubu, wielu kolejnych lat w miłości:-)

olavip - już niedługo;-)

Lencja - i jak po spotkaniu w przedszkolu? podjęliście decyzję? u nas nie ma możliwości zapisania dziecka na przód tylko co roku jest rekrutacja; Majusia nie umie jeszcze pluć, muszę się wziąć za naukę; eh te nasze skowronki:-D

Andzia_S - Nela poszłaby do grupy przedszkolnej, dla dwulatków
Gosiagro - no właśnie te nasze skowronki:) nie udało się nam dziś dotrzeć do przedszkola na czas :( W. wrócił później z pracy i niestety, mam nadzieję, że w poniedziałek się nam uda. A pisząc o corocznej rekrutacji masz na myśli przedszkola państwowe czy prywatne? My poślemy Nelę do przedszkola prywatnego. Podliczając koszt w państwowym oraz opłaty za dodatkowe zajęcia różnica nie jest zbyt duża.

czesc dziewczyny
siedze samotnie w domu, maz poszedl gdzies z kolegami, dobrze ze mam Was;)

z tymi nudnosciami w ciąży to chyba nie ma zadnej zasady, ja w ciazy z chłopcem rzygałam dalej niz widzialam, to było straszneeeeeeeeeeeee
a kiedys nawet w srodku miasta na rondzie wymiotowałam, bo mi w samochodzie coś zaśmierdziało,
w dodatku wyglądałam fatalnie, pryszcz na pryszczu, dopiero od niedawna moja cera wyglada normalnie, ciężko było ją doprowadzic do porzadku
ale mimo to chce być jeszcze kiedys w ciązy, potem jak brzuszek rósł było cudnie...........

Lencja o rety, takie wstawanie w nocy musi byc straszne, Kubuś na szczescie spi w nocy, ale tak jak u Was 5:30 zaczyna sie zabawa;(
zyrafka gratuluje córeczki! ale fantastycznie, wiedzialam, ze bedzie dziewczynka;)
eagle masz uroczego synka;)
Andzia słodka Niunia ;)
gosiagro jak sie miewasz w stanie błogosławionym? na nudnosci jeszcze chyba za wczesnie

Wow jakie zmiany:)
\
GosiaGro Gratulacje;)
Ja z Gają nie wymiotowałam i teraz też nie wymiotuję:-)więc chyba nie ma reguły....
Żyrafka gratuluję córeczki...kto wybierał imię??

Eagle nie mogę się napatrzeć na przystojniaka ptfu ptfu na psa urok:)
Olavip a wy jak sie trzymacie??

Lencja a ile Wam wychodzi za prywatne??

Hop, hop jest tu kto???
Lena- ????????????????????????
Lencja- Mój Jasiek pasty nie wypluwa , on ją pochłania :-D wsadzi raz szczotkę do buzi i woła jeszcze. Nie mam pojęcia kiedy zacznie wypluwać? Fajnie masz z przedszkolem. U nas jest jedno miejsce wolne i na upartego mogłabym załatwić je dla Jasia , ale nie mam pojęcia co robić dalej ze swoim życiem. Chyba przechodzę kryzys zbliżającej się 30-tki.
Andzia- współczuje kochana zgagi. Ja z olą miałam dużą ale z Jaśkiem to dopiero była masakra!!! Rośnij zdrowo kochana. A gdzie sa te fotki Michasi? Ja ślepota jakas jestem?
Klementinka- dużo szczęścia :* :* :*

reklama
mama kubulki - można się do nocnych przerw przyzwyczaić, ale i tak jest ciężko.. fajnie mieć chwilkę czasu na bb:) ja go znajduję zawsze kosztem czegoś...
Lena - koszt podawany teraz to ok 450-500
Emalia - Nela też woła o dokładkę pasty:-D A kryzys zbliżającej się trzydziestki - niech Cię nie dopada, ja to chciałabym znowu mieć dopiero trzydziestkę!

Do góry