reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

Witajcie.
To i ja sie męlduje jak byłam wywołana ;-)

U nas po staremu dzieciaki rozrabiają... i ogolnie patrze w kalendarz i kurcze niedowierzam ze za chwile polowa sierpnia i zaraz wrzesien :no: ale to leci...

Pozdrawiam was wszystkie!!!
I brzuszkowym mamom zycze spokojnych ciąż do konca ;-) bo jak sie patrze na te suwaczki to szok, dopiero co bylo 5tc a tu gosiagro juz 27tc :szok: :-D

reklama
emalia super że zaczęłaś wywoływać dziewczyny!! Fajnie, że się odezwały :))

Co do płci to ja tak sobie po cichutku myślałam o drugim chłopaku,wiem że wszyscy mówią że parka by się przydała, ale ja głównie ze względu na Natana, że ma wkoło same kuzynki myślałam o drugim chłopaku. Zobaczymy czy się sprawdzi bo to jeszcze wcześnie na płeć i jak gin mi sie zapytał czy wstępnie mówić płeć to byłam zaskoczona że to już:)

bilurbina wyszła podwyższona- 12,5 więcej niż jak wychodziliśmy ze szpitala:-( już przestałam czytać w internecie bo zaraz się załamię. Jutro dzwonię do położnej i jedziemy do pediatry :-:)-(

Emalia chlopaki rozrabiaki w pokoju razem super sie zaakliatyzowali Eryk od 2 tyg ani razu nie wyladowal w naszym lozku ze swojego lozka wygania Olafa i mowi ze ma isc do gory zreszta bardzo je lubi bo nawet w dzien sciaga do niego swoje zabawki i tam sie bawi a nie jak wczesniej na podlodze. Niestety mowi malo tzn malo zrozumiale ja rozumiem ale on mowi szyfrem :) tylko poczatki slow i z tych pocztakow sklada zdania. rozumie za to wszytsko :)

Olaf juz gotowy do szkoly zostala tylko do kupienia tyta :) rog ze slodyczami wiem ze nie wszedzie jest taka tradycja ale to juz kupuje babcia :)

Zyrafka Erykowi tez sie dlugo utrzymywala bilirubina ale tylko kontrolowalismy czy spada, nie wiem czy pamietasz nam spreawdzali przez kore na czole o klatce piersiowej takim czyms jak termometr do ucha obylo sie bez klucia

Nadinka 2 chlopakow super sprawa polecam u na tak samo moi chlopcy to jedyni mali mezczyzni w rodzinie no i chyba juz ostatni w tym pokoleniu wokol same kuzynki :)

Liza szykujesz sie juz na 1 klase z Hania ?

A jak juz mowa o hani to co u Agast?

Witam mamuśki.
My już wstali o bajki oglądamy :-)
Nadiczka- To fajnie ,że nicnie przytyłaś :) Ja z Jasiem do połowy nic. Janek właśnie nie wiadomo skąd łapie nowe słówka. Natanek taki sam łobuz jak ten mój. Wiecznie mi gdzieś włazi i szkudzi.:-D I na pewno kochana poradzisz sobie z dwójką. W końcu Natan jest coraz starszy ;-)

Zyrafciu- oby było wszystko ok. Moje dzieciaki długo były żółte wiec mam nadzieję ,że u Sylwusi nic nie stwierdzą. Jak przeczytasz książke to daj znać czy warto ja mieć :)
Milka- jak tam chłopaki?

Dawno sie cos Perciunia nie odzywała:-(No i jeszcze Koriander , Aga, Zdec, Hefi, Anecznik, Kajdusia,Kasiek, Mi-mi, Ewelka, Eagle, Olavip, MagdaM,Lencja, MamaKubulki, Lizka, Julia, Iwka, Anik, ...jak kogoś pominęłam to przepraszam

Milusia- jak tam zdrówko chłopców. Wiadomo już coś? No i jak wasze przygotowania?

Miłego dzionka kochane

to i ja jako ta córa marnotrawna się zamelduję przy tablicy com wywołana :-)
u nas a dokładniej u mnie czasu jak na lekarstwo, dobrze że mam mamę na każde zawolanie do pomocy bo inaczej byłoby ciężko tym bardziej że mój dość często ostatnio ciągnie nadgodziny...
a tak to po staremu, dzieciaki mają się dobrze, rozrabiają ile się da a z najmłodszego zrobił się taki cudny pieszczoszek mamusi :-D
byle do września....
postaram się zaglądnąć później i popisać coś więcej

zyrafciu daj znać jak po wizycie. Trzymam kciuki za pomyślne wieści!!!

a Natan dzisiaj obudził się z opuchniętą kostką, a obok niej rozdrapana rana, chyba go nie boli bo normalnie chodzi, nie wiem ale wydaje mi sie że coś go ugryzło. Macie jakieś sposoby na takie opuchnięcia. Ja mam Fenistil żel ale nie widzę poprawy.
Mogę mu podać do picia takie zwykłe wapno Calcium??

ledwo widzę klawisze na oczy ale czekam na męża więc się nie kładę jeszcze.

Byliśmy u lekarza, mamy podawac luminal i zrobić morfologię crp i mocz. Narazie tyle. Mała przybiera dobrze, powiedziałam o ulewaniu ( jak dla mnie to nawet wymiotowanie) ale tak jak się spodziewałam odpowiedział, ze to normalne :baffled:
Od jutra ograniczę do 0 nabiał jeszcze bo dzisiaj zjadłam naleśniki z twarogiem i troszkę lodów i była masakra, więc zobaczymy co będzie.
Jeden plus ograniczana jedzenia to to, ze dzisiaj bez roblemów weszłąm w dżinsy.

jeszcze chciałam się pożalić, że teść wrócił dzisiaj jak zwykle dał nam znać 2 godziny przed powrotem - chore!!!!!!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
Witam was dziewczyny:)

Dziekuje za wywolanie:)

U nas jakos ten czas leci, codziennie was podczytuje ale jakos niemam o czym pisac;p

Wczoraj bawilismy sie u brata na weselu:)plakalam w kosciele...;p Amelka ladnie sie bawila do 22:) potem do domku pojechalismy.

Zyrraffko no mam nadzieje ze Sylwuni szybko przejdzie! zdrowka! a tesciem sie nie przejmuj przeciez lada chwila idziesz na swoje;p:):)::)

reklama
a ja powoli dochodzę do siebie po zapaleniu piersi. Normalnie KOSZMAR!
Dwa dni miałam 40 stopni, potem ok 38, teraz około 37, jestem cały czas na antybiotyku. Najgorszemu wrogowi nie życzę takich przeżyć!

Dziewczynki zdrowe, byłam z Mają na szczepieniu, teraz będziemy robić pneumokoki, bo ze względu na wcześniactwo Mai należą nam się za darmo - funduje Sanepid.

Pogoda dzisiaj straszna, cały czas wieje i pada

Do góry