reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

cześć babeczki:)
Ja mam dziś ambitny plan- ulepić ze sto pierogów z kapustą i grzybami:) W tym roku postanowiłam zrobić wcześniej i zamrozić:)

kpi23, magdalena79- ja też zaczęłam brac ten Feminatal z kwasami...Ale drogi pieruńsko:)
mama mikolaja- nie martw się, zobaczysz, ze wszystko będzie dobrze. Mi ostatnio skoczył na brzuch mój 35 kg piesior. Też się denerwowałam. Lekarz powiedział, że nie takie rzeczy się działy, a Maleństwa miały się dobrze. A co do deprechy, to spróbuj może poprawić sobie jakoś nastrój- zrób coś co lubisz robić, spraw sobie jakąś przyjemność, zjedz coś dobrego:):):) Czasem każdą z nas dopada taka chandra. Uszy do góry:)

Ach...tak chciałabym poczuć już jakieś oznaki życia z wnętrza brzuszk:):):) Może w Święta? W sumie mam jeszcze czas... To moja 2 ciąża, ale 1 zakończyła się poronieniem, więc pewnie powinnam się spodziewać ruchów po 16, nawet 18 tygodniu nie?

Miłego dzionka kochane

reklama
Cześć dziewczyny,
hej dziewczynki ja dzisiaj miałam dzien pełen wrażeń;)Rano dostałam mandat 19 pkt i 700zł:( ehh na nic sie zdały tłumaczenia:(a teraz zajadam zupke ogórkową i idę trzepać dywan aby rozladować emocje:):tak:

No to zaszalałaś:-) Widać że jeździsz na tablicach DTR, mój mąż też je ma i też "łapie" dziwnym trafem mnóstwo mandatów.:-) A wrocławianie się śmieją że jak wjeżdża taki z tablicą DTR do miasta to lepiej uciekać mu z drogi:-) W wypadku mojego męża to się sprawdza;-)

drogi, drogi ...
pewnie u Was też są prywatne przychodnie sieciowe jak LUX MED, LIM, MEDICOVER czy CENTRUM MEDYCZNE DAMIANA - dwa ostatnie mają w Warszawie swoje szpitale no i dlatego też porodówki ... , bez obrazy ale to jednak stolica gdzie jest najwięcej bogatych ludzi i można zarobić ...

W sumie może i racja że u was się najwięcej zarabia. Ale poza Warszawą jest sporo miast czy wiosek w których mieszkają ludzie których również stać na prywatną porodówkę, a niestety nie mają wyboru, bo jej nie ma:-(
Np taki Wrocław to kur*** chyba duże miasto, skandalem jest żeby nie było tu nic prywatnego:-:)-( Ja po ostatnich przeżyciach w Wojewódzkim Szpitalu na Kamieńskiego, już sama nie wiem gdzie ja chciałabym rodzić:-(

Witam wszystkie mamusie:-) dzisiaj wyjątkowo bo urlopowo jestem o tej porze w domu:-) Rano odstawiłam córke do przdszkola - mają dzisiaj wigilię i jasełka w których wystepuje:-) i pojechałam na ostatnie świąteczno - spożywcze zakupy. I chyba już mam wszystko:-) nareszcie. Ale dzisiaj fajnie się chodziło po Tesco bo sama to szybciej i nie bylo wogóle ludzi. Ale co się dziwić to była 8 rano:-) I chyba na dzisiaj wystarczająco się napracowałam:-) teraz moge kożystać z urlopowego dnia i się trochę poobijać:tak:

mama mikołaja - wszystko napewno jest ok. ja w zeszłym tygodniu poczułam pierwsze ruchy i to by było na tyle bo od tamtej pory cisza:-)dzidziuś chyba leniu****e. We wtorek wizyta i mam nadzieję zobaczyć co tam u niego słychać.:-)

Hej dziewczyny.
No własnie jakie witaminki polecacie bo ja musze zakupić i niewiem jakie, w ostetniej ciazy jak bylam brałam Falvit? a to takie duze prochy i mialam odruch wymiotnny po nich :( :zawstydzona/y:
Czujecie juz mocne kopniaki od dzidzi? ja jeszcze nie :no: juz sie doczekac nie moge jak poczuje takie konkretne kopniczki delikatne :-)

Tu można sporo leków zamówić duzo taniej a odebrać w aptece....apteki sa w różnych miastach w Polsce i jest ich sporo...czasami można oszczędzić ponad 10 zł na opakowaniu.
Feminatal Metafolin 400 + DHA, tabletki 30 szt + kapsułki 30 szt - Apteka internetowa dbam o zdrowie

dbam o zdrowie - portal o zdrowiu i apteka online - www.doz.pl

dzięki za informacje- zobaczę co i jak i gdzie te apteki - żebym na bezynę więcej nie wydała ;)

cześć babeczki:)
Ja mam dziś ambitny plan- ulepić ze sto pierogów z kapustą i grzybami:) W tym roku postanowiłam zrobić wcześniej i zamrozić:)

kpi23, magdalena79- ja też zaczęłam brac ten Feminatal z kwasami...Ale drogi pieruńsko:)
mnie lepienie czeka w weekend ;) lubię bo to już taka świąteczna atmosfera będzie ;)

zobacz na link powyżej, który przesłała athena ... moze znajdziesz aptekę koło siebie???

Cześć dziewczyny,

W sumie może i racja że u was się najwięcej zarabia. Ale poza Warszawą jest sporo miast czy wiosek w których mieszkają ludzie których również stać na prywatną porodówkę, a niestety nie mają wyboru, bo jej nie ma:-(
Np taki Wrocław to kur*** chyba duże miasto, skandalem jest żeby nie było tu nic prywatnego:-:)-( Ja po ostatnich przeżyciach w Wojewódzkim Szpitalu na Kamieńskiego, już sama nie wiem gdzie ja chciałabym rodzić:-(

wiem, że są też bogate osoby z mniejszych miejscowości ale pewnie nie opłaca się dla tych kilku czy kilkunastu oddziału budować, niemniej jednak dziwi mnie Wrocław - tam powinna być chociaż jedna ....

jak wszystko ma dobre i złe strony, to i mieszkanie w Warszawie ...

Narazie nie biorę żadnych witamin, ostatnio jak byłam 30 listopada to mój lekarz kazał mi brać nadal kwas foliowy i tyle, myslę ze od wtroku to się zmieni. mam już tabletki Prenatal bo dostałam od koleżanki której zostało po ciąży całe opakowanie:-) Wpierwszej ciąży też to brałam. Poza tym jem duzo owoców iteraz wzięło mnie na picie soków warzywnych - o taka ciążowa zachciewajka:-)

Cześć dziewczyny :)
Ja biorę Feminital Matefolin 400 +DHA od 2 dni- tak mi polecił mój lekarz.
Siedzę w pracy i ledwo co żyję :(. Mdli mnie mino tego że dopiero jadłam i oczywiście nie wyspałam się :(. W piątek idę do lekarza i chyba poproszę o zwolnienie na miesiąc bo coś mi sie wydaje że muszę odpocząć. Chyba nie ma co się na siłę przemęczać....

reklama
A ja niewiem co się dzieje od trzech dni ani mdłości ani złego samopoczucia wczoraj posprzątałam cały dom co ostatnimi czasy musiałam rozkładać na pare dni i wogóle mam tyle energi mam nadzieje że to już przeszły dolegliwości pierwszego trymestru i teraz będzie już lepiej:tak:oby

Do góry