reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

reklama
no ja dziewczyny chodze do prywatnego lekarza ale pojde 3 razy sie pokazac u pani doktor z NFZ, żeby zalozyla kartę bo tak chociaz dostane becikowe;-) sie zwróci koszt wizyt u prywatnego;-) co do kiszonej kapusty to wlasnie kupilam sobie pol kilo i jem;-)

no ja dziewczyny chodze do prywatnego lekarza ale pojde 3 razy sie pokazac u pani doktor z NFZ, żeby zalozyla kartę bo tak chociaz dostane becikowe;-) sie zwróci koszt wizyt u prywatnego;-) co do kiszonej kapusty to wlasnie kupilam sobie pol kilo i jem;-)

a to jest wymóg, że trzeba chodzić na NFZ żeby dostać becikowe?? I tak nie wiadomo jak to z nim będzie od nowego roku, podobno mają ograniczyć w zależności od dochodu.

Dziewczyny... a taka jedna kawke z mleczkiem to moge wypic...?? Odkad sie dowiedzialam o ciazy nie wypilam zadnej, a wczesniej pilam codziennie, czasem nawet dwie albo trzy... Tak mi sie chce,ze az skreca gdzies w srodku... Pijecie kawe?

Dzieki gosiagro! :D a własnie, jestemw 6 tyg, nie wiem czemu ten suwak pokazuje 4 tc , widziałam moje dziecie ma 18 mm.
Jeszcze cos dziewczyny badajcei sie , mocie swoim mamom siostrom neich chodza na badania kontrolne do gina , robia cytologie, bedac teraz w szpitalu naogladałam sie tyle mlodych dziewczyn kobiet ktore maja problemy i lecza sie ginekol. naprawde, ja sobie obiecałam ze bede robić badania, bo nie chce kiedys przechpodzic tego co te kobiety!

nowe rozporzadzenie wchodzi od 1 listopada: dochód nie ważny, każda kobieta która urodzi dostanie 1000 zł z urzedu,ale musi zlozyc zaswiadczenie ekarskie ze przed 10 tyg zglosila sie do lekarza NFZ i byla przynajmiej na jednej wizycie w trymestrze do porodu- takie zaswiadczenie na specjalnym druku wydaje lekarz, niestety tylko z NFZ, od prywatnego nie zaakceptuja.

Cześć, dziewczyny :-)
Parę dni mnie nie było, ale cieszę się, że mam do roboty co innego niż tylko siedzenie przed kompem - dzięki temu ten I trymestr jakoś tak łagodniej mi mija i się tak bardzo nie stresuję;-)
U mnie wizyta u gina jednak jutro, a nie w czwartek! Okazało się, że umawiając się na nią zaraz po zrobieniu testu ciążowego, źle zapisałam datę;-) I coś mi nie pasowało, więc zadzwoniłam do rejestracji - i faktycznie już jutro będę widzień maleństwo na USG :-) Nie omieszkam się pochwalić i ew. zaktualizować daty porodu.
U mnie ostatnio wesoło - zepsuło nam się auto i ostatnie dni z mężem spędzamy na grzebaniu pod maską (hihi, ja raczej narzędzia podaję :-D), pchaniu, zapalaniu silnika, ładowaniu akumulatora... Dziś udało nam się je dotransportować do mechanika i właśnie czekam na sygnał, że mam już je odebrać.
Jutrzejszej wizyty wręcz się nie mogę doczekać... Potem - mam nadzieję - radosne mówienie rodzinie i przyjaciołom o naszej nowinie :-)
Jako że dawno mnie nie było, witam nowe mamusie :-) Życzę wszystkim lekkich ciąż, zwłaszcza tych pierwszych ciężkich 3 miesięcy :-D

reklama
agast poczytalam teraz na stronie ministerstwa i w tych artykułach nie ma faktycznie nic o lekarzu, tzn nie jest napisane taki czy taki i na wzorze zaswiadczenia tez nie ma, wiec chyba może byc to rownież przywatny. okaze sie jak pzyjdzie pora, ja tam wszystkiego sie spodziewam po urzedasach;-)

Do góry