reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2010

pytam o to tylozgięcie, bo niestety kobiety które je mają w ciąży cierpią na bóle krzyżowe- ja niestety od 17 tyg zaczęłam je odczuwać i aż mam stracha co bedzie dalej, jak macica zacznie bardzej naperac na kregosłup- nie mówiąc już o porodzie :szok:

reklama
pytam o to tylozgięcie, bo niestety kobiety które je mają w ciąży cierpią na bóle krzyżowe- ja niestety od 17 tyg zaczęłam je odczuwać i aż mam stracha co bedzie dalej, jak macica zacznie bardzej naperac na kregosłup- nie mówiąc już o porodzie :szok:

ja tez mam i niestety w moim przypadku to co piszesz się sprawdziło:-( bóle krzyżowe podczas porodu - nic miłego - ale do przeżycia - jak widać:-)

tak myślałam,że o to chodzi, nie chciałam Cię straszyć,mnie już też dokucza kręgosłup, ale i tak wiem,ze najgorsze jeszcze przede mną, a po pierwszej ciąży jestem o tym niestety przekonana :-(

Cześć dziewczynki!
Melduję się wyspana, ale kaszląca :-(
misialula- witaj wśród nas:-)
Ewitka- ale mądra babeczka z Ciebie, pięknie to wszystko ubrałaś w słowa!
ewa2323- dużo zdrówka dla Twojego synka, u nas zapalenia ucha nie było, ale był też niedosłuch... Bardzo długo męczyliśmy się z podjęciem decyzji- wycinać, czy nie, ale teraz jestem zadowolona- mały nie choruje, a bardzo odżył- nawet pani w przedszkolu powiedziała, że po zabiegu to zupełnie inny chłopiec... Dzisiaj ma badanie słuchu, sprawdzimy, czy wszystko jest ok... Nie rezygnuj z pisania z nami, użyłaś niefortunnie jednego slowa, na przyszłość będziesz bardziej uważała i tyle ;-)
Kasiulka- tak, w poniedziałek miałam ściągnięte. A powiedz mi jeszcze, czy próbowałaś ściągnąć kasę z ubezpieczenia po tym rozcięciu? Bo ja mam taki zamiar, jestem ciekawa ile można uzyskać? :-p:sorry2:
sealet- no na razie nie do końca jest sprawny, ale to się da przeżyć, przeszkadza mi ten "prąd"... Uważaj na siebie w pracy, jak Cię będzie bolał brzuch to może się zwolnij, co?
czarna wiedźma- ale posta walnęłaś :szok: Powodzenia w pisaniu magisterki, podziwiam, podziwiam...Koszmarów na szczęście nie mam, na początku ciąży miałam jakieś dziwne i pokręcone sny, ale już minęły... Co do smarowania to polecam krem na rozstępy Gerbera i olejek dla ciężarnych z Rossmana!- wszystko tanie i ładnie pachnące :-)
Koriander- kurs tkania? :baffled: Fajnie, ale to chyba nie tak bardzo intelektualne zajęcie, co? Piotruś zdrowy, tylko trochę kaszle, zobaczymy jeszcze jak to badanie słuchu dzisiaj...
Żyrafka- ja nie hartowałam sobie piersi i nie miałam problemu z karmieniem,owszem ból brodawek na początku jest i pewnie będzie- nie wierzę w jakieś specjalne sztuczki ...
anecznik- wszystkie nasze maluchy preferują teraz nocny tryb życia, bo my jesteśmy takie bezczelne, że w tym czasie ich nie bujamy :-D
Anik- jednak będziemy nocować w tym hotelu Gryf, czyli nasze poprzednie ustalenia mogą być aktualne, ale fajnie :-) A myślałam, że się będę tam straaasznie nudzić... Co do polisy to wkrótce skorzystasz z opcji- urodzenie dziecka :-D
askut- miłej kolędy!
Zdec- to zależy od polisy, ale chyba większość ma taką opcję, mi wypłacili nawet po porodzie, bo miałam cesarkę i byłam w szpitalu 4 dni

Uciekam., na razie

A własnie a'propos rozstepów to smarujecie się czymś? Chodzi mi oczywiście nie tylko o piersi ale tez i o brzuch. Moje szwagierka używa jakichś super kremów za 100zł i mówi że niby działa. Ja używam masła kokosowego i kakaowego z Ziai za 10zł po każdej kąpieli i jak dotąd tez żadnych rozstępów nie mam nigdzie. A może jest jakiś faktycznie super środek działający w kazdych warunkach?? :confused:

Ja od koleżanek które rodziły słyszalam, że nie ma nic lepszego niż smarowanie się zwykłą dzieciecą oliwką, ale ja jak wyjdę z wanny to zawsze o tym zapominam :-D

Nie cobra nic z tych rzeczy. On po prostu uwielbia swój samochód i w niego inwestuje.:zawstydzona/y:
Dziewczyny mam takie pytanie z innej beczki:
W polisie ubezpieczeniowej mam coś takiego jak: Dzienne świadczenie szpitalne? Czy któraś z was kiedykolwiek z tego korzystała?
Jak dzwoniłam do Warty to kobieta mi powiedziała że warto to składać, bo może anuż rozpatrzą prośbę o wypłatę tego świadczenia pozytywnie.

Nie wiem jak tam u Ciebie w Warcie, ale w PZU mam za każdy dzień spędzony w szpitalu jakiś tam grosz (nawet nie wiem jaki) :zawstydzona/y:

Cześć dziewczynki!
Melduję się wyspana, ale kaszląca :-(

Anik- jednak będziemy nocować w tym hotelu Gryf, czyli nasze poprzednie ustalenia mogą być aktualne, ale fajnie :-) A myślałam, że się będę tam straaasznie nudzić... Co do polisy to wkrótce skorzystasz z opcji- urodzenie dziecka :-D

Uciekam., na razie

ale super:-) jezeli to faktycznie Gryf to najlepiej umówmy sie ok 18 przy Trzech Krzyzach ty będziesz miał rzut beretem:-) a mnie mąż poprostu po basenie podwiezie:-)

kuruj sie kochana bo jak dalej bedziesz kaszląca to jak wypijemy jutro to zimne piwko;-):cool2:

czarna wiedzmo ja sie smaruje maselkiem kakaowym Ziaji, oraz mam jakis naturalny krem z oliwa z oliwek, obydwa uwielbiam i nie zamierzam kupowac jakichs cudakow za wygorowane pieniadze bo po pierwsze za czesto zapominam sie smarowac :-):-p a po drugie w nie nie wierze, kwestia dobrego marketingu ;-) Zdam wam relacje na koniec ciazy ile mam rozstepow :-D

misiaula wiec ty tez z daleka piszesz :-D Witaj na forum, powiedz jestes zadowolona z prowadzenia ciazy w szkocji? Wiele sie juz skarzylo, ja czasami sie powkurzam na cos ale ogolnie nie jest chyba zle..

Kajdusia a syropek z cebuli pijesz? :-D Co do tkania, to im mniej inteligentne zajecie tym ostatnio lepiej mi wychodzi :-D A na ASP zawsze to tkanie troche bardziej kreatywne, rowniez projektowanie nadrukow na tkaninach i sitodruk do tego, wiec nie powinno byc nudno ;-)

Wczoraj zasiadlam z mezem do "powaznej" rozmowy na temat wyboru imienia dla corci... oj ciezko nam bedzie, ja nigdy nie mialam typow ani ulubionych imion dla dzieci..uffff

Jechałam przed chwilą windą, a tam były w wózeczkach takie dwa śliczne, malutkie bobaski:-):-):-)
Aż mi się cieplutko na sercu zrobiło, że jeszcze kilka tygodni i mój bąbelek też tak będzie wyglądał:tak::tak:

reklama
Do góry