reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2010

reklama
witajcie popołudniowo
ja w sumie to poleniuchowałam dzis popołudniu a co też mi się należy, zero sprzątania, gotowania etc. ale i tak jakaś wykończona jestem nie byłyśmy dzis na spacerze bo pogoda paskudna i chyba dziecko mnie wykończyło

dziewczyny wpadłam tylko na chwilę do mieszkania przyjaciółki po wyniki z różnych jej badań i skorzystałam z ich komputera,żeby do Was zajrzeć, Ewelina leży od 11:30 pod Oxy, ale nic się nie dzieje oprócz nieregularnych skurczy, zero rozwarcia a mały fika w najlepsze w brzuchu i nic sobie nie robi z całej sytuacji :) jak w ciągu godziny nic się nie rozegra to jutro kolejna próba. Położna to się śmieje,że mały to czeka chyba na wiosnę, bo jeszcze za zimno,żeby wychodzić z ciepłego brzuszka. Ta położna to super kobieta, mam nadzieję,ze ja też na nią trafie, wszystko tłumaczy po co i dlaczego, nawet ja korzystam i sobie posłuchałam tętna malutkiej a wogóle to my fajnie wyglądamy na tym oddziale, bo tam same rodzące z mężami lub chłopakami a tu przy ciężarnej mąż i druga ciężarna.
Odezwę się do Was wieczorem.
a co się będzie maluszek pchał na świat jak takie zimno jeszcze:-), ale koleżanka to juz pewnie ma dość i chciałaby jak najszybciej mieć to za sobą, czego zyczę oczywiście

Cześć Dziewczyny.

Muszę się z wami podzielić pewnymi wyrzutami sumienia. Otóż dziś rano oglądałm program w TV na temat tego, że kobitki w ciąży wykorzystują swoją sytuację do tego by nie pracować i w ten sposób pokazują, że nie zależy i na pracy itd.

Ja jestem od 1,5 miesiąca na zwolnieniu lekarskim. Poszłam na L4 bo po pierwsze nie mogłam wysiedzieć w pracy 8 h przd monitorem, myślećna takich wysokich obrotach jak przed ciążą nie mówiąc o powrotach do domu (dojazd do WAWy kolejką około 30 minut - zatłoczoną ).
Na domiar złego w osttenim tyg przed pójsciem na l4 zaliczyłąm glebę przed na śliskim chodniku.
Po tym zdarzeniu postanowiłąm, że zostanę w domu, bo dziecko jest najważniejsze, a mi non stop słabo.
I nie miałam wyrzutów sumienia ze leze sobie wdomku az do dziś....

Kurcze, co ta telewiza robi z moją głową....

no wrzuciałm to z siebie, już mi lepiej,

ja się takimi sprawami już nie przejmuję, w pierwszej ciąży też byłam na L4, mój bezpośredni kierownik od razu dowiedział się o ciąży i do póki pracowałam bardzo szedł mi na rekę nawet mi było głupio czasami z tego powodu ale później to sam mnie namawiał zeby iść na zwolnienie bo niestety Ci co są nad nim i tak tego nie docenia a dzidzia najważniejsza tak też zrobiłam tym bardziej że kilka koleżanek niestety straciło swoje dzieciątka, po porodzie macierzyński, urlop zaległy i wychowawczy bo kończyła mi się umowa i nie było sensu wracać do pracy tym bardziej ze po kilku latach poświęcania i pracoholizmu z mojej strony nie miałam co liczyć na przedłuzenie umowy, ot co pracodawcy też sa różni - jedni docenią to że się pracuje i po macierzyńskim jest gdzie wracać a inni wręcz inaczej dopóki jest się oddanym i poświęcającym się pracownikiem jest ok a jak nie to już nie widzą potrzeby trzymania takiej osoby

hej kobietki,
ja już po wizycie....no i średnio....;-(
szyjka miękka...na szczęście zamknięta ale i tak się uryczałam jak głupia....teraz luteina dopochwowo 2x 1 tab, no-spa 3x1 tab, magnez i leżenie....zero niczego....
w środę mam mieć usg z oceną szyjki i wtedy zobaczymy co dalej....
dziewczyny....czym grozi ta miękka szyjka....dlaczego tak się dzieje? Co ja mam teraz robić??? wiem, że nie powinnam panikować ale i tak się boje...miała też popbany jakiś wymaz...chyba na jakieś bakterie? ( pisałam wam, że mam większe upławy..) smutno mi kobietki....
nie pomogę w sprawie szyjki ale może nie będzie tak źle najważniejsze że lekarz zauważył i działa w tym kierunku, tableteczki powinny pomóc i dużo leżenia, odpoczywaj kochana

kpi-zdrowiej szybciutko bo to nic miłego!
anecznik-o ja też mam ochote na zimne piwko;-)ostatnio zakupiłam sobie bezalkoholowe całkiem dobre chyba pierwszy raz je piłam bo zawsze twierdziłam że szkoda kasy na bezalkoholowe lepiej sobie walnąć normalne:-p
Ale cisza chyba się wekend zaczyna i produkcja postów ustaje.

Hej dziewczynki :)

Nareszcie weekend :D idę trochę powylegiwać się, podczytałam tylko trochę ale nadrobie jutro :D

Dziewczynki może wy mi doradzicie...jaka piosenkę wybrać na pierwszy taniec???

My mieliśmy Metalice - Nothing else matters :) ale to dla nas szczególna piosenka... Mamy też taki grawer na obrączkach :)

Dziewczyny czy Wy tez codziennie macie skurcze????? ja od jakiegos czasu mam tak dziennie 3 skurcze, moze ze nie bolesne ale strasznie nieprzyjemne są!!!!!

znów naprodukowałyście tych postów od rana, tylko przejrzałam z grubsza bo dziś zabiegany dzień.
No ale wkońcu wybrałam się do fryzjera i... z blondynki zrobiłam się ciemnowłosa :szok:
jak narazie to nie potrafię się przyzwyczaić ale mówią że jest mi dobrze w tym kolorze (brąz) mąż by mnie nie poznał :-) ale trzeba było zmienić kolor bo od rozjaśniania włoski się strasznie poniszczyły a po porodzie nie chciałam ich obciążać.

Niedawno wróciłam od siostry i jej 2 tygodniowej córeczki. Jest słodziutka. Już nie mogę się doczekać kiedy ja będę tuliła swoje maleństwo.

Zmykam bo zaraz znajomi wpadają :-)

Miłego wieczorku i spokojnej, wyspanej nocki :-D

reklama
paula-ja tak od 22tyg mam codziennie od 3 do ok10 dziennie okropnie tego nie lubie bo nie są zbyt miłe cały brzuch się napina i chce się siku i tak ciągnie trwa krótko koło30 sekund.

Do góry