reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2010

Cytrusik - super ten pomysł z pozytywką - więc go kradnę i po świętach lecę po zakup przytulanki;-)
Eagle - no i po grillu - zjadłam kiełbaski, bo taki był na razie skromny bez innych mięs i wynalazków - M mi się za to upił i poszedł już spać:szok:
a co do świąt jeszcze nie wiem, co zrobię - coś pomyślę w tygodniu - w niedzielę będziemy u moich rodziców a w poniedziałek siostra M przyjeżdża do nas, to coś zrobię - na pewno żurek będzie, a sałatki - pomyslę
Magda M - niezły tekst synka:-)
Kajdusia - zdrówka życzę - coś Cię bardzo łąpie - a Ty jeszcze chodzisz do pracy z tego co pamiętam - od 1 idziesz na L4, tak? Może w szkole coś łapiesz od dzieciakó - teraz taki okres chorobowy
Milka - ta koleżanka to musiała miec jakąś utajoną cukrzycę wcześniej skoro insulinozależna Jej wyszła zaraz po ciąży. A Ty pisałaś, że jesteś w grupie ryzyka, bo w rodzinie była cukrzyca - a I czy II typu? U mnie tata ma insulinozależną i mój M (chociaż M sie nie liczy do ryzyka;-)) a ja mam chorobę autoimmunologiczną tarczycy i dlatego któraś z innych chorób immunologicznych mi zagraża - między innymi cukrzyca - tylko raczej II typu.
Paulka82 - współczuję choroby i zdrówka życzę. Dobrze, że z Małą wszystko w porzadku:tak:

dobrej nocy

reklama
Witam!
U mnie słoneczko świeci już od rana więc odrazu nastrój lepszy niewiem jak z tym czasem dziś ale chyba się przestawia więc zamiast 8 jest już 9 hm!

Dzień dobry!
Ewelinka - podeślij tego słoneczka, bo u mnie chmury i deszcz;-)

jedziemy do moich rodziców na obiad więc poczytam wieczorkiem co pisałyście - melduję, że cukry po grillu i wczoraj wieczorem i dziś na czczo ok, więc mam zamiar do porodu jeszcze kilka razy skorzystać z przyjemności:tak:

miłego dnia

witam się z rana a tu cisza nadal panuje:-)

Witam!
U mnie słoneczko świeci już od rana więc odrazu nastrój lepszy niewiem jak z tym czasem dziś ale chyba się przestawia więc zamiast 8 jest już 9 hm!
to ja też poprosze choć odrobinę tego słoneczka, może nie pada ale też jakieś chmury paskudne od rana:-)

Dzień dobry!
Ewelinka - podeślij tego słoneczka, bo u mnie chmury i deszcz;-)

jedziemy do moich rodziców na obiad więc poczytam wieczorkiem co pisałyście - melduję, że cukry po grillu i wczoraj wieczorem i dziś na czczo ok, więc mam zamiar do porodu jeszcze kilka razy skorzystać z przyjemności:tak:

miłego dnia
super że taki grill udany, troszke zazdroszczę i już nie mogę się doczekać aż kiedyś my się wybierzemy

mnie jakieś lenistwo dopadło od rana więc pora najwyższa sie troszkę ogarnąc i coś zrobić

miłego dnia brzuchatki

dużo zdrówka wszystkim chorującym bo cos znowu dużo się pojawiło

Witam,
u mnie dzisiaj też słoneczko od rana, dziś niedziela więc jak co tydzień obiad u rodziców, mniam pyszny rosołek mamusi
od rana coś nie mam apetytu, znacie to? - lodówka pełna a ja na nic nie mam ochoty, zjadłam tylko jogurt a teraz to już chyba zaczekam na obiad u mamy.
Wczoraj wieczorem się troszkę wypogodziło choć było zimno ale grilla zrobiliśmy :-) mąż na ogrodzie pilnował a ja w ciepłym domku ale opłacało się pyszne skrzydełka były i chlebek z masełkiem czosnkowym.

kajdusia i paulka82 życzę szybkiego powrotu do zdrowia!!!

Dziewczynki życzę miłej i udanej niedzieli :-D

Witam slonecznie, i zaraz uciekam my chyba zaczniemy sypiac w tym ogrodzie nie mozna z niego wylezc :-p:-p
Kajdusiu no co za chorobskoooo znowu nakichaj na nie niech ucieka i juz do was nie wraca w tym roku :szok: Zdrowka duzo jak najwiecej!!
Ewus ale laska z ciebie :tak: Bardzo fajnie wygladasz, i bardzo dojrzale :blink: A co do dziewczyn ktore sie do czerwcowek dolaczaja i potem slad po nich ginie nie przejmuj sie, zawsze tak jest, wazne ze nasza grupka jakos sie trzyma :-D:-D

nadika mi tez jakos apetyt zanika ostatnio, az sie dziwie :sorry2:
Andzia_S zazdroszcze grilla, my sobie dopiero musimy jakiegos sprawic a ze jeszcze sezon na dobre sie nie zaczal trudno je upolowac :-D A taka podpieczona kielbaske to bym sobie dzis zjadla mmm

paulka tobie tez duzo zdrowka zycze, zdrowiej szybciutko!!

A ja uciekam dzis w planach sadzenie szpinaku, rukoli i rzodkiewek :-)

Milej niedzieli kochane! :-D

Witajcie kobietki.
Noc mieliśmy ciężką,bo Bogusi coś zaszkodziło i wymiotowała.Co zdążyliśmy przysnąć,to budziła nas-będę wymiotować-myślałam,że to sie nie skończy:-(.Na szczęście nad ranem przysnęliśmy.Na śniadanko siemię,miętka i sucha angielka i już jest lepiej.
Wczoraj pogoda fatalna,ale dziś lepiej tyle że wietrznie.
Widzę,że przygotowania do świąt pełną parą,bo normalnie miała bym do nadrobienia multum,a tu tylko kilka stron.
katarzynajanicka-ja jestem na zwolnieniu od połowy grudnia i cieszę się,że nie muszę się męczyć w pracy.Uważam,że jeśli ktoś ma taką możliwość,to może ją wykorzystać,oczywiście uzależniam to również od specyfiki pracy i samopoczucia.
agi29,Perfekta-witajcie,mam nadzieję,że na powitaniu się nie skończy z waszej strony i będziecie się udzielać na forum
paulka82-gratulacje dla przyjaciółki:-),dzieciątko niczego sobie:-)
cobra18-ja też mam problem z kupnem ubrań,nie dość,że noszę rozm.48,to jeszcze jestem wysoka i wszystko na mnie za krótkie
Anik79-najważniejsze,że już wiesz od czego te upławy i można podjąć leczenie
Gryzka-dzięki za stronkę
Jagoda-witaj,ja też nic jeszcze nie mam dla dziecka,ale po przemyśleniu doszłam do wniosku,że przy dostępności wszystkiego,nie powinnam mieć problemu z szybkimi zakupami.Zresztą teraz przy remoncie nie będę kupować,bo nawet nie mam za bardzo gdzie tego trzymać,żeby się nie zakurzyło
nadika-mnie też wieczorem twardnieje brzuch-okropność,a najgorzej,jak wchodzę po schodach do mieszkania(na 4piętro)i wtedy mnie złapie,to jakbym kamień w brzuchu niosła
gosiagro-dobrze,że twój mąż już wrócił z chemi,czy to już ostatnia?
liliti-dobrze,że nadal Sonia jest z tobą,oby jak najdłużej
mama mikołaja-współczuję takiej opieki w ciąży,doszłam do wniosku,że jednak nie mamy na co narzekać
anecznik-nigdzie u nas nie widziałam takich tablic,dla mnie beznadzieja
eagle-my w tym roku jedziemy do szwagierki na święta,ale i tak upiekę pyszny pasztet z grzybami i babkę szpinakową,mniammm
kajdusia-zdrówka życzę

A na koniec pochwalę się,że kupiliśmy wczoraj autko i sama już nim wracałam,i po południu już byliśmy na wycieczce-jestem taka szczęśliwa:-):-):-)
Życzę wszystkim udanej,spokojnej i wiosennej niedzieli:-)

madziaja - ja wysoka nie jestem :) mam tylko 173cm.
nic mi sie nie chce dzisiaj,pojde spac,bo w nocy nie moglam ani na chwilke zasnac.dobranoc:) milego dnia

gosiagro-dobrze,że twój mąż już wrócił z chemi,czy to już ostatnia?

A na koniec pochwalę się,że kupiliśmy wczoraj autko i sama już nim wracałam,i po południu już byliśmy na wycieczce-jestem taka szczęśliwa:-):-):-)
Życzę wszystkim udanej,spokojnej i wiosennej niedzieli:-)

teoretycznie tak, jeszcze teraz w ten poniedziełek i we wtorek po świetach jedzie na 2 godz do szpitala na jedną kroplówke, a potem zrobią wyniki i się okaze, mam nadzieje, ze to juz koniec, bo juz jesteśmy tym wszystkim zmęczeni, mąz teraz nie moze pracowac, klienci dzwonią musi odmawiać, pewnie wezma sobie kogo innego:-( slabo się czuje i w ogole.. ale nie bede smęcić:-(

gratuluje zakupu auta:tak:

reklama
Witam niedzielnie,

w Poznaniu pogoda znośna, spacerek zaliczony.

Kajdusia bliźniaczko te choróbska to już chyba taka uroda mam przedszkolaków bo ja też ledwo się z jednego wyleczyłam wczoraj znowu mnie gardło bolało - oszaleć można. Dobrze że rodzimy latem jak dzieciaki nie chorują jest szansa że te pierwsze miesiące z maluchami uda się przetrzymac bez infekcji. A jak oceniasz po wycięciu migdałów lepiej u Piotrusia? U nas w tym roku dobrze Mati dostał dopiero w zeszłym tygodniu pierwszy antybiotyk po roku ale nie zmienia to faktu że smarczy regularnie.

A tak poza tym po badaniu glukozy wynik jest ok. Gosia ma kilogram i nadal jest Małgosią a nie Tomkiem :)

Pozdrawiam
Basia

Do góry