reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2010

Czesc dziewczyny

troche sie nie odzywałam ale jakos nie mialam sily chodze ostatnio jakas zmeczona strasznie:-:)-(
dzisiaj tez jestem nie do życia:no::no: :no:moze to przez zmiane czasu dzisiaj tak kiepsko sie czuje bo juz po kościółku dwa razy probowaałam sie kimnac ale w tym domu u nas to nie mozna bo wiecznie ktos tupie drze pape smieje sie :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: i jestem gorzej zmeczona jak bylam chyba przez to niewyspanie:szok::szok::szok:

malutka sie wierci jutro wizyta juz sie nie moge doczekac :tak::tak::tak:

miłego dnia Wam zycze:-):-):-)

reklama
Cześć dziewczyny!

Strasznie długo się nie odzywałam - chyba ze dwa tygodnie :zawstydzona/y::baffled::zawstydzona/y:
Podczytywałam od czasu do czasu, ale na pisanie nie miałam weny...czemu? Trochę chandry, troche różnych problemów, trochę z braku czasu... :-( Cieszę się, że liliti nadal w dwupaku, ewus w trojpaku i Agi78 ma płytki już OK.

Melduję się, że u mnie mniej więcej wszystko gra, mała Agatka nadal w środku - 2 tyg. temu 1300g :) szyjka dość krótka i delikatna, ale wg gina tak może być już teraz. Poza tym OK.

Kupiliśmy łóżeczko, ale trzeba je reklamować bo przysłali uszkodzone :( a już się cieszyłam, że będzie pierwszy mebel na nowym mieszkanku ;-)

Chorowitkom życzę szybkiego powrotu do zdrowia, a wszystkim miłego niedzielnego popołudnia!!!

cześć brzuchatki!
Ja też trochę milczałam...od wtorku do dziś była u mnie przyjaciółka w gościnie z mojego rodzinnego miasta- ona też jest w ciąży i będzie wrześniówką....
No i nie miałam chwili aby popisać...dużo się kręciłyśmy po sklepach i jestem trochę zmęczona. W czwartek moja ginka przyjęła mnie na jeden dzień na patologię ciąży i miała intensywny dzień diabetologiczny...dostałam glukometr, paski, zrobili mi ktg, wymaz z kanału szyjki i przekazali instruktaż diety cukrzycowej.
teraz mierzę cukier 5 razy dziennie...no i tak sobie..naczczo są wysokie cukry...a potem jak trzymam dietę jest ok, a na wieczór znów przekroczone...jak się tak będzie utrzymywać to mam się kontaktować...
powiem wam, że pierwszy raz w życiu miałam KTG- cudowna sprawa...przez 10 minut na okrągło słyszałam swoją Milenkę....piękne...
Z innych spraw to przyszedł mój wózek X-lander XA i fotelik Maxi Cosi - ekstra!!!!! jest cudny. Dodatkowo zakupiłam piżamki i koszule do szpitala- bardzo fajne, kopertowe- super do karmienia. Powoli zacznę dokupować asortyment do szpitalnej torby...
Wszystkim chorującym życzę zdrówka...:-)

Z innych spraw to przyszedł mój wózek X-lander XA i fotelik Maxi Cosi - ekstra!!!!! jest cudny.

pewnie na początku bedzie ci cięzko z tą dietą, ale myśle, że sie przywyczaisz:tak: i potem juz dokladnie bedziesz wiedziala po czym ci cukier skacze i co jesc:tak:
A powiedz mi bo ja tez planuje kupic X-Landera - kupilas rocznik 2010? a fotelik Maxi Cosi Citi czy CabrioFix? I jeszcze jedno pytanko w sklepie stacjonarnym czy przez internet, długo czekałas?

pewnie na początku bedzie ci cięzko z tą dietą, ale myśle, że sie przywyczaisz:tak: i potem juz dokladnie bedziesz wiedziala po czym ci cukier skacze i co jesc:tak:
A powiedz mi bo ja tez planuje kupic X-Landera - kupilas rocznik 2010? a fotelik Maxi Cosi Citi czy CabrioFix? I jeszcze jedno pytanko w sklepie stacjonarnym czy przez internet, długo czekałas?

kupiłam z 2010 r...powiem szczerze, że zamówiłam go już w lutym bo mówili że to może długo potrwać...no i przysłali mi wreszcie- tylko dzięki awanturze, bo zadzwoniłam i pytam kiedy dostarczą a oni mówią, że dostawa się przedłuża i że będą w końcówce maja albo i czerwca a ja do nich, że nie dość, że za moją gotówke kupują to jeszcze nikt nie zadzownił i nie powiedział, że takie są obsuwy...to wtedy usłyszałam, że będzie kilka sztuk w kolorze Rocky w tym tygodiu i ten kolor moge dostać...także wzięłam...( wcześniej zamawiałam kolor carbon) podobno na carbon i artic są najdłuższe terminy oczekiwania. Kupiłam przez bobowózki.pl
a ffotelik mam cabrio fix black reflection- jest bardzo ładny

kupiłam z 2010 r...powiem szczerze, że zamówiłam go już w lutym bo mówili że to może długo potrwać...no i przysłali mi wreszcie- tylko dzięki awanturze, bo zadzwoniłam i pytam kiedy dostarczą a oni mówią, że dostawa się przedłuża i że będą w końcówce maja albo i czerwca a ja do nich, że nie dość, że za moją gotówke kupują to jeszcze nikt nie zadzownił i nie powiedział, że takie są obsuwy...to wtedy usłyszałam, że będzie kilka sztuk w kolorze Rocky w tym tygodiu i ten kolor moge dostać...także wzięłam...( wcześniej zamawiałam kolor carbon) podobno na carbon i artic są najdłuższe terminy oczekiwania. Kupiłam przez bobowózki.pl
a ffotelik mam cabrio fix black reflection- jest bardzo ładny

to niezłe miałaś przeboje:szok: to ja nieźle się obudziłam bo też chciałam zamówić przez bobo wozki color Energy a fotelik Cabrio Fix Tango red. Ale jeżeli się tyle czeka to mogę nie zdazyc:szok:

Cześć dziewczynki:-)

Wróciłam, wypoczęta i pełna nowej energii:-)

Ewus już Ci pisałam że wyglądasz super, ale teraz muszę pochwalić twoją świetną fryzurkę:-)Kurcze żeby mi się tak włosy chciały fajnie układać, wyglądasz świetnie:-):-)

Dziewczyny co do tych x-landerów, to gdzieś to już słyszałam że trzeba na nie długo czekać. Strasznie dużo ludzi je kupuje i jest problem, bo nie nadążają z ich produkcją. Najlepiej przed zakupem zapytać się sprzedawcy czy potrafi określić jak długo trzeba będzie czekać na nie.

Wczoraj dostałam sms-a od Aga78, pisze w nim:
" U mnie znów gorzej. Płytki dziś 20tys. Wciąż jestem w szpitalu. Źle mi bo Paweł musiał wrócić już do Anglii. Boję się o małą i o mnie. Załamałam się"

Tak więc sytuacja u Agi78 nadal nie wygląda za ciekawie i po chwilowej poprawie, znowu jest spadek:-:)-(

Witam u nas nadal pada ... brrrrr zawsze sie musi na weekend zespuc

Gryzka no miejmy nadzieje ze kazda z nas bedzie miala stan idalny znaczy bezbolesny :))

Andzia u mnie pokolenie rodzicow ( poza nimi ) insulinozalezne tata tylko tabletki mama nic

Ewus dla odmiany zapuszczam wlosy zeby na porodowce nie latac z suszarka:)

Spokojnej nocy zycze :)

Dzis dzionek nawet nie wiem kiedy lecial - czulam sie bardzo zle i nie poszlam na zajecia. Spalam natomiast prawie caly czas - dopiero pod wieczor wyszlismy z mala na spacer (rano byla tez z tata na spacrku ;P) ;) Pogoda ladna, sloneczko - chociaz jeszcze chlodnawo-marcowo.

Madziaja - gratuluje zakupu auta :) I odwagi na natychmiastowe pojechanie - to bardzo dobrze, nie bedziesz miala oporow :) ale wygoda jest, nie ? ;D
My jeszcze troche z wymiana autka chyba poczekamy - naszej upatrzonej sztuce wyszly drobne problemy w ASO - i poki co czekamy na dokladna ekspertyze ;) I moze nam finalnie zupelnie inny model wyjdzie ;D

No .. to ja powoli klade sie spac .. jakby mi bylo dzis malo ;)

reklama
Cześć! Nadal się czuję fatalnie :-( Trudno, przeżyję.... Dobrze, że nie piszecie dużo- starcza mi siły, żeby Was doczytać i odpisać ;-)
Dzieki wszystkim za życzenia zdrówka- mam nadzieję, że niedługo zadziałają :-)

Paulka82- gratuluję udanej czwartkowej wizyty! Jak ja Cię rozumiem z tym niefajnym samopoczuciem, bo dochodzi to rozdrażnienie, że przecież miało być już dobrze :wściekła/y:- Zdrówka!!!
Gryzka- oby tym razem święta przeszły u nas wszystkich bezchorobowo!
AndziaS- dobrze pamiętasz, pracuję jeszcze i to m.in.w szkole :tak: Ale moje dzieciaki i studenty były ostatnio raczej zdrowe ( mam tylko zajęcia tylko indywidualne), więc raczej chyba to Piotrek przyniósł coś z przedszkola, a ja złapałam od niego... Na zwolnienie idę za miesiąc- od 26 kwietnia :tak:Odliczając święta to już niedługo :tak: Fajnie, że Twoje cukry nie szaleją po grillu- w końcu cały sezon przed nami:-D
Ewus- śliczna fryzurka, ale myślę, że ładnej to we wszystkim ładnie:tak::-D
Koriander- czyli pogody nadal możemy Ci zazdrościć! No dobij nas do końca i pochwal się ile stopni macie??? :-D
madziaja- super, że prowadzisz już autko- brawo! To pochwal się jeszcze jakie masz te 4 kółka?
gosiagro- trzymam kciuki za Twojego męża! Jestem pewna, że teraz już w spokoju i zdrowiu będziecie razem oczekiwać na maleństwo!
Siaba- Kochana moja :-D Dzieki! Piotruś chyba po tym wycięciu migdała lepiej, bo przynajmniej z reguły nie chrapie w nocy i się lepiej wysypia, ale nie uchroniło go to przed łapaniem infekcji z przedszkola, do połowy lutego było nieźle, ale ostatnio niedobrze, mam nadzieje, że jak wiosna się rozszaleje i będzie więcej wietrzenia pomieszczeń, spacerów to będzie lepiej! Nasza Małgosia tez nadal jest Małgosią ;-)
sealet- Fajnie, że u Ciebie wszystko ok! Nie znikaj już tak na długo!
Zdec- dzieki za wiadomość od Agi, pozdrów ją od nas i powiedz, że trzymamy kciuki!
karo- gratuluję 4 kółek dla maleństwa! Dobrze, że masz taką fajną opiekę diabetologiczną!

Idę się kąpać i spać, bo jutro od rana do pracy...

Do góry